Jesenji trendovi: Šta ćemo nositi ove sezone

Možda će vam trebati malo vremena da se naviknete na neke od modnih tendencija koji su nam kreatori servirali – floral ili peplum, na primer. A evo šta nam još donose jesenji trendovi…

Koliko god da smo uživali u septembarskom toplotnom talasu, jesen je stilgla, što znači da je krajnje vreme da vam predstavimo ključne modne trendove koji će je obeležiti. Pomisao na modu u novoj sezoni (bar u našem slučaju!) zapravo je jedna od uzbudljivijih stvari u vezi sa dolaskom hladnijih meseci. Verujemo da će se sa nama složiti i svi ljubitelji slojevitosti. Pomislite samo na dobar kaput – kao krunu outfita! Stoga, ukoliko ste željni da saznate kako bi vaš garderober mogao da izgleda ove sezone, nastavite da čitate, jer – zahvaljujući četiri svetske prestonice mode: Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu – jesenji trendovi prognozirani su još u februaru. 

TIHI LUKSUZ

@tovestudio

Od bezvremenskih prsluka, preko jednostavnih haljina, ogrtača, pa sve do kaputa, tihi luksuz će – zahvaljujući svojoj bezvremenskoj dugovečnosti – biti jedan od najmudrijih trendova sezone. 

U GLAVNOJ ULOZI: CRVENA

@prada

Dok fuksija još uvek uživa slavu (zahvaljujući filmu o Barbie), nema sumnje da je ključna jesenja nijansa zapravo crvena. Ne isprana crvena, ne rubin, grimizna niti tamnocrvena, već dobra „staromodna“ crvena. Nosite je od glave do pete – za bonus poene.

PUTER, ZLATNI I PASTELNO ŽUTI TONOVI

@givenchy, @tovestudio, @zimmermann

Suptilniji i prigušeniji od crvenih tonova, ali ne manje lepi, kolorni trendovi uključuju i puter, pastelno žute i zlatne nijanse. Ovi tonovi nošeni od glave do pete odišu suptilnom elegancijom. Plus – laki su za kombinovanje.

SMELO OTKRIĆE

@jasonwu

Svesni smo da je ovo trend koji će samo retki, odnosno hrabri, poneti, ali jasno je da dizajneri neće odustati od pomeranja granica. A i zašto bi?! Ne bi bilo zanimljivo. Dakle, ako želite da otkrijete više, pravi je trenutak.

DUGAČKI CRNI KAPUT

@stellamccartney, @victoriabeckham

Jedan od najjednostavnijih trendova sezone! Iako su nepraktični modeli, koji dodiruju tlo, na vrhu liste kada su u pitanju catwalk trendovi, zaista nema potrebe da čistite trotoare svaki put kada izađete iz kuće. Odaberite modele koji dosežu tik do (čitajte: iznad) skočnog zgloba, kao što je to učinila Viktoria Beckham.

FLORAL

@burberry, @alexandermcqueen

Mnogi od nas vole cveće, ali da li ste ga ikada smatrali obeležjem jeseni? Verovatno ćete odmahnuti glavom. No, sa floralnim printom, koji je pronašao svoje mesto na jesenjoj/zimskoj catwalk sceni, to će se definitivno promeniti. Prigrlite komade sa crnom, ljubičastom ili sivom osnovom i pustite cveću da „iskoči“. Bilo da se radi o jednom cvetu ili nekoliko njih, to je način da tokom jeseni/zime budete primećeni.

ŠALOVI

@burberry

Po svemu sudeći, ove sezone ćemo kupovati šalove veličine ćebadi i guglati najotmjenije načine da se umotamo u njih. Bilo da izaberete prigušene nijanse i ležerno prebacite šal preko jednog ramena, ili da posegnete za onim u živopisnim nijansama i sa zanimljivim printovima, nećete pogrešiti.

NOVI PEPLUM

@tovestudio, @christopherkane

Peplum se zvanično vratio na modnu mapu i ne bi bilo pametno da ga zanemarimo. Kreirajući zanimljivu siluetu, tradicionalni oblik pepluma čini ovaj trend univerzalno laskavim.

Foto: Instagram

Povezani članci

Diesel
Moda

WELCOME TO SUCCESSFUL LIVING: Prolećna kampanja brenda Diesel pomera granice kreativnosti

chanel cruise
Moda

Vodimo vas u Marsej: Pogledajte sve lookove iz CHANEL cruise kolekcije 2024/2025.

kolekcija dominant
Moda

Snaga žene: Šta donosi nova kolekcija brenda Batakovic Belgrade

crna haljina
Moda

Crna haljina: 10 savršenih modela koje smo pronašli u Peppermint Fashion Store oazi

deichmann
Moda

Zavirite u Deichmann kolekciju za proleće/leto 2024

geometic crocs
Moda

Pogledajte kako izgledaju klasične Crocs klompe u novom GEOMETRIC izdanju