Beauty brendovi koje su pokrenuli influenseri: Ovo su naša tri favorita

Beauty brendovi koje su pokrenuli influenseri ulivaju mi mnogo više poverenja, nego oni sa potpisom slavnih ličnosti. Ovo su moji favoriti…

Brojni influenseri bave se temama u vezi sa negom kože, kozmetičkim sastojcima i šminkom, te su mnogi od njih stručnjaci u različitim beauty oblastima. Godinama prikupljaju informacije na društvenim mrežama, dobro poznaju svoju ciljnu grupu, te na osnovu toga tačno znaju šta je to što na tržištu nedostaje. S druge strane, celebrity se obično mnogo ne razumeju u beauty industriju, već kozmetički ili make-up brend lansiraju kao dodatak dosadašnjoj karijeri, s ciljem da svom bankovnom računu dodaju još koju nulu.

Pre mnogo godina pojam „influenser“ imao je potpuno drugačije značenje nego danas. Influensing je bila nova, ali često osuđivana profesija. U današnje vreme uticajni ljudi grade imperije. Imaju blogove, profile na Instagramu, TikTok-u, Facebook grupe i ono što je najvažnije – veliku zajednicu. Mnogi od njih karijeru su započeli na društvenim mrežama dokumentujući svoj stil života, interesovanja, način odevanja i ishrane, rutinu nege kože i drugo. Nakon određenog vremena shvatili su da svoj uticaj mogu da iskoriste kako bi zaradili, pa je, shodno tome, nastala nova grana ekonomije – svetski poznati brendovi zasnovani na uticaju. Neki od njih prerasli su istinske beauty gigante, popularnije čak i od svojih osnivača.

Tri beauty brenda koja su lansirali influenseri

Odabrali smo baš ova tri beauty brenda kreirana od strane influensera, budući da smo isprobali njihove proizvode, te su vrlo bliski našem senzibilitetu.

Glossier

Prvi na listi je uveliko poznat beauty brend Glossier. To je jedan od prvih nezavisnih beauty brendova koji je postigao izuzetnu popularnost na svetskom nivou. Ovaj brend nastao je kao nusprodukt popularnog beauty bloga Into The Gloss, koji je osnovala Emily Weiss. Naime, ova devojka je, u sklopu svoje beauty platforme, izgradla zajednicu žena i devojaka koje su zainteresovane za kozmetiku i šminku. Oslanjajući se na njihove povratne informacije, zaključila je šta je to što nedostaje na beauty tržištu. Samo tri godine nakon lansiranja sajta, Emily je kreirala četiri proizvoda, od kojih je najpopulrniji bio All-Purpose balzam sa usne. Kao razultat nastao je brend Glossier, koji danas u ponudi ima šminku, tonike, balzame za usne, hidrantne kreme i dr.

Summer Fridays

Lifestyle influenserke fokusirane na beauty Marianna Hewitt i Lauren Gores Ireland osnovale su beauty brend Summer Fridays, na koji ste, sigurna sam, naleteli skorlujući po Instagramu. One su primenile isti recept kao i Emily Weiss – nakon godina plasiranja i deljenja sadržaja na društvenim mrežama, te građenja zajednice, odlučile su da svojoj zajednici ponude i nešto konkretno. Kreirale su sopstveni beauty brend koji sadrži i skincare, ali i make-up proizvode u vrlo jednostavnom, ali efektnom pakovanju. Jet Lag maska za lice je proizvod koji ih je vinuo u sam vrh beauty industije.

Gisou

Oduševljeni smo i fantastičnim beauty proizovodima na bazi meda kompanije Gisou, koji je pokrenula popularna influenserka Negin Mirsalehi. Priča koja stoji iza ovog brenda počinje u pčelinjem vrtu, u kojem otac ove influenserke uzgaja pčele. Pored toga, njena majka je frizerka koja čitav život razvija formulu ulja za kosu na bazi meda. Negin je spojila znanje svojih roditelja, te kreirala brojne proizvode za negu kose i kože, koji su dostupni širom sveta. Najpopularniji proizovd je Honey Infused ulje za kosu.

Foto: PR, Instagram

Povezani članci

baobaby
Beauty Business

Brend BAOBABY – koji su razvile četiri mame – proizvodi najslađe dečije cipelice

body tan water
Beauty Business

Show Your Dark Side! Stigao je novi nude&rude proizvod – BODY TAN WATER

beauty podkasti
Beauty Business

Beauty podkasti koje vam preporučujemo da poslušate

Lash Sensational Firework
Beauty Business

Pogledajte kako je bilo na promociji nove Maybelline New York LASH SENSATIONAL FIREWORK maskare

Chanel N°5 L’Eau
Beauty Business

Chanel N°5 L’Eau prvi put dolazi u drugačijoj bočici! I, da – želimo je!

fenty hair
Beauty Business

Stiže FENTY HAIR: Evo šta za sada znamo!