Kako do najglatkijeg pazuha? Pomoću narednih strategija…

Koža ispod pazuha znatno je tanja i osetljivija od one na ostatku tela, zbog čega je veoma važno da je adekvatno tretiramo, posebno tokom i nakon postupka uklanjanja dlačica.

Priznaćete, mnogo napora ulažemo kako bi naše lice bilo glatko, blistavo, zaštićeno, dok brigao o telu neretko postaje naknadna misao. O pazuhu, na primer. On je među manje vidljivim delovima tela (tokom zimskog perioda godine), tako da je nekako lakše dopustiti da briga o njemu postane misija broj 2. Ipak, moramo biti sigurni da ne grešimo prilikom nege ove regije – kako bismo prvenstveno izbegli iritacije i posekotine. Na primer, tupi brijač za jednokratnu upotrebu može biti odgovoran za „neravnu“ i iziritiranu kožu ispod vaših ruku. U nastavku saznajte koje strategije, kada je o održavanju pazuha hidriranim, glatkim i bez iritacija reč, preporučuju eksperti.

4 TAKTIKE DO GLATKOG I NEGOVANOG PAZUHA

Ne preskačite uobičajeni piling

Kada je vaš cilj glatka koža, piling treba pažljivo uvesti u svoju rutinu nege. On pomaže pri uklanjanju mrtvih ćelija kože, koje mogu začepiti pore, i pospešuje sintezu kolagena, doprinoseći poboljšanju teksture kože i njenom negovanom i glatkom izgledu. Za uklanjanje mrtvih ćelija kože i očepljivanje pora, posegnite  za nežnim hemijskim pilingom. Hemijski piling sadrži kiseline, kao što su salicilna, mlečna ili glikolna, zahvaljujući čemu se podstiče stimulacija. Fizički pilinzi mogu izazvati iritaciju i traumu na koži. Ako imate „neravne“ pazuhe, eksperti preporučuju nežan hemijski piling. Započnite s upotrebom jednom nedeljno i povećavajte periodiku samo ukoliko se uverite da ga vaša koža toleriše. Posegnite pre za pilingom sa mlečnom kiselinom nego za onim sa šećerom.

Hidrirajte, hidrirajte, hidrirajte!

Za zdravu kožu, hidratacija je ključna, a to važi i za onu ispod pazuha. Ovlaživači koji sadrže keratolitičke agense doprinose nežnom uklanjanju mrtvih ćelija kože sa površine. Sastojci, kao što su glikolna, mlečna i salicilna kiselina, aktivne su komponente koje ulaze u sastav mnogih hidratantnih krema, a koje „obećavaju“ glatku, hidriranu kožu. Upravo zbog toga, nakon tuširanje, stručnjaci preporučuju nanošenje hidratantnog losiona ili kreme na pazuh. To može umiriti, omekšati kožu i učiniti je manje sklonom iritaciji i upali. Takođe, i doprineti smanjenju pojave neravnina i hrapavosti, posebno nakon upotrebe pilinga.

Alverde NATURKOSMETIK krema posle bijanja za osetljivu kožu – organska aloe vera i kamilica

Zaboravite brijanje na suvo!

Ako želite glatke pazuhe, nemojte započinjati proces brijanja bez adekavtnih proizvoda – kreme ili gela za depilaciju. Koristite ih u kombinaciji sa brijača sa čistim oštricama, koje ćete često menjati. Pored upotrebe kreme ili gela za brijanje, stručnjaci preporučuju omekšavanje dlačica parom prilikom tuširanja, pilingom ovog područja pre brijanja, korišćenjem oštrog sečiva (recite zbogom tupim brijačima – oni vam nisu prijatelji). I, naravno, obavezno završite postupak nanošenjem hidratantne kreme.

Veet Pure krema za bikini zonu i pazuh

Razmislite o laserskom uklanjanju dlačica

Eksperti nude još jedno, trajnije rešenje za glatke pazuhe: lasersko uklanjanje dlačica. Ovo je svakako najskuplji put, koji pritom zahteva vreme, trud i posvećenost, ali ćete na kraju dobiti besprekorno glatke rezultate koji traju. Stručnjaci kažu da proces laserskog uklanjanja dlačica obino zahteva od šest do osam tretmana, u zavisnosti od osobe i periodike njihovog rasta. Neki ljudi brzo će videti rezultate, dok će se drugi malo duže boriti sa tvrdoglavim dlačicama, koje zahtevaju veći broj tretmana. Kada je u pitanju laser, važno je da se pridržavate uputstava eksperata za negu u toku i nakon ovog postupka.

Foto: Thiago Alencar, Thuanny Gantuss via Pexels, PR

Povezani članci

Anne Hathaway
Nega

Anne Hathaway čini usne punijim… ukosnicom!

kockice leda za negu kože
Nega

Kockice leda za negu kože (8 recepata)

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica
Nega

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica

samopotamnjivanje
Nega

Kako da pripremite telo za samopotamnjivanje?

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol

kolagen
Nega

Znate li šta je collagen banking?