BARBIE SKIN: Protokol za negu kože Margot Robbie i drugih glumica iz filma „Barbie“

Ekspertkinja za negu kože – Jasmina Vico, zadužena za to da koža glumica u filmu Barbie bude besprekorno čista i blistava, otkrila je detalje protokola koji je osmislila posebno za njih. Obavezno čitajte dalje jer neke od Jasmininih trikova za negu kože možete primeniti odmah, zahvaljujući sredstvima koja verovatno već imate u svom frižideru ili kućnoj apoteci. Dakle, evo kako postići Barbie Skin 😉

Sigurni smo da ste ovih dana pročitali i pogledali najrazličitije detalje o filmu Barbie – bilo da se radi o nebrojenim nijansama ružičaste koje u filmu nosi Margot Robbie, plavoj kosi Ryana Gosslinga, njihovim stajlinzima tokom promotivne turneje ili modnoj i beauty inspiraciji, poput npr. Barbie glow blush trenda. Ali, mnogo se manje zna o onome što ne „ne bode oči“ na prvi pogled. Mislimo sada na fantastično negovanu kožu – dostojnu “savršene” lutke kakva je Barbie. Bukvalno – Barbie Skin. Za to je zaslužna ekspertkinja za negu kože Jasmina Vico, koja je radila u tandemu sa glavnom make-up & hair dizajnerkom ovog filma Ivanom Primorac.

U intervjuu koji je dala za magazin Vogue, saznali smo da je Jasmina Vico, koja dolazi iz Hrvatske a trenutno živi i radi u Londonu gde vodi čuvenu kliniku za negu kože, kreirala holistički protokol za sve “Barbike” koje se pojavljuju u ovom filmu. Dakle, kako je izgledao taj protokol? Jasmina je podelila sve detalje za magazin Vogue, a mi prenosimo neke od njih.

Tretmani lica

Koristeći istovremeno i najnoviju tehnologiju i holistički pristup, Jasmina je za negu kože svih “Barbika” koristila svoj čuveni Vico Glow pristup. „Radili smo mnogo na tome da smanjimo otečenost kože, primenjivali smo limfnu drenažu i veoma često smo koristili ledene kugle za negu lica“, rekla je Jasmina Vico za Vogue. Kombinovane su takođe i različite vrste lasera – uključujući hladni laser, kako bi se ublažili upalni procesi na koži i ojačala njena zaštitna barijera, sa pilinzima, masažama i akupresurom. Kada koža glavne glumice Margot Robbie ne bi bila u punoj formi, dodavani su tretmani mikroiglicama, koji doprinose sjaju kože i popravljaju njenu teksturu. Sve to, u kombinaciji sa suplementacijom, regulacijom stresa i posebnom ishranom, pomoglo je da se održi zdravlje kože i umanje upalni procesi.

Nega kože

Tretmani su imperativ da bi se postigao maksimalan efekat, ali rezultati se ne mogu postići bez redovne rutine nege kod kuće. “Razmislite o korišćenju proizvoda čije formulacije uključuju faktore rasta, antioksidante, vitamin C, kao i pilinge”, prelaže Jasmina Vico.

Kada su u pitanju bubuljice, koje su sve glumice u nekom trenutku tokom snimanja imale (za razliku od lutke, na žene utiču hormoni!), Jasmina Vico je sa Ivanom Primorac podelila trik koristan pre šminkanja. „Uvek upotrebljavajte salicilnu kiselinu i led“, rekla je ona za magazin Vogue. „Led umanjuje upalne procese, a zatim salicilna kiselina pomaže u otpušavanju pora.“ Ona takođe preporučuje da se napravi pasta od izdrobljenog aspirina i malo vode, koja se nanosi na bubuljicu.

Čaj

Ekipi filma Barbie Jasmina Vico je preporučila čaj koji se koristi u njenoj rodnoj Hrvatskoj, a koji je poznat po blagotovnorm dejstvu na jetru. U pitanju je čaj od sikavice (Silybum marianum), biljke koja se još naziva i gospina trava, gujina trava ili badelj. Ovaj čaj poznat je po tome da “čisti jetru”. „Kada se to dogodi, naša jetra automatski proizvodi više glutationa, što čini kožu blistavijom. Jedan od najvažnijih sastojaka u ovom čaju je i silimarin, koji je sve zastupljeniji u formulacijama za negu kože”, objasnila je Jasmina.

Suplementi i probiotici

Da bi postigla maksimalan efekat, Jasmina Vico posmatra organizam u celini, a ne samo kožu. Zbog toga klijentima preporučuje namirnice koje optimizuju crevni mikrobiom. „Savetovala sam Margot da pije kefir i da jede mnogo fermentisane hrane, kao što je kiseli kupus, na primer“, rekla je ona za Vogue. Ostali preporučeni suplementi uključuju lipozomalni vitamin C i glutation.

Foto: Instagram / @patidubroff

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava
Nega

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava

Nega

KIEHL’S SINCE 1851 predstavlja dva proizvoda protiv bubuljica, od kojih je jedan viralni „tečni flaster“

pazuh
Nega

Ovi trikovi pomoći će vam da zaboravite na taman pazuh…

pshiodermatologija
Nega

Psihodermatologija: U kojoj meri osećanja mogu uticati na izgled kože?

vitamin B
Nega

Koji oblici vitamina B vam mogu pomoći u nezi kože + lista seruma koji ih sadrže