Da li ste čuli za Daxi – novi tip botoksa, sa dvostruko dužim trajanjem?

Injekcioni tretmani za negu sve su popularniji (neki ih čak posmatraju kao budućnost nege kože), a kada je estetska medicina u pitanju, na horizontu se pomalja novi neurotoksin, koji je, navodno, dvaput trajniji od botoksa. Upoznajte Daxxify, poznatiji kao Daxi.


Daxxify ili formalno DaxibotulinumtoxinA-lanm, nedavno je odobrila američka Uprava za hranu i lekove (FDA), nakon 30-godišnjeg perioda kliničkog razvoja ovog medicinskog sredstva. Daxi je prva dugotrajnija injekcija za opuštanje finih linija, na bazi peptida, koja uskoro stiže na tržište. Eksperti kažu da efekti smanjenja bora traju duže nego nakon tretmana botoksom (efekti botoksa su vidljivi do četiri meseca). Drugim rečima, onima koji budu koristili Daxi, umesto održavanja tri do četiri puta godišnje, biće dovoljan jedan do dva tretmana. A to nije ušteda samo vremena, već i novca.

Naravno, kao i kod većine estetskih procedura, postoji mogućnost pojave neželjenih efekata. Korisnicima Daxi-ja može se desiti da iskuse glavobolju, nelagodnost na mestu uboda, oticanje i “pad” lica, upozorava FDA. S obzirom na to da efekti Daxxify-a traju duže, može biti potrebno i više vremena da neželjene nuspojave nestanu. Da istaknemo i to da su iste neželjene posledice moguće i prilikom primene bilo kojeg neurotoksina, pa dobro promislite pre primene i prethodno se obavezno posavetujte sa stručnjakom.

Očekuje se da će novi neurotoksin biti uveden na američko tržište kasnije tokom 2023. godine. Za sada, nema nikakvih zvaničnih najava u vezi s njegovom primenom u Srbiji.

Foto: Alena Shekhovtcova via Pexels

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

Eucerin® DERMOPURE
Nega

Kako da pobedite akne i tamne fleke od akni? Isprobali smo preparate iz Eucerin® DERMOPURE linije

Cimet u službi lepote
Nega

Cimet u službi lepote: Tri načina upotrebe ovog začina za negu kože

dimetikon
Nega

Šta je dimetikon: Zbog čega se silikoni dodaju u proizvode za negu kože?

NIVEA Q10 serum
Nega

Novi NIVEA Q10 serum za ciljano popunjavanje bora podiže anti-age rutinu na viši nivo

sastojci za negu suve kože
Nega

Ovo su najefikasniji sastojci za negu suve kože…

Nega kože u trudnoći: Koji sastojci su bezbedni, a koje treba izbegavati?
Nega

Nega kože u trudnoći: Koji sastojci su bezbedni, a koje treba izbegavati?