Gde sve i kako treba naneti parfem da biste osigurali njegovu postojanost?

Parfem možete aplikovati na više delova tela i načina, no imajte na umu da i hidriranost kože igra veliku ulogu kada je o njegovoj dugotrajnosti reč.

Parfem je stvar ličnih preferencija, a o njegovoj popularnosti svedoči i činjenica da pretraga za ovaj pojam na TikToku uključuje više od 200 miliona pregleda. Zajednički cilj ljubitelja mirisa jeste da im odabrani parfem dobro pristaje i traje ceo dan. Srećom, ključ je u načinu nanošenja, odnosno u pulsnim tačkama. Prema rečima stručnjaka, one emituju toplotu tako da poboljšavaju miris i njegovu dugovečnost. To su najtopliji delovi tela, a uključuju tačke koje su sinonim za miris, kao što su ručni zglobovi i vrat, i one manje očekivane – poput unutrašnjosti laktova i zadnje strane kolena. Stoga, prilikom aplikovanja mirisa, narednih pet pulsnih tačaka nipošto nemojte preskočiti.

Ručni zglobovi

Ručni zglobovi su najčešće mesto za nanošenje parfema. Prilikom njegovog aplikovanja, izbegavajte trljanje zglobova, budući da to može „razbiti“ gornje note parfema i uticati na način na koji se miris razvija na vašoj koži.

Predeo iza ušiju

Nanošenje doze parfema na područje direktno iza ušiju istovremeno je efikasno i ritualno. Zahvaljujući tome, parfem će se uvući i u vašu kosu, doprinoseći njegovoj dugovečnosti.

Vrat

Ukoliko želite da se ugledate stručnjake, počnite od ove tačke. Slobodno naprskajte [parfem] sa svake strane svog vrata. Zatim naprskajte miris na oba zgloba i završite prolazeći zglobovima kroz kosu. Na kraju, prsnite još dvaput iza ušiju.

Unutrašnja strana laktova

Ukoliko nosite komplet sa rukavima, područje laktova može doprineti širenju vašeg mirisa unaokolo i boljem zadržavanju unutar vlakana odeće, te samim tim i pospešivanju njegove dugotrajnosti.

Iza kolena

Miris ne mora da se aplikuje isključivo na tradicionalna područja – celo vaše telo može biti sredstvo koje pomaže u širenju mirisa. Nanesite ga i iza kolena. Svaki vaš stav i pokret – od stajanja, preko hodanja, do plesa – biće obogaćen vašim prepoznatljivim mirisom.

Bonus saveti za nanošenje parfema

Uporedo sa davanjem prioriteta pulsnim tačkama, neke jednostavne promene u vašoj rutini aplikovanja mirisa mogu doprineti obezbeđivanju njegove dugovečnosti.

Za početak, uverite se da nanosite parfem na dobro negovanu (čitajte: hidriranu) kožu. Miris ne traje toliko dugo na suvoj koži, pa se pobrinite da vaša koža bude dobro hidirana, savetuju eksperti. Oni dodaju da možete naneti kompatibilni losion za telo, sprej ili ulje kako biste produžili vek trajanj miris.

Zatim se pobrinite da vam se miris uvuče u kosu. Lagano prskanje parfema na kosu i odeću još je jedan veoma koristan način da se miris duže zadrži. Obavezno prskajte parfem sa određene udaljenosti od kože, kako biste postigli ravnomerno nanošenje i izbegli pojavu mrlja na odeći.

Na kraju, preporučuje se pristup „Manje je više“, posebno kada se miris nanosi na pulsne tačke. Parfem ima tendenciju da se intenzivira kako se zagreva na koži, tako da je uvek bolje početi sa malom količinom, a zatim dodati još, naravno ukoliko je to potrebno, dodaju stručnjaci.

Foto: Instagram/@sofiaruutu

Povezani članci

retro mirisne note
Parfemi

Parfemski trendovi 2024: Retro mirisne note koje ponovo volimo

mirisom
Parfemi

Između mirisa i emocija postoji posebna veza. Evo o čemu je zapravo reč…

Razlika između parfemske i taoletne vode
Parfemi

Razlika između parfemske i toaletne vode: Kratak vodič o koncentraciji mirisnih kompozicija

sniženje parfema
Parfemi

Bili smo u Lilly Drogerijama i izdvojili naše mirisne favorite!

future society perfume
Parfemi

Treba li nam prajmer za parfem i može li on učiniti da miris traje i do 24 h?

kolekciju parfema
Parfemi

Kako da izgradite svoju kolekciju parfema: Primenite ovih 6 pravila