Jedan od najprodavanijih šampona protiv opadanja kose stiže u unapređenoj verziji

Pionir u borbi protiv opadanja kose, Dercos Energy+ stimulišući šampon, jedan je od najprodavanijih Vichy proizvoda, a ove jeseni stiže u novoj, unapređenoj verziji. Sadrži molekul Aminexil, pomaže u smanjenju opadanja kose čineći je jačom i bujnijom, a pogodan je za svakodnevnu upotrebu.

Brz tempo života je odlika modernog doba, samim tim ne stižemo ni da primetimo kada nam naše telo daje znakove da mu nešto ne odgovara – sve dok oni ne postanu vidljivi. Jedan od njih je opadanje kose, koje se može javiti i kod muškaraca i kod žena.

Najčešći uzroci opadanja su disbalans hormona i trudnoća, stres i umor, kao i slobodni radikali poput zagađenja, smoga i UVA zraka.

Brend Vichy je udružio snage sa dermatolozima, te je razvio unikatnu formulu na tržištu, Dercos Energy+ stimulišući šampon. Njegova hipoalergena formula pomaže u sprečavanju gubitka kose ojačavanjem vlakana dlake za neverovatnih 47%1. Pogodan je za svakodnevnu upotrebu, namenjen i osetljivom vlasištu kom daje zdraviji osećaj, kosa je ojačana i izgleda bujnije za čak 19%2, uz volumen koji traje 24h.

Koje sastojke sadrži Dercos Energy+ stimulišući šampon

U borbi protiv unutrašnjih i spoljnjih faktora gubitka kose dermatolozi i stručnjaci su u inovativnoj formuli Dercos Energy+ stimulišućeg šampona udružili:

Aminexil – molekul koji je rezultat desetogodišnjeg istraživanja, a utiče na smanjenje opadanja kose i doprinosi većoj gustini kose.

Niacinamid -njegova umirujuća i hidrirajuća svojstva smanjuju mikro-inflamacije i imaju energetsko dejstvo na mikrocirkulaciju koja je neophodna za zdrav folikul dlake.

AHA kiseline – pomažu u održavanju PH vrednosti vlasišta i folikula dlake, imaju snažna antioksidantna dejstva i jačaju vlakna kose.

Vitamin E – Poznat po svojim antioksidativnim svojstvima pomaže u očuvanju zaštitnog lipidnog sloja.

Folikuli dlake prolaze kroz kontinuirani ciklus rasta i mirovanja, a mnogobrojni unutrašnji i spoljni faktori mogu izazvati poremećaj ovog ciklusa. Oni izazivaju ranu tranziciju iz faze rasta (anagena faza) u fazu mirovanja (telogena faza), a nakon 2-4 meseca izloženosti se pojavljuje primetan gubitak kose. Uzrokuju mikro-inflamacije folikula dlake koje dovode do njegove smanjene prokrvljenosti, a samim tim i do disbalansa u ciklusu njenog rasta. Dercos Energy+ stimulišući šampon pomaže u revitalizaciji vlakana kose, vraćanju prirodne otpornosti kose i čišćenju zagađivača vlakana i čestica sebuma iz korena za zdraviji osećaj kože glave.

Protokol protiv opadanja kose

Za optimalne efikasne rezultate, stručnjaci preporučuju kombinaciju Dercos proizvoda.

Kod žena, pored Dercos Energy+ stimulišućeg šampona preporučuje se upotreba Dercos Aminexil Clinical 5 ampula protiv opadanja kose namenjenih ženama. Za najbolje rezultate preporuka je šampon koristiti nekoliko puta nedeljno, dok je ampule potrebno kontinuirano koristiti tri meseca, jednom dnevno.

Za optimalne efikasne rezultate kod muškaraca uz Dercos Energy+ stimulišući šampon nekoliko puta nedeljno, preporučuje se i upotreba Dercos Aminexil Clinical 5 ampula protiv opadanja kose namenjenih muškarcima u periodu od tri meseca, jednom dnevno.

Koliko koštaju Dercos proizvodi

Dercos Energy+ stimulišući šampon, preporučena informativna cena: 1,855.63 din.

Dercos Aminexil Clinical 5 ampule za žene, preporučena informativna cena: 7,622.37 din.

Dercos Aminexil Clinical 5 ampule za muškarce, preporučena informativna cena: 7,622.37 din.

1 L’Oreal Data On File- instrumentalni test nakon 5 upotreba

2 L’Oreal Data On File- instrumentalni test nakon jedne upotrebe

Više o opadanju kose pročitajte u postu ispod:

Foto: PR

Povezani članci

Ako ste plavuša, da li bi trebalo da koristite ljubičasti šampon?
Kosa

Ako ste plavuša, da li bi trebalo da koristite ljubičasti šampon?

italijanski bob
Kosa

Razmišljate o promeni frizure? Italijanski bob preuzima glavnu reč ove sezone!

kosa
Kosa

Zdrava kosa i tokom leta – imamo recept!

SCANDI HAIRLINE preti da postane najpopularnija frizura ovog leta
Kosa

SCANDI HAIRLINE preti da postane najpopularnija frizura ovog leta

bond repair
Kosa

BOND REPAIR nega za kosu: Evo šta treba da znate…

tupe šiške
Kosa

Tupe šiške mogu biti šik detalj koji nedostaje vašoj frizuri