„Mascara cocktailing“ pomoći će vam da vešto transformišete svoje trepavice. Evo o čemu je reč…

Nijedan make-up look nije potpun bez maskare, a mascara cocktailing metoda izvući će maksimum iz vaših trepavica.

Poznati šminkeri već godinama pribegavaju mascara cocktailing principu, dok je i TikTok nedavno stavio fokus na njega. Možda zvuči komplikovano, ali kompletan proces prilično je jednostavan. Većina misli da je nanošenje samo jednog sloja maskare dovoljno. Međutim, mascara cocktailing podrazumeva istovremeno korišćenje različitih formula zarad podizanja i zgušnjavanja trepavica. U ovom procesu četkice maskara takođe igraju važnu ulogu  budući da su neke deblje, neke tanje, te da svaki put osiguravaju drugačiji epilog.

@katiehub.org does anyone have any good waterproof recommendations that wont dry out my lashes? #fyp #mascara #waterproofmascara #mascarahack #fail ♬ original sound – katie

Da biste usavršili ovu metodu, neophodno je da proces započnete maskarom za produžavanje trepavice (pre bilo koje druge vrste). Zahvaljujući tome, izbeći ćete stvaranje grudvica. Maskara koja produžava trepavice obično je tanja, tako da će postaviti dobru osnovu za nanošenje druge vrste maskare. Zatim posegnite za formulom za uvećanje volumena, koju ćete dodati na vrhove. Ove formule obično su gušće i čine vaše trepavice vidljivijim.

AURA Length maskara za izduživanje trepavica + NAJ OLEARI Mascara Click On Me Waterproof

Ukoliko želite da nanesete samo dva proizvoda, možete se ovde zaustaviti. Ali, ako ste voljni da dodate još jedan korak, završite tubing maskarom. Ako niste upoznati s ovim pojmom, najpre da pojasnimo o čemu je reč. Tubing maskara, umesto voskova i ulja, sadrži fleksibilne polimere koji podjednako obavijaju svaku pojedinačnu trepavicu. Veoma je postojana i brže se suši.  

Dodaćemo još da, kada je mascara cocktailing u pitanju, pre nanošenja svakog narednog sloja, veoma je važno sačekati da se prethodni dobro osuši. Tako će svaka maskara savršeno odraditi svoj posao.

Foto: Instagram/@kyliejenner

Povezani članci

Hromirani manikir
Make-up

Hromirani manikir u plavom ruhu sve je popularniji!

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog zgleda kože
Make-up

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog izgleda kože

Make-up

Ovoga leta želimo zlatnu boju na kapcima: Makeup inspo sa revije CHANEL Cruise 2024/25.

korektor
Make-up

Nanesite korektor na područje ispod očiju kao profesionalac!

Makup za venčanje
Make-up

Makeup za venčanje: 8 inspirativnih ideja sa crvenog tepiha

manikir victorie beckham
Make-up

Savršen za proleće: Manikir koji je Victoria Beckham odabrala za proslavu svog 50. rođendana