5 krema za ruke koje vredi imati u svom asortimanu

Krema za ruke neizostavan je „zimski“ proizvod koji će koži ove regije osigurati pravu dozu hidratacije i sprečiti neslavne epiloge – njeno isušivanje, perutanje, pucanje…

Mnogi od nas skloni su menjanju rutine nege kože lica u zavisnosti od sezone. Ali, da li je to slučaj i kada je koža ruku u pitanju? Dok će jedni klimnuti glavom, drugi – nažalost – svojim rukama neće pokloniti malo više pažnje. A trebalo bi, jer one su naše osnovno sredstvo za rad. Peremo ih, dezinfikujemo, te s njima obavljamo mnoštvo različitih poslova, a svaki od njih može narušiti zdravlje i lepotu kože ruku. Ako tome dodamo i hladan zimski vazduhom, koji crpi vlagu iz kože, verovatno će epilog biti suve, ispucale, isperutane i grube ruke. Da bismo predupredili ovaj scenario, ali i nadoknadili izgubljenu vlagu i popravili štetu, važno je da se oslonimo na hranljive i obnavljajuće formule. U nastavku vam donosimo pet krema za ruke koje su naše „tajno oružje“ u zimskim mesecima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saavan Sagar (@saavan.ritu)

KREMA ZA RUKE

Ona će im omogućiti da „prežive“ zimu!

CeraVe obnavljajuća krema za ekstremno suve i grube ruke

Zašto je volimo? Zbog nemasne formule, koja intenzivno hidrira suvu, ispucalu kožu ruku i štiti njenu barijeru. Bonus plus svakako joj je i to što je bazirana na tri ceramida prirodno prisutna u koži i hijaluronskoj kiselini, sastojcima neophodnim za potporu barijere kože i zadržavanje vlage.

Kiehl’s Richly Hydrating Scented Hand Cream

Zašto je volimo? Kada biramo kreme za ruke, uvek se opredeljujemo za formulacije koje se lako upijaju. Ova krema, koja čini kožu hidriranom i nežnom, u potpunosti se uklapa u ovaj „profil“. Plus, zahvaljujući ključnim sastojcima – ši puteru i vitaminu E – intenzivno neguje suve ruke.

The Body Shop Satsuma Hand Cream 

Zašto je volimo? Razloga je više… Zbog njene nemasne, nelepljive i brzoupijajuće formule, predivnog citrusnog mirisa, pakovanja pogodnog za putovanja… Posebno nam se dopada to što je napravljena sa 96% sastojaka prirodnog porekla i sertifikovana od strane The Vegan Society.

Eucerin UreaRepair Plus krema za ruke sa 5% uree

Zašto je volimo? Jer trenutno ublažava simpotome suve kože i intenzivno hidrira veoma suvu, grubu i zategnutu kožu ruku, čak i nakon ponavljanih pranja, što nam je veoma važno! Osim toga, i zbog toga što jača prirodnu barijernu funkciju kože, čineći je hidriranom i do 48 časova.

L’Occitane Shea Butter krema za ruke

Zašto je volimo? Pravi je kremasti balzam – brzo i u potpunosti se upija u kožu, ostavljajući je lepom i makanom. Obogaćen je sa čak 20% shea butera, te efikasno štiti, hrani i hidrira kožu ove regije. Imajući sve to u vidu, ni ne čudi što je svetski bestseler!

Foto: PR, Instagram

Povezani članci

hidratantne kreme za negu masne kože
Nega

Hidratantne kreme za masnu kožu lica koje vam preporučujemo da isprobate ovog leta

za zaštitu od sunca
Nega

Kako da odabrate adekvatan SPF preparat za svoj tip kože

uljani čistači
Nega

Najbolji uljani čistači koji će promeniti vašu rutinu nege kože – Beauty Desk lista

iscpucale pete
Nega

Kako da se pobrinete za suve, ispucale pete?

sredstvo za čišćenje lica
Nega

Beauty osnove: Kako odabrati najbolje sredstvo za čišćenje lica za vaš tip kože

šećerni piling
Nega

Šećerni piling jedan je od najluksuznijih načina eksfolijacije: Evo zbog čega…