Mugler stiže u H&M: Saznali smo datum i donosimo prvi pogled na kolekciju

Demokratizacija visoke mode? Mi smo apsolutno „za“. Modna kuća H&M poznata je po saradnjama sa velikim dizajnerskim imenima, čime globalnoj publici daje priliku da u svoju garderobu uvrste komade vrhunskih dizajnera. Nova saradnja na pomolu: dovoljno je reći – Mugler.

Modna kuća Mugler oduvek je bila otvoren za sve vrste i tipove lepote, a sa ovim partnerstvom to je još izraženije. Kolekcija koju je dizajnirao kreativni direktor kuće Casey Cadwallader obuhvata i mušku i žensku liniju, kao i modne dodatke, a u prodaji će biti od 11. maja u H&M prodavnicama u Knez Mihailovoj u Beogradu, u Kralja Aleksandra u Novom Sadu, kao i na internet stranici hm.com.

Šta treba znati o modnoj kući Mugler

Ova saradnja predstavlja samu suštinu Muglera, modne kuće koja je oduvek bila pionir, neko ko krši pravila, šampion slobode izražavanja, visokog glamura i smelog, ali neodoljivog stila. Kuću je osnovao poznati francuski dizajner Manfred Thierry Mugler 1973. godine. On je od samih početaka unapređivao odnos javnosti prema body positivity-ju, rodnoj fluidnosti, transformaciji i samopouzdanju, temama koje su se tek odnedavno naše u fokusu modne industrije. Američki dizajner Casey Cadwallader pridružio se Mugleru 2018. godine i podmladio izgled i nasleđe kuće, stvarajući zadivljujuću seriju prepoznatljivih odevnih komada. Priča o Mugleru je priča o avangardnim revijama i visokoj modi koja pomera granice, o vizionarskom stavu prema lepoti, koji obuhvata onostrano, nebinarno i tehnološko.

Kreativni direktor kuće Mugler Casey Cadwallader i Ann-Sofie Johansson, kreativna savetnica u H&M-u

Šta donosi saradanja Muglera i H&M-a

Razgovori o saradnji započeli su pre nego što je Manfred Thierry Mugler preminuo u januaru 2022. Mugler H&M kolekcija objedinjuje istoriju kuće sa sadašnjošću i budućnošću, nudeći Muglerove klasike i signature komade. Kolekcija je dinamičan prikaz današnjeg Mugler sveta i intrigantnih načina na koje je Cadwallader preokrenuo i ponovo osmislio modnu kuću, kako bi je učinio svežom i relevantnom za nove generacije.

“Izuzetno smo ponosni što ovom kolekcijom slavimo nasleđe koje je ostavio Manfred Thierry Mugler. Velika nam je čast bila što smo ga upoznali i počastvovani smo što je bio uključen u početnim fazama saradnje. Casey je uradio neverovatan posao u odavanju počasti istoriji i arhivi modne kuće Mugler, dok je kolekciju učinio potpuno savremenom. Zahvaljujući njemu, Mugler je postala jedna od najinovativnijih i najuzbudljivijih modnih kuća u svetu,” rekla je Ann-Sofie Johansson, kreativna savetnica u H&M-u.

“Čast je sarađivati sa H&M-om. Kolekcija slavi sve ono što definiše kuću Mugler, svaki komad je autentičan Mugler, od bodija, koji su postali naš zaštitni znak, preko oštrih krojeva i obrađenog denima. To je prikaz naših legendarnih komada”, izjavio je Casey Cadwallader, kreativni direktor u Mugleru.

Prvi pogled na kolekciju

Siluete u kolekciji su prepoznatljivi Mugler; jaka, naglašena ramena, istaknut struk, oda oblinama i linijama tela, počast samopouzdanju. Da bi ukazao na viziju osnivača kuće, pored savremenog dizajna, postoji serija veoma posebnih, limited-edition izdanja arhivskih rimejkova, koje je Cadwallader odabrao zbog njihove savremene rezonance i svedočenja o Muglerovoj centralnoj ulozi u slavnim godinama na modnim pistama 80-ih i 90-ih. Svaki komad u kolekciji je trenutak u istoriji mode – šansa za sve fanove širom sveta da u svoju garderobu uvrste deo nasleđa brenda. Kolekcija uključuje i mušku i žensku odeću, a u centru svega je fluidni transformacioni cross-gender stajling koji je oduvek bio u osnovi Muglerovog etosa.

Kako izgleda kampanja

Kako bi obuhvatili duh kolekcije i proslavili Muglerovu legendarnu povezanost sa muzikom, performansom, teatralnošću i subkulturom, Mugler i H&M objavili su muzički video u kojem glume zvezde u usponu – Amaarae, Shygirl, Eartheater i Arca.  Zajedno su, u čast kolekcije, snimili sopstveni pogled na hit pesmu Stardusta iz 1998. Music Sounds Better With You.

Foto: PR

Povezani članci

Diesel
Moda

WELCOME TO SUCCESSFUL LIVING: Prolećna kampanja brenda Diesel pomera granice kreativnosti

chanel cruise
Moda

Vodimo vas u Marsej: Pogledajte sve lookove iz CHANEL cruise kolekcije 2024/2025.

kolekcija dominant
Moda

Snaga žene: Šta donosi nova kolekcija brenda Batakovic Belgrade

crna haljina
Moda

Crna haljina: 10 savršenih modela koje smo pronašli u Peppermint Fashion Store oazi

deichmann
Moda

Zavirite u Deichmann kolekciju za proleće/leto 2024

geometic crocs
Moda

Pogledajte kako izgledaju klasične Crocs klompe u novom GEOMETRIC izdanju