Prema TikTok-u, četvrtak uveče je pravo vreme za beauty rituale


Sve što treba da znate o novom trendu koji se krije iza sintagme everything shower ili sve pod tušem.

Suočimo se s tim: sve mi želimo da budemo što bolje negovane i da zastupimo sve te divne rutine kada je u pitanju briga o koži lica i tela. Ali, ako radite (a uz to u vašem životu postoji nešto od sledećeg: porodica, deca, hobiji, ljubimac, veliko društvo, spremanje ispita…), jednostavno nije realno da vam se u rasporedu aktivnosti svaki dan nađu detaljne beauty rutine. Međutim, TikTok ima rešenje za to: beauty rituali četvrtkom uveče.

Prikupivši preko 15 miliona pregleda, koncept everything shower je jednostavan: najzahtevnije beauty rituale obavljamo četvrtkom uveče, sve odjednom. Upravo je četvrtak odličan tajming da prigrlimo ovaj trend, jer ćemo obaviti sve ono što čini da se osećamo odlično u svojoj koži, a ujedno ćemo biti spremni za vikend.

TikTokerka Alexa Timmerman u viralnom videu potvrđuje da voli da čuva svoj četvrtak uveče za everything shower, a evo i kako to u njenom slučaju izgleda:

– Četvrtak uveče započinjem u teretani gde se dobro preznojim. Kad dođem kući, napravim sebi fantastičnu večeru. Nakon toga uskačem pod tuš i obavljam ono što nazivam everything shower, a to podrazumeva: detoks šampon, masku za kosu, eksfolijaciju svakog dela tela, brijanje (ukoliko je to vaš način depilacije). Nakon takvog tuširanja sledi rutina nege lica i tela – sa svim onim koracima za koje inače nemate vremena, uključujući i masku za lice ili za područje oko očiju. Ne zaboravite i sredstvo za samopotamnjivanje, jer uskoro nas čeka vikend! Posle svega toga u krevetu budem oko 9.30 h, pročitam nekoliko poglavlja knjige (notifikacije na telefonu su utišane) i gasim svetla najkasnije u 10.30 h.

S obzirom na to da je za većinu nas život postao vrtoglavo brz, dopada nam se ovaj trend čiji je cilj da kvalitetnije upravljamo svojim vremenom i da uključimo u svoj život više brige o sebi. A ovo je nešto što svi relativno lako možemo priuštiti sebi.

Pogledajte video u kojem Alexa donosi pojedinosti o tome šta čini njeno beauty veče četvrtkom.

@alexatimmermann

hoping this makes it to the thursday night self tan girlies’ side of tiktok #selfcare #fyp #foryoupage #selftan #thatgirl #nightroutine

♬ original sound – alexa

Foto: Instagram / @mirandakerr

Povezani članci

gubitak kolagena
Nega

Kako usporiti gubitak kolagena u koži?

Konvencionalni vs veganski kozmetički preparati: Koji su bolji za negu kože?
Nega

Konvencionalni vs veganski kozmetički preparati: Šta je bolje za negu kože?

lifting lica
Nega

Četiri neinvazivne procedure za lifting lica

za čišćenje masne kože
Nega

Najbolja sredstva za čišćenje masne kože – Beauty Desk lista

Serum za područje oko očiju
Nega

Serum za područje oko očiju: Kako ga pravilno naneti za najbolje rezultate

vitamin C
Nega

Kako da uključite vitamin C u skincare rutinu i koji su njegovi benefiti za kožu