Garance Doré je lansirala novi beauty brend koji naglašava francuski pristup lepoti

Francuska fotografkinja, ilustratorka i modna ikona, jedna od prvih svetski poznatih modnih blogerki, Garance Doré, osnovala je kozmetički brend Doré, koji za sada sadrži tri jednostavna i efikasna, minimalistički koncipirana proizvoda za negu, made in France.

Kada pomislite na francuski pristup lepoti, šta vam prvo padne na pamet? Koncept koji se često navodi kao „primer dobre prakse“, kada je odnos prema kozmetici u pitanju, obično kao asocijacije izaziva slike krema koje savršeno hidriraju i imaju odlične ageless efekte, fantastično ošišanih žena sa neupitnim stilom i besprekornom kožom (i verovatno crvenim usnama) i starinskih apoteka punih neodoljivih proizvoda u staklenim bočicama koje kao da sadrže tajnu večne mladosti. Okej, krema koja će učiniti da zauvek izgledamo kao da imamo 21 (ma, može i 41), još uvek je naučna fantastika, ali zato je linija za negu kože Garance Doré i njen pragmatičan pristup francuskoj lepoti nešto na osnovu čega možemo mnogo da naučimo o nezi. Kozmetička linija, koja je nastajala pune dve godine, zasniva se na Garanceinom minimalističkom pristupu životu, poštovanju prirode i posvećenosti jednostavnim rutinama.

Ovako izgleda kompletna Doré linija

Razvijen u saradnji sa njenom dugogodišnjom poslovnom partnerkom Emily Yeston, brend Doré za sada obuhvata tri proizvoda. „I Emily i ja smo dugo osećale da je naša koža iscrpljena usled isprobavanja ogromnog broja proizvoda sa visokoaktivnim sastojcima, koji su svakodnedno stizali u naše kozmetičke ormare dok smo radile na blogu“, objasnila je Garance za portal The Zoe Report. „S druge strane, obe volimo jednostavnost i efikasnost francuskih farmaceutskih proizvoda, ali mnogi klasici koje koriste Francuskinje sadrže sastojke koji ne zadovoljavaju standarde čiste kozmetike.“ To im je dalo ideju da osnuju liniju koju bi i same želele da koriste. Ona kombinuje francusku jednostavnost i efikasnost sa principima čiste kozmetike.

Iako sadrži samo tri proizvoda, Doré ima gotovo sve što je potrebno za kvalitetnu jutarnju i večernju rutinu nege kože, smatra Garance. Tu je Le Cleanser, sredstvo za čišćenje lica, sa adstingentnim svojstvima koja deluju protiv akni. U sastavu je voda od listova lešnika, ekstrakt belog ljiljana koji prirodno kožu čini svetlijom i ekstrakt godži bobica koji neutrališe slobodne radikale.

Le Creme je opremljena savršenom pumpicom zahvaljujući kojoj nije nužno da dodirujemo proizvod, čime mogu i da se unesu klice

Nakon čišćenja, koža je pripremljena da upije Le Creme, gustu hidratantnu kremu koja pruža luksuzni osećaja. Zahvaljujući morskim algama i hijaluronskoj kiselini, ona hidrira kožu, bez osećaja težine.

I, na kraju, Le Baume – hranljivi melem sa širokom paletom upotrebe, čiji su ključni sastojci ricinusovo ulje, aloe vera i vitamina E – umiruje i regeneriše suvu i ispucalu kožu.

„Postoji nešto sasvim posebno u iskustvu Francuskinja koje prenose svoju tradiciju nege sa majke na ćerku. Postoji izražen osećaj loze i ja sam uzbuđena što ćemo upravo to deliti sa Doré zajednicom“, kaže Garance.

Foto: Instagram @dore

Povezani članci

Od ublažavanja opekotina do blistavog tena: Aloe vera čini čuda za kožu
Nega

Od ublažavanja opekotina do blistavog tena: Aloe vera čini čuda za kožu

LUMINOUS630®
Nega

Muče vas pigmentne fleke? NIVEA ima rešenje u vidu proširene LUMINOUS630® linije

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol

serum s retinolom vichy
Nega

Stigao je novi better-aging superstar: Serum s retinolom iz VICHY-ja

šta je cica krema
Nega

Pitali ste nas: Šta je, zapravo, cica krema?

slow beauty
Nega

Šta se podrazumeva pod SLOW BEAUTY konceptom i kako ga uključiti u svakodnevni život?