CHANEL haute couture kolekcija za proleće-leto 2023: Pogledajte sve lookove!

U znaku ljubavi prema životinjama! Nakon revije Schiaparelli, na kojoj su animal motivi bili u prvom planu, Chanel haute couture kolekcija za proleće-leto 2023. dokazuje našu naklonost prema životinjskom svetu. Od nas, veliki aplauz!

Inicijalna inspiracija za scenografiju revije na kojoj je bila prikazana Chanel haute couture kolekcija za proleće-leto 2023. bio je stan Gabrielle Chanel u pariskoj ulici Cambon broj 31. To je lokacija na koju je kreativna direktorka modne kuće Chanel Virginie Viard odvela umetnika Xaviera Veilhana, poznatog po skulpturama i instalacijama, kako bi razgledali kolekciju predmeta, skulptura i crteža koji predstavljaju lavove, pse, jelene i srne, ptice i kamile.

U apartmanu Gabrielle Chanel: Modeli iz nove haute couture kolekcije

“Za ovu saradnju, tražila sam od Xaviera da reinterpretira životinjske likove koje smo zatekli u apartmanu osnivačice modne kuće Chanel, i zamolila ga da doda i svoje omiljene životinje”, objašnjava Virginie. “Jer, kompletan vez na ovoj kolekciji inspirisan je motivima životinja.” Izvezeni na kratkim sakoima i haljinama od tvida, mačke, zečevi, korgiji i laste dele prostor sa srnama, jelenima i kamelijama, tipičnim za ovu modnu kuću.

CHANEL haute couture kolekcija za proleće-leto 2023
Virginie Viard i Xavier Veilhan

Na samoj sceni na kojoj je održana revija, kao na bajkovitom seoskom trgu, pripremljena je parada: jedanaest monumentalnih skulptura životinja izrađenih od drveta, kartona i papira, sa potpisom Xaviera Veilhana, skrivalo je manekenke, do trenutka izlaska na pistu. “Volim kada se desi nešto čudesno i prekine očekivani tok događaja”, reči su kojima Virginie opisuje reviju.

Nova Chanel odela pozajmljuju elemente ženskih paradnih uniformi. Cilindar, leptir-mašna, bele rukavice, čizme ukrašene čipkom, satenski ogrtači, plisirane suknje, sakoi sa dvorednim kopčanjem i “repovima” po ugledu na frak, klasične tuxedo košulje, šljokice, kratki šortsevi, podsuknje – Virginie Viard je inspiraciju pronašla i u svetu mažoretkinja.

Haljine i kombinezoni su lagani i prefinjeni, providni, sa volanima, naborima, tankim bretelama i čipkom u boji. Izrađeni su od svilenog tila, tafta, organze, žoržeta, francuske chantilly čipke… I baš kao u svakoj bajci, Chanel haute couture kolekcija za proleće-leto 2023. zatvorena je venčanicom izvezenom motivom lasta.

A sada, uživajte u lookovima.

Za fotografije zahvaljujemo modnoj kući Chanel.

Povezani članci

jesenji trendovi
Moda

Jesenji trendovi: Šta ćemo nositi ove sezone

mokasine
Moda

Modna prognoza: Mokasine će biti neizostavni deo jesenjih outfita

Karlie Kloss
Moda

10 stajlinga Karlie Kloss koje žarko želimo da kopiramo

šešira
Moda

Nikuda bez ŠEŠIRA! Evo koji modeli su nam zapali za oko…

torbe za plažu
Moda

Do morske obale – i dalje! Naravno, ne bez torbe za plažu. Ovo je naš izbor…

Lisca
Moda

5 najpoželjnijih boja & printova kupaćih kostima zapazili smo u Lisca kolekciji