Prema TikTok-u, četvrtak uveče je pravo vreme za beauty rituale


Sve što treba da znate o novom trendu koji se krije iza sintagme everything shower ili sve pod tušem.

Suočimo se s tim: sve mi želimo da budemo što bolje negovane i da zastupimo sve te divne rutine kada je u pitanju briga o koži lica i tela. Ali, ako radite (a uz to u vašem životu postoji nešto od sledećeg: porodica, deca, hobiji, ljubimac, veliko društvo, spremanje ispita…), jednostavno nije realno da vam se u rasporedu aktivnosti svaki dan nađu detaljne beauty rutine. Međutim, TikTok ima rešenje za to: beauty rituali četvrtkom uveče.

Prikupivši preko 15 miliona pregleda, koncept everything shower je jednostavan: najzahtevnije beauty rituale obavljamo četvrtkom uveče, sve odjednom. Upravo je četvrtak odličan tajming da prigrlimo ovaj trend, jer ćemo obaviti sve ono što čini da se osećamo odlično u svojoj koži, a ujedno ćemo biti spremni za vikend.

TikTokerka Alexa Timmerman u viralnom videu potvrđuje da voli da čuva svoj četvrtak uveče za everything shower, a evo i kako to u njenom slučaju izgleda:

– Četvrtak uveče započinjem u teretani gde se dobro preznojim. Kad dođem kući, napravim sebi fantastičnu večeru. Nakon toga uskačem pod tuš i obavljam ono što nazivam everything shower, a to podrazumeva: detoks šampon, masku za kosu, eksfolijaciju svakog dela tela, brijanje (ukoliko je to vaš način depilacije). Nakon takvog tuširanja sledi rutina nege lica i tela – sa svim onim koracima za koje inače nemate vremena, uključujući i masku za lice ili za područje oko očiju. Ne zaboravite i sredstvo za samopotamnjivanje, jer uskoro nas čeka vikend! Posle svega toga u krevetu budem oko 9.30 h, pročitam nekoliko poglavlja knjige (notifikacije na telefonu su utišane) i gasim svetla najkasnije u 10.30 h.

S obzirom na to da je za većinu nas život postao vrtoglavo brz, dopada nam se ovaj trend čiji je cilj da kvalitetnije upravljamo svojim vremenom i da uključimo u svoj život više brige o sebi. A ovo je nešto što svi relativno lako možemo priuštiti sebi.

Pogledajte video u kojem Alexa donosi pojedinosti o tome šta čini njeno beauty veče četvrtkom.

@alexatimmermann

hoping this makes it to the thursday night self tan girlies’ side of tiktok #selfcare #fyp #foryoupage #selftan #thatgirl #nightroutine

♬ original sound – alexa

Foto: Instagram / @mirandakerr

Povezani članci

SPF konturisanje
Nega

SPF konturisanje: Oprez – ovaj viralni beauty trend može oštetiti vašu kožu!

Mistovi za lice
Nega

Beauty Desk lista: Mistovi za lice koji donose instant osveženje

hidratantne kreme za negu masne kože
Nega

Hidratantne kreme za masnu kožu lica koje vam preporučujemo da isprobate ovog leta

za zaštitu od sunca
Nega

Kako da odabrate adekvatan SPF preparat za svoj tip kože

uljani čistači
Nega

Najbolji uljani čistači koji će promeniti vašu rutinu nege kože – Beauty Desk lista

iscpucale pete
Nega

Kako da se pobrinete za suve, ispucale pete?