Ćelijsko starenje: 5 činjenica koje morate da znate kako biste što duže izgledali mladoliko

Ćelijsko starenje prirodan je proces koji već dugi niz godina okupira pažnju ekspertskog tima brenda Avène. Rezultat tog dugogodišnjeg istraživanja nove su beauty činjenice o njemu, koje doprinose što dužem očuvanju mladolikosti, kao i inovativna anti-aging linija – Hyaluron Activ B3, koja će se u toku ove godine naći i na našem tržištu. S nestpljenjem je iščekujemo!

ĆELIJSKO STARENJE: ŠTA JE VAŽNO DA ZNATE?

1. Starenje ćelija prirodan je proces.

Tokom vremena, proces deobe ćelija, koji osigurava njihovu prirodnu obnovu, usporava se i zaustavlja. Ćelije tada stare. Kada se ćelije kože prestanu obnavljati, i koža počinje da stari.

2. Stare ćelije deluju na one mlade.

Najnovije vesti o starenju: ćelijsko starenje je „zarazno“. Ćelije koje stare deluju na one susedne – mlade tako što otpuštaju skup proteina (koji se nazivaju SMS – Senescent-Messaging Secretome) u njihovu okolinu, uzrokujući njihovo starenje. Takve ćelije nazivamo ZOMBIE ćelije. SMS ubrzava i podstiče starenje mladih ćelija kože, te – malo po malo – ona gubi sposobnost obnove.

3. Starenje ćelija manifestuje se promenama na koži.

Vidljivi znakovi starenja prvenstveno su gubitak elastičnosti i čvrstoće kože, što rezultira pojavom bora, opuštenošću kože i gubitkom sjaja.

4. Moguće je delovati protiv znakova starenja.

Do sada su se anti-aging proizvodi za negu kože, zahvaljujući svojim hidrirajućim svojstvima i efikasnim sastojcima (kao što je hijaluronska kiselina), borili protiv vidljivih znakova starenja na koži.

5. No, moguće je delovati i na uzrok starenja.

Ovo je prava inovacija! Zahvaljujući visokoj koncentraciji niacinamida (jednog od oblika vitamina B3 o kojem smo pisali OVDE), sada je moguće delovati upravo na uzrok starenja – na starenje ćelija – u cilju produženja mladolikosti i trajnog usporavanja ovog procesa.

Zahvaljujući visokoj koncentraciji niacinamida, sada je moguće delovati upravo na uzrok starenja kože – na starenje ćelija – u cilju produženja mladolikosti i trajnog usporavanja ovog procesa.

PLUS: HYALURON ACTIV B3 LINIJA KAO INOVATIVNO REŠENJE

Avène stručni timovi formulisali su HYALURON ACTIV B3 liniju inspirisanu upravo ćelijkim starenjem. Ćelije u našoj koži deluju kao pravi motor mladosti. Iz godine u godinu, taj motor se usporava i ćelije gube sposobnost obnove. Postaju manje aktivne, te proizvode manje ključnih faktora mladosti, kao što su hijaluronska kiselina i kolagen.

Nakon šezdesete godine, obnavljanje ćelija je triput manje nego u dvadesetim. Tada imamo dva puta manje hijaluronske kiseline u koži nego nakon dvadesete godine. Ćelije stare, ali i šire ovu pojavu oko sebe, čime se dodatno ubrzava starenje kože. Upravo zbog toga, ključ učinkovitog delovanja protiv starenja kože leži u „lečenju“ njegovog uzroka podjednako koliko i znakova starenja. 


Dugi niz godina Avène istraživači, u suradnji s profesorom Jean-Marcom Lemaitreom (INSERM Montpellier), svetskim priznatim stručnjakom za anti-aging, istraživali su način da se uspori, pa čak i preokrene proces ćelijskog starenja. Rezultat ovih istraživanja je ekskluzivna kombinacija snažnih i efikasnih sastojaka koji podstiču obnavljanje ćelija i utiču na proces starenja.

Proizvodi iz nove Avène anti-aging linije formulisani su bez kontroverznih komponenti i sastoje se od najmanje 90% sastojaka prirodnog porekla. Naravno, svi sadrže Avène termalnu izvorsku vodu koja poseduje umirujuća i omekšavajuća svojstva, prekopotrebna osetljivoj koži. 

HYALURON ACTIV B3 DNEVNA KREMA ZA OBNOVU ĆELIJA KOŽE

Bogata hijaluronskom kiselinom i niacinamidom, zaglađuje, ispravlja bore i obezbeđuje blistavost koži. Zahvaljujući niacinamidu, deluje na osnovni uzrok starenja kože i produžava život ćelija*. Pogodna je i kao podloga za šminku, a dolazi u eko pakovanju koje se može ponovno puniti i reciklirati. 

*in vitro test primene niacinamida

HYALURON ACTIV B3 KONCENTRIRANI SERUM ZA REGENERACIJU

Bogat hijaluronskom kiselinom i niacinamidom, obnavlja kožu nakon 15 dana*. Sveže, lagane teksture, trenutno prodire u nju i osigurava vidljivo čvršći i zategnutiji izgled. Primena ovog seruma moguća je na kompletnom licu, čak i na najosjetljivijem području, poput onog oko očiju.

*in vitro test primene niacinamida

HYALURON ACTIV B3 MULTI-INTENZIVNA NOĆNA NEGA

Sadrži retinAL (10 puta aktivniji od retinola), podstiče sintezu kolagena, te dubinski učvršćuje i obnavlja kožu. Nakon 15 dana primene, koža je čvršća, a bore popunjene*.

*% zadovoljstva, 70 korisnica

HYALURON ACTIV B3 TROSTRUKO KOREKTIVNA KREMA ZA PODRUČJE OKO OČIJU

Sadrži dekstran sulfat, čistu hijaluronsku kiselinu i niacinamid koji deluje na uzrok starenja*. Kremasta, gel tekstura donosi trenutani osećaj svežine. Natečenost i podočnjaci su ublaženi, dok su bore popunjene.

*in vitro test primene niacinamida

Foto: PR

Povezani članci

Eucerin® DERMOPURE
Nega

Kako da pobedite akne i tamne fleke od akni? Isprobali smo preparate iz Eucerin® DERMOPURE linije

NIVEA DERMA Skin Clear
Nega

Novi igrači na kozmetičkom terenu: Upoznajte NIVEA DERMA Skin Clear liniju!

papir
Nega

Da li je papir budućnost beauty industrije?

Cimet u službi lepote
Nega

Cimet u službi lepote: Tri načina upotrebe ovog začina za negu kože

dimetikon
Nega

Šta je dimetikon: Zbog čega se silikoni dodaju u proizvode za negu kože?

NIVEA Q10 serum
Nega

Novi NIVEA Q10 serum za ciljano popunjavanje bora podiže anti-age rutinu na viši nivo