Brend BAOBABY – koji su razvile četiri mame – proizvodi najslađe dečije cipelice

Uverite se i sami! U nastavku pogledajte modele iz Baobaby kolekcije.

Prvi dečji koraci nesumnjivo su jedan od trenutaka koji sa veseljem iščekuje cela porodica. Tako su i prve dečije cipelice važan deo odrastanja, a mnogi roditelji ih pamte i čuvaju kao jednu od omiljenih uspomena iz tog perioda. Međutim, pored uspomena i estetike, koja je nesporno zadovoljena, važnija je njihova ispravna namena, jer omogućava pravilan razvoj stopala.

Koje osobine treba da imaju cipelice za prve korake

Ortopedi ističu da je veoma važno kakve se cipelice koriste za prve korake. Kako bi se osigurao prirodan razvoj stopala, najbolje je za dete da počne da hoda bosonogo ili kao da je bosonogo. Slobodan razvoj dečijeg stopala, kakav Baobaby (ci)pelice upravo omogućavaju, od izuzetne je važnosti za usvajanje veština puzanja, balansiranja i hodanja. Za nesputan razvoj stopala važno je da je cipelica prostrana, mekana i fleksibilna, a gazište treba da bude mekano i bez uzdignutog dela za luk stopala, kako bi deca osetila tlo po kojem hodaju, što dodatno razvija i njihove senzorne sposobnosti u ovom uzrastu.

Zašto su Baobaby pelice posebne

Pelice osvajaju svojom mekoćom, funkcionalnošću i dizajnom. Izrađene su od najmekše prirodne kože koja je prošla nežnu obradu, bez ikakvih hemikalija što ih čini 100% sigurnim za dečiju kožu, čak i za decu sklonu alergijama. Budući da se u njima osećaju potpuno nesputano, kao da su bosonoga, deca ih obožavaju. Ušivena gumica oko gležnja drži cipelice na stopalima, pa roditelji ne moraju brinuti o skidanju cipelica s nožica, a tanki, neklizajući kožni đon omogućava detetu da oseti tlo po kom hoda, što je od izuzetne važnosti za usvajanje i savladavanje veštine hodanja. Iako su izuzetno mekane, (ci)pelice su jako izdržljive. Deca ih dugo i rado nose, jer se tokom nošenja u potpunosti prilagođavaju njihovom stopalu.

Cipelice mogu biti klasične, balerinice, sandalice ili mokasine, baš kao Baobaby cipelice, koje nam stižu u ta 4 najpopularnija, različita modela. Uvereni smo da će brojni roditelji, bake i deke, prijatelji i rodbina između velikog broja dezena pronaći baš onaj koji odgovara njihovom detetu. Svi navedeni modeli deo su odlične ponude specijalizovanih trgovinskih lanaca za najmlađe, a koliko su poznate govori činjenica da se njihov naziv „pelice“ pretvorio u sinonim za zdravu dečiju obuću koja svojim slatkim i drugačijim dizajnom oduševljava najmlađe a, još više, roditelje.

O brendu Baobaby

Baobaby cipelice napravile su veliki poslovni iskorak i iz firme Mea Gea, u okviru koje su 4 mame razvile Baobaby brand, prešle su pod okrilje kompanije Mikroedra – poznatog regionalnog distributera renomiranih brandova dečije opreme. Mikroedra Baobaby cipelice uvodi u novu fazu plasirajući ih na zahtevno evropsko i regionalno tržište. Mikroedra je poznata po tome što na tržište donosi vrhunske inovativne proizvode i što svojim edukativnim delovanjem nabolje menja roditeljstvo i životni stil novih porodica. BeSafe autosedištima već 14 godna promoviše sigurnost, ali je prva predstavila regionu najsigurniju vožnju dece u suprotnom smeru. Promocijom Ergobaby brenda i nošenja ističe se važnost bolje povezanosti i kognitivni razvoj dece. MODU kockama uvodi koncept aktivne i kreativne igre za najmlađe, a s novim brandom Softtub donosi na tržište novitet vertikalnog kupanja bebica, koje je u položaju kao u majčinoj utrobi.

Fotografije: Neda Zubović Mihaljević

Povezani članci

NIVEA Repair & Care
Beauty Business

Novitet iz NIVEA-e: Univerzalne kreme Repair & Care obećavaju rešenje za suvu i osetljivu kožu

IM8
Beauty Business

Novo poglavlje: David Beckam osniva health & wellness brend IM8

talk
Beauty Business

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je talk „verovatno kancerogenim“

besplatni dermoskopski pregledi
Beauty Business

Besplatni dermoskopski pregledi mladeža na Adi Ciganliji: Ne propustite jedinstvenu priliku!

L'Artisan Parfumeur
Beauty Business

Francuski niche brend L’ARTISAN PARFUMEUR ponovo je u parfimeriji Metropoliten

shaping futures
Beauty Business

Kako frizerski zanat menja živote: Inicijativa Shaping Futures kao odskočna daska mladima