Kreirajte LATTE make-up look pomoću samo tri poizvoda

Da li vam nedostaje inspiracija za šminkanje? Isprobajte ovaj latte make-up look — trend koji će zasigurno biti popularan ove jeseni.

Latte šminka, koja se odnosi na nanošenje braon nijansi (što senki za oči, što podloge za lice), postala je izuzetno popularna tokom leta. Međutim, njeni neutralni, sjajni, dimenzionalni elementi funkcionišu jednako dobro tokom prelaska u jesen. Zamislite kako bi ova sanjiva šminka sa latte nijansama izgledala odlično uparena sa crvenim odevnim kombinacijama, koje će se naročito nositi ove hladnije sezone. Nismo jedini koji volimo ovaj latte trend. Poznate ličnosti poput Hailey Bieber, Shay Mitchell i Lori Harvey viđene sa šminkom inspirisanom nijansama kafe.

Da rezimiramo – latte šnimka je šik, laka za izradu i vrlo jednostavna za prilagođavanje različitim look-ovima.

Osnovne karakteristike latte make-up trenda

Latte šminka ima za cilj kreiranje bronzane, sjajne kože uz minimalan napor. Viralni izgled uključuje nanošenje bogatih smeđih senki, kremastih bronzera i nude proizvoda za usne, stvarajući efekat inspirisan monohromatskim tonovima espreso napitka. Završen sa zlatnim i terakota tonovima, izgled latte šminke je suptilan, no svakako upečatljiv. U potpunosti je nosiv — odličan je i za dan i za noć – i možete ga kreirati sa proizvodima koje već posedujete.

TEN

Prvi korak u kreiranju ovog make-up izgleda je postizanje sjajne, hidrirane kože. Da bi vam ten delovao besprekorno, birajte podloge koje treba da vam posluže samo kao dopuna vašem prirodnom tonu. Dakle, na čistu kožu nanesite tečni puder, toniranu kremu ili korektor za dve nijanse tamniji od vaše prirodne boje. Možete koristiti i kremasti bronzer ili onaj u prahu kako biste naglasili delove lice na koje sunce prirodno pada – jagodice, čelo, most nosa i dekolte. Dodajte toplinu i dimenziju lica bez preterane definicije. Rumenilo možete preskočiti.

OČI

Da biste postigli latte izgled na očima birajte neutralne, meke i tople nijanse senki za oči, kao što su boja karamele ili moka kafe. Uvek možete dodati svetlucavu senku za dramatičniji look. Svetlije nijanse nanesite na unutrašnje uglove oka i tačno ispod kosti obrva, dok tamnije aplicirajte tik iznad oka. Obrve neka vam izgledaju negovano i prirodno, te ne zaboravite maskaru – najbolji izbor je ona u braon nijansi.

USNE

Poslednji korak za postizanje ovog prelepog monohromatskog latte izgleda su nude usane. Brijate neutralne tonove poput boje breskve ili meke braon nijanse, a izbegavajte crvene i ružičaste akcente. Možete koristiti mat karmine, no i providni sjaj.

Evo pomoću koja tri proizvoda možete postići efekat kafe na licu…

Foto: PR, Instagram @haileybieber, @shaymitchell, @maryphillips

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

make-up podloga
Make-up

5 načina da vaša make-up podloga izgleda kao druga koža

za plišane nokte
Make-up

Trend čija popularnost samo raste: 7 novih ideja za plišane nokte

chanel holiday kolekcija
Make-up

Zavirite u Chanel Holiday kolekciju 2023. (Da, već je to doba godine!)

luksuzna kozmetika
Make-up

BD stav: Da li je cena garantuje kvalitet?

EU je zabranila proizvodnju, prodaju i upotrebu proizvoda sa šljokicama
Make-up

EU je zabranila proizvodnju, prodaju i upotrebu proizvoda sa šljokicama: Evo zbog čega se slažemo sa ovom odlukom

dupes
Make-up

Šta su tačno “dupes”? O kakvim se duplikatima radi i zašto svi pričaju o njima?