Serum za područje oko očiju: Kako ga pravilno naneti za najbolje rezultate

Da li serum za područje oko očiju mažete samo ispod očiju i oko spoljašnjih uglova? Velika greška! Zapravo, dve!

Oči je definitivno imaju – našu punu pažnju i posvećenost kada je u pitanju nega! Koža u području oko očiju je najnežnija, najtanja i upravo zbog toga prvo mesto na kojem se javljaju fine linijice i bore. Srećom, kategorija proizvoda posvećenih nezi kože oko očiju sve je bogatija, raznovrsnija i inovativnija, a preparati su formulisani tako da deluju na bore, natečenost i podočnjake.

Novi serumi lagani su poput daška, savršeno se upijaju u kožu i poklanjaju joj najdelotvornije sastojke za maksimalne rezutate – kako one trenutno vidljive, tako i one koje primećujemo tek nakon duže upotrebe.

@charlottemckinney

Šta je zapravo serum za područje oko očiju?

U pitanju je grupa proizvoda za negu kože koji obično imaju laganu teksturu i konzistenciju, pa ih tanka, fina i osetljiva koža u tom području lako apsorbuje. Formulisani su tako da targetiraju određeni problem ili više njih (na primer, bore, natečenost, hiperpigmentacije). Sadrže visoke koncentracije moćnih aktivnih sastojaka.

Kako naneti serum za područje oko očiju za maksimalne rezultate?

Ukoliko na proizvodu nije drugačije naznačeno, serum za područje oko očiju nanosi se ujutro i uveče, na očišćenu kožu.

S obzirom na to da je koža oko očiju nežna i osetljiva, koristite domali prst kako biste njime nežno utapkali proizvod u kožu. Dakle, nemojte „mazati“ serum i razvlačiti kožu, već ga utapkavajte. To je jedna od najčešćih grešaka. Druga je da serum za područje oko očiju ne nanosimo samo ispod očiju i oko spoljašnjih uglova – već i na kapke!

Započnite od unutrašnjeg ugla oka i utapkajte formulaciju duž pregiba kapka sve do spoljašnjeg ugla oka. Zatim se, tapkajući po zamišljenoj liniji neposredno iznad prethodne, vratite ponovo do unutrašnjeg ugla oka. Ponovite sada utapkavanje seruma ispod obrve – od unutrašnjeg ugla ka spoljašenjem, a zatim i iznad nje – od spoljašnjeg ugla ka unutrašnjem. Za kraj vam preostaje da se posvetite području ispod oka.

Veoma praktična ilustracija (iznad) nastala je povodom prezentacije novog izdanja jedne od najčuvenijih krema za područje oko očiju svih vremena – La Prairie Skin Caviar Eye Lift, koja sada dolazi sa još boljom formulacijom koja podiže, učvršćuje i čini kožu glatkom. I to ne samo ispod očiju i oko spoljašnjih uglova, već i na gornjim kapcima i u predelu obrva, za sveobuhvatniji, holistički pristup nezi.

I zapamtite: kada je u pitanju nanošenje seruma – manje je više. Previše proizvoda bogatog aktivnim sastojcima moglo bi dovesti do nadraženosti kože u tom području ili pak do iritacije samih očiju.

Slojevito nanošenje kozmetičkih proizvoda: Krema za područje oko očiju preko seruma

Serum nije zamena za kremu. Za najbolje rezultate bitna je sinergija ova dva proizvoda. Krema za područje oko očiju ima bogatiju teksturu nego serum i jedna od njenih funkcija je da jača zaštitnu barijeru u spoljašanjem sloju kože – stratumu corneumu, te da „zaključa“ u nju što više vlage. Dakle, za maksimalnu hidrataciju, preko seruma nanesite kremu za područje oko očiju.

Povezani članci

lifting lica
Nega

Četiri neinvazivne procedure za lifting lica

za čišćenje masne kože
Nega

Najbolja sredstva za čišćenje masne kože – Beauty Desk lista

vitamin C
Nega

Kako da uključite vitamin C u skincare rutinu i koji su njegovi benefiti za kožu

nega kože tela
Nega

Zašto je nega tela odjednom postala beauty hot spot?

ulja za usne
Nega

5 efikasnih ulja za usne za celodnevnu hidrataciju

šećerni piling
Nega

Šećerni piling jedan je od najluksuznijih načina eksfolijacije: Evo zbog čega…