Svetlucavi mejkap look s Fendi Couture revije ponećemo prvom prilikom

Bajkovita revija Fendi Couture jesen/zima 2022/2023. prenela nas je u svet raskošnih haljina i blještavih dijamanata, a mejkap je bio podjednako očaravajuće svetlucav. Ali, i iznenađujuće nosiv. Evo kako i vi možete poneti ovaj look.

Sasvim prikladno za modnu reviju koja je u centar pažnje stavila blještavi, minuciozno izrađeni nakit od belih dijamanata, sa tzv. pavé (popločanim) stilom ugradnje, i beauty lookovi su na reviji Fendi Couture jesen/zima 2022/23. bili podjednako očaravajući.

I iznenađujuće jednostavni.

Ten je ostavljao potpuno prirodni izgled, bez vidljivog pudera, jakog senčenja ili rumenila.

– Išli smo na tzv. golo i blistavo lice i sedefaste oči koje su, kako je revija odmicala i postajala sve glamuroznija, u krešendu, u poslednjim lookovima bile posute srebrnim šljokicama – napisao je šmiker Piter Filips na svom Instagram profilu. Postepenim prelazom od sedefastih senki ka šljokicama na kapcima postignuto je da mejkap bude usklađen sa sve glamuroznijim odevnim kombinacijama koje su se nizale na pisti.

Na nekim modelima svetlucava srebrna šljokičasta senka nanesena je na kapke u nesavršenom potezu, a Amorov luk na usanama delikatno je naglašen hajlajterom, što stvara eteričan (i zavodljiv!) efekat.

Druga grupa manekenki nosila je mat senke i sedefasti hajlajter, koji je nanesen na kožu u obliku slova C preko slepoočnica i vrhova jagodica, reflektujući svetlost i stvarajući efekat svežine na koži.

Iza jednostavnih, zaglađenih frizura, koje su dopuštale haljinama da pričaju, stoji frizer Gvido Palau. On je zagladio naelektrisane vlasi, ali je istovremeno ostavio privid prirodne teksture, čime je izbegao da frizura izgleda previše strogo.

Kompletan utisak koji ostavljaju šminka i frizura sa revije Fendi Couture je look koji će mnoge od nas želeti da primene, posebno kada počne sezona prazničnih žurki.

Foto i video: Instagram @fendi

Povezani članci

boje
Moda

Prolećni kolorit: Ove boje dominiraće modnom scenom…

mugler
Moda

Mugler stiže u H&M: Saznali smo datum i donosimo prvi pogled na kolekciju

maksi teksas suknja
Moda

Ovog proleća maksi teksas suknja zauzima počasno mesto u našem oramaru!  

dragana ognjenović spring / summer 2023
Moda

Dragana Ognjenović Spring / Summer 2023: Pogledajte kako izgleda nova kolekcija. Plus: Prateći beauty look!

mikrogrudnjaci
Moda

Mikrogrudnjaci su ponovo aktuelna tema!

rozete
Moda

Trend alert: Rozete su neizostavne u 2023.