Bez testiranja na životinjama: Avon primio cruelty free sertifikat za svoje proizvode

Lepe vesti! Kompanija Avon je objavila da su svi njihovi proizvodi za negu lepote sada zvanično odobreni od strane Cruelty Free International. Ovo priznanje dolazi kroz prestižni Leaping Bunny program, globalno priznati zlatni standard za proizvode koji nisu testirani na životinjama.

Prvi Avon proizvodi, uključujući Fragrance, Avon Care i Anew, dobili su Leaping Bunny sertifikat u leto 2023. godine, kada je najavljeno da je rad na sertifikaciji svih kategorija proizvoda u toku. Ovaj proces sada je okončan, te su svi Avon proizvodi zvanično odobreni.

Zašto je to važno?

Pre više od tri decenije, Avon je postao prva globalna kozmetička kompanija koja je prestala da testira svoje proizvode na životinjama. Sada, kroz partnerstvo sa Cruelty Free International, svi njihovi proizvodi, uključujući kozmetiku i proizvode za ličnu negu, nose Leaping Bunny pečat odobrenja. To potvrđuje dugogodišnju posvećenost kreiranju proizvoda bez okrutnosti prema životinjama.

Leaping Bunny Program

Program Leaping Bunny zahteva standarde bez okrutnosti koji prevazilaze zakonske zahteve. Pre nego što dobiju odobrenje, brendovi moraju da ispune rigorozne kriterijume, uključujući praćenje dobavljača i nezavisne revizije. Ovo je najpouzdanija garancija da se brend iskreno zalaže za okončanje testiranja na životinjama.

Nega i lepota bez okrutnosti

Mišel Tju, izvršna direktorka Cruelty Free International, ističe: „Oduševljena sam što je Avon dobio Leaping Bunny odobrenje. Rad sa Avon timom bio je inspirativan, i ponosni smo što je ovaj globalni brend sada deo Leaping Bunny porodice.”

Kristof Neirink, izvršni direktor kompanije Avon, dodaje: „Posle tri decenije borbe protiv testiranja na životinjama, ponosni smo što smo stigli do ove prekretnice. Ovo priznanje potvrđuje našu posvećenost da lepota ne sme biti dovedena u vezu sa bilo kakvom okrutnošću.”

Nas raduje što je Leaping Bunny zabeležio porast od 111% u broju brendova koji se raspituju o odobrenju poslednjih godina. To pokazuje da globalna potražnja potrošača za brendovima koji svoje proizvode ne testiraju na životinjama zaista pokreće promene, a primer Avona, kao kozmetičkog giganta, sasvim sigurno će tome dodatno doprineti.

O Avon kompaniji

U kompaniji Avon kompaniji da je bolji svet za žene – bolji svet za sve! Njihovi proizvodi inspirišu samopouzdanje žena širom sveta, podržavajući žensko preduzetništvo i rodnu ravnopravnost. Donirali su preko 1,1 milijarde dolara za borbu protiv nasilja nad ženama i raka dojke. Avon je deo Natura &Co grupe.

Za više informacija posetite www.avonworldwide.com

Za ilustracije se zahvaljujemo kompaniji Avon.

Povezani članci

NIVEA Repair & Care
Beauty Business

Novitet iz NIVEA-e: Univerzalne kreme Repair & Care obećavaju rešenje za suvu i osetljivu kožu

IM8
Beauty Business

Novo poglavlje: David Beckam osniva health & wellness brend IM8

talk
Beauty Business

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je talk „verovatno kancerogenim“

besplatni dermoskopski pregledi
Beauty Business

Besplatni dermoskopski pregledi mladeža na Adi Ciganliji: Ne propustite jedinstvenu priliku!

L'Artisan Parfumeur
Beauty Business

Francuski niche brend L’ARTISAN PARFUMEUR ponovo je u parfimeriji Metropoliten

shaping futures
Beauty Business

Kako frizerski zanat menja živote: Inicijativa Shaping Futures kao odskočna daska mladima