Četkica za maskaru: Kako da odaberete onu koja će izvući maksimum iz vaših prirodnih trepavica?

Različite maskare osiguravaju različite efekte. No, da li ste znali da ključnu ulogu u tome zapravo igra četkica za maskaru, odnosno njen oblik i veličina? Evo kako da izaberete onu „po meri vaših trepavica“…

Postizanje dugih, uvijenih i gustih trepavica osnovni je cilj mnogih (da ne kažemo svih) žena. No, dosezanje ovog ideala ne polazi tako lako za rukom baš svima. Mnoge dame godinama ostaju verne istoj maskari, ne razmišljajući o tome da li greše pri izboru, usled čega nesvesno nanose nepravdu svojim trepavicama, te zauzvret ne dobijaju željeni rezultat. U nastavku vam pomažemo da otkrijete koja će četkica za maskaru biti pravi izbor u vašem slučaju.

Gusta, velika četkica

Ako imate uvijene i guste trepavice, birajte maskare s deljim, velikim četkicama. Eksperti se slažu da će ovaj tip četkice vizuelno uvećati oči i osigurati im lepršavost. S gusto zbijenim čekinjama, velika četkica izgleda slično okrugloj četki za feniranje. Zahvata trepavice i omogućava formuli maskare da u potpunosti prekrije svaku pojedinačnu trepavicu – kako bi se postigao maksimalan volumen.

Lancôme Monsieur Big Volumizing Mascara

Duga, tanka četkica

Ako imate kratke trepavice, duga, tanka četkica sa finim zubima biće vaš najbolji saveznik. Ova vrsta četkice posebno je korisna ukoliko želite razdvojene i savršeno definisane trepavice. Njene kratke i gusto zbijene čekinje omogućavaju lako nanošenje maskare – do korena trepavica, zahvatajući svaku pojedinačnu. Zahvaljujući njoj, postiže se maksimalna dužina i besprekorna definiciju kratkih trepavica, smanjuje se pojava grudvica i prezasićenost, te trepavice nisu „preopterećene“. Osim toga, dugački i tanki oblik ovog tipa četkice osigurava maksimalnu pokrivenost, što pruža prirodan efekat, koji se može „nadograđivati“ – zarad glamuroznijeg izgleda.

YSL Mascara Volume Effet Faux Cils Waterproof

Četkica u obliku peščanog sata

Ukoliko imate retke i spuštene trepavice, četkica maskare u obliku peščanog sata biće pun pogodak. Ova četkica sa gustim vlaknima kao stvoren je za postizanje volumena i dužine kada su retke trepavice u pitanju. Fini zubci stvaraju volumen u korenu, dok oblik peščanog sata „distribuira“ proizvod od korena do vrha, što rezultira otvorenim pogledom. Osim toga, zakrivljen oblik ove četkice poseduje duge i kratke dlačice koje uklanjaju grudvice i razdvajaju trepavice.

ShiseidoControlledChaos MascaraInk 

Četkica sa plastičnim vlaknima

Ako gotovo uvek kasnite pet minuta, četkica sa plastičnim vlaknima kao stvorena je za vas! Ovaj tip četkice nanosi maskaru veoma brzo i ravnomerno, dok plastični zubci rasčešljaju trepavice. Čekinje na plastičnoj četkici obično su „šiljaste“, što doprinosi hvatanju svake pojedinačne trepavice i eliminisanju grudvica ili viška maskare. Pošto su štapići plastični, oni su takođe veoma fleksibilni, te vam omogućavaju da manervišete četkicom oko linije trepavica i lako razdvojiti svaku od njih.

Dior Diorshow Iconic Mascara

Četkica sa lopticom na vrhu

Da li su vaše trepavice retke na određenim mestima, dok su na drugim guste? Isprobajte četkicu za maskaru sa lopticom. Ona čini čuda kada je o retkim, kao i supergustim dlačicama reč. Posebno je sjajna ukoliko volite da nanosite maskaru parcijalno, ili ako želite da je intenzivirate na spoljašnjem uglu oka kako biste stvorili efekat „mačjeg oka“. Ova vrsta četkice je mala i savršena se prilagođava dužini vaših trepavica. Možete da se fokusirate na srednje trepavice – da biste kreirali efekat otvorenih očiju, ili na spoljašnje krajeve – kako biste izdužili oblik oka tako što ćete trepavicama osigurati veću dužinu.

Kiko Milano Lengthening Top Coat Mascara

Četkica sa zašiljenim vrhom

Maskara sa zašiljenim vrhom kreirana je za perfekcioniste. Ona omogućava da se aplikacija odvija ravnomerno i stvori volumen, dok šiljasti vrh ima moć da razdvoji trepavice i obezbedi im gustinu.  Zaobljeni deo četkice sa šiljastim vrhom obezbeđuje tradicionalnu horizontalnu primenu, dok šiljasti kraj omogućava lak pristup teško pristupačnim područjima, kao što su unutrašnje, kraće trepavice.

M.A.C Extended Play Gigablack Lash Mascara

Foto: Instagram/@mac.usce, cottonbro via Pexels, PR

Povezani članci

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog zgleda kože
Make-up

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog izgleda kože

Make-up

Ovoga leta želimo zlatnu boju na kapcima: Makeup inspo sa revije CHANEL Cruise 2024/25.

korektor
Make-up

Nanesite korektor na područje ispod očiju kao profesionalac!

Makup za venčanje
Make-up

Makeup za venčanje: 8 inspirativnih ideja sa crvenog tepiha

manikir victorie beckham
Make-up

Savršen za proleće: Manikir koji je Victoria Beckham odabrala za proslavu svog 50. rođendana

tečni hajlajteri
Make-up

Tečni hajlajteri za blistavu i sjajnu kožu: Isprobajte jedan od ova četiri