CHANEL haute couture kolekcija za proleće-leto 2023: Pogledajte sve lookove!

U znaku ljubavi prema životinjama! Nakon revije Schiaparelli, na kojoj su animal motivi bili u prvom planu, Chanel haute couture kolekcija za proleće-leto 2023. dokazuje našu naklonost prema životinjskom svetu. Od nas, veliki aplauz!

Inicijalna inspiracija za scenografiju revije na kojoj je bila prikazana Chanel haute couture kolekcija za proleće-leto 2023. bio je stan Gabrielle Chanel u pariskoj ulici Cambon broj 31. To je lokacija na koju je kreativna direktorka modne kuće Chanel Virginie Viard odvela umetnika Xaviera Veilhana, poznatog po skulpturama i instalacijama, kako bi razgledali kolekciju predmeta, skulptura i crteža koji predstavljaju lavove, pse, jelene i srne, ptice i kamile.

U apartmanu Gabrielle Chanel: Modeli iz nove haute couture kolekcije

“Za ovu saradnju, tražila sam od Xaviera da reinterpretira životinjske likove koje smo zatekli u apartmanu osnivačice modne kuće Chanel, i zamolila ga da doda i svoje omiljene životinje”, objašnjava Virginie. “Jer, kompletan vez na ovoj kolekciji inspirisan je motivima životinja.” Izvezeni na kratkim sakoima i haljinama od tvida, mačke, zečevi, korgiji i laste dele prostor sa srnama, jelenima i kamelijama, tipičnim za ovu modnu kuću.

CHANEL haute couture kolekcija za proleće-leto 2023
Virginie Viard i Xavier Veilhan

Na samoj sceni na kojoj je održana revija, kao na bajkovitom seoskom trgu, pripremljena je parada: jedanaest monumentalnih skulptura životinja izrađenih od drveta, kartona i papira, sa potpisom Xaviera Veilhana, skrivalo je manekenke, do trenutka izlaska na pistu. “Volim kada se desi nešto čudesno i prekine očekivani tok događaja”, reči su kojima Virginie opisuje reviju.

Nova Chanel odela pozajmljuju elemente ženskih paradnih uniformi. Cilindar, leptir-mašna, bele rukavice, čizme ukrašene čipkom, satenski ogrtači, plisirane suknje, sakoi sa dvorednim kopčanjem i “repovima” po ugledu na frak, klasične tuxedo košulje, šljokice, kratki šortsevi, podsuknje – Virginie Viard je inspiraciju pronašla i u svetu mažoretkinja.

Haljine i kombinezoni su lagani i prefinjeni, providni, sa volanima, naborima, tankim bretelama i čipkom u boji. Izrađeni su od svilenog tila, tafta, organze, žoržeta, francuske chantilly čipke… I baš kao u svakoj bajci, Chanel haute couture kolekcija za proleće-leto 2023. zatvorena je venčanicom izvezenom motivom lasta.

A sada, uživajte u lookovima.

Za fotografije zahvaljujemo modnoj kući Chanel.

Povezani članci

boje
Moda

Prolećni kolorit: Ove boje dominiraće modnom scenom…

mugler
Moda

Mugler stiže u H&M: Saznali smo datum i donosimo prvi pogled na kolekciju

maksi teksas suknja
Moda

Ovog proleća maksi teksas suknja zauzima počasno mesto u našem oramaru!  

dragana ognjenović spring / summer 2023
Moda

Dragana Ognjenović Spring / Summer 2023: Pogledajte kako izgleda nova kolekcija. Plus: Prateći beauty look!

mikrogrudnjaci
Moda

Mikrogrudnjaci su ponovo aktuelna tema!

rozete
Moda

Trend alert: Rozete su neizostavne u 2023.