Cynthia Rivas, poznata njujorška estetičarka, otkriva kako da pripremite kožu za venčanje

Cynthia Rivas, za potrebe sopstvenog venčanja, osmislila je 12-mesečni plan kojeg se, bez izgovora, neophodno pridržavati uoči venčanja kako bi vaša koža u potpunosti bila spremna za veliki dan.

Cynthia Rivas je poznata njujorška estetičarka, vlasnica Cynthia Rivas Skin Care, čije su klijentkinje i Karlie Kloss i Lily Aldridge, a koja je osmislila 12-masečni plan, s ciljem adekvatne pripreme kože za venčanje (ovoga puta sopstveno :)). „Kreiranje savršenog plana za negu kože nevesti je nešto što čime se konstantno bavim“, kaže Rivas, dodajući da, „iako šminka može učiniti čudo kada su crvenilo i hiperpigenatcije u pitanju, teksturu je veoma teško sakriti“. Saradnja sa šminkerima pomogla joj je da dođe do tog zaključka. „Zaglađivanje teksture i intenzivno hidriranje kože veoma je važno da bi se kože adekvatno pripremila za venčanje i fotografisanje“, kaže Rivas, što se posebno odnosi na venčanja koja uključuju putovanja i dehidraciju kao čest epilog. „U svoj kozmetički raspored slobodno možete uključiti i druge tretmane za zatezanje kože i uklanjanje natečenosti, sve u zavisnosti od vaših ndividualnih potreba.“

Pošto ishrana i način života i te kako utiču na kožu, Rivas savetuje da je u godini, koja prethodi venčanju, veoma važno imati to u vidi. Neophodno je ograničiti unos alkohol, mlečnih proizvoda, rafinisanih šećer i prerađevina. Možete zameniti kafu zelenim čajem, ali i dodati antioksidante, kao i sastojaka koji smanjuju upalu, kao što su kurkuma i đumbir, u svoj jelovnik. I, što je najvažnije – spavati što više. „Nedostatak sna uvek se očituje na koži, posebno oko očiju, zbog čega uzimam suplement magnezijuma i svake večeri pokušavam da ostvarim optimum od osam sati sna“, kaže ona. Ako se i vi pripremate da stanete na ludi kame, obavezno proučite njen plan.

Cynthia Riva: 12-mesečni plan za pripremu kože uoči venčanja

6 DO 12 MESECI PRE

„Važno je da pronađete beauty eksperte koji će brinuti o vašoj lepoti: estetičara, dermatologa, šminkera, frizera. Tako ćete im obezbediti dovoljno vremena da upoznaju vašu kožu i pronađu adekvatne tretmane za vas. Postizanje određenih ciljeva vezanih za kožu mogu zahtevati više vremena od nekih drugih, tako da je ključno da sebi date dovoljno vremena da ih ostvarite. Takođe, neophodno je i da odmah započnete sa sprovođenjem adekvatne i redovne jutarnje i večernje rutine nege.”

ŠEST MESECI PRE

„Doslednost je ključna! Ako budete redovno sprovodili rutinu nege kože kod kuće i svakog meseca odlazili na tretmane lica (sve do venčanja), to će stvoriti značajnu razliku. Počećete da primećujete pozitivne promene na svojoj koži.”

ČETIRI MESECA PRE

 „Ovo je period kada se baziram na tretmanima usmerenim ka suzbijanju pora, postizanju glatku teksturu kože, izgradnji kolagena i elastina kako bi se (tokom vremena) ublažile fine linije i bore. Takođe, i na procedure za ublažavanje hiperpigmentacija, kao i one sa mikroiglicama.“

TRI MESECA PRE

„Pribegavam RF (sistem radio frekvencije) tretmanima za zatezanja kože, jer ponekad konačne rezultate vidite tek tri meseca kasnije. Volim ove tretmane za oblikovanje vilice i zatezanje kože. Takođe, u ovom periodu  započeću svoje redovne tretmane mikrostrujama za podizanje i oblikovanje lica. Kod mikrostruja nije najvažniji uređaj, već doslednost: čak ni odličan uređaj neće dati efikasne rezultate ako ne budete dosledni. Kod kuće preporučujem da koristite svoj uređaj najmanje tri do četiri puta nedeljno. Kada su profesionalni tretmani u pitanju, pratite uputstva stručnjaka – bilo da se oni izvode na mesečnom nivo ili na svakih nekoliko nedelja. Nakon što se serija završi, redovni mesečni tretmani ključni su za održavanje postignutih rezultata, uključujući upotrebu mikrostruja i u kućnim uslovima.“

DVA MESECA PRE

„Ako se odlučite za botoks, dva meseca ranije pravi je period da se posvetite ovom zadatku. Pošto je botoksu potrebno oko dve nedelje da se u potpunosti aktivira, ovoaj period će vam obezbediti neophodni „prostor“ da se uverite da je sve savršeno, ili da nešto korigujete ukoliko smatrate da je to potrebno. No, ne usuđujte se da po prvi put isprobate tretman botoksom neposredno pre venčanja.”

MESEC DANA PRE

 „U ovom periodu ne praktikujem nove tretmane niti uključujem nove korake u svoju rutinu nege. U ovom trenutku trebalo bi već da imate ustaljen raspored tretmana za lice, a i vaš dermatolog će već znati koji tretmani, u vašem slučaju, pružaju najbolje rezultate.”

NEDELJU DANA PRE

„Na red dolazi tretman za dubinsko čišćenje lica. Ovde se rade pune ekstrakcije, tako da imate na raspolaganju još nedelju dana da bi se blago crvenilo povuklo. Takođe, odlazim na mikrostrujni tretman i svakodnevno koristim flastere za negu područja oko očiju. Volim da ih čuvam u frižideru tako da su hladni kada ih nanesem.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cynthia Rivas (@cynthiarivasskincare)

DAN PRE

„Pošto dijeta posebno utiče na moju kožu, izbegavam alkohol i slanu hranu. Konzumiram sisključivo namirnice za koje sam sigurna da neće izazvati nadimanje i zadržavanje vode. Konsultacije sa nutricionistom mogu vam pomoći da saznate koje namirnice su najbolje za vas. Kada su lokalni tretmani u pitanju, dan ranije, fokusiram se na maske, flasteri za područje oko očiju, krioterapiju i mikrostruju za konačno podizanje, hidrataciju i eliminisanje nadimanja. Trenutno je krioterapija vrlo popularna i efikasna – i u estetskim centrima i u kućnim uslovima.

VELIKI DAN!

 „Uključuje krioterapiju, flastere za negiu područja oko očiju, više mikrostruja i fokusiranje na hidratantne serume i veoma laganu hidratantnu kremu. Obavezno sa svojim šminkerom razgovarajte o prethodnoj nezi kako bi on tačno znao kako je vaša koža pripremljena. A ukoluko je vaše venčanje na otvorenom,  nipošto ne zaboravite na SPF.“

Foto: Instagram/@cynthiarivasskincare

Povezani članci

Anne Hathaway
Nega

Anne Hathaway čini usne punijim… ukosnicom!

kockice leda za negu kože
Nega

Kockice leda za negu kože (8 recepata)

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica
Nega

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica

samopotamnjivanje
Nega

Kako da pripremite telo za samopotamnjivanje?

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol

kolagen
Nega

Znate li šta je collagen banking?