4 osnovna koraka u nezi kože lica

Bez obzira na to kojeg je tipa koža vašeg lica, ova četiri koraka bi trebalo da primenjujete u svojoj beauty rutini. Ne preskačite nijedan! Evo zašto…

1. Čišćenje kože

Čišćenje je najosnovniji aspekt nege kože. Prljavština, bakterije, zagađenje i znoj uvlače se u pore, pa je od izuzetnog značaja da kožu lica čistite svakodnevno. Kada pročitate uputstva na poleđini većine proizvoda, primetićete da je na gotovo svakom naglašeno da se nanosi na očišćenu kožu. To je zato što bez čiste podloge samo dodajete proizvod na prljavštinu, pa on nema nikakvo dejstvo.

2. Piling kože

Piling služi da se pomoću njega uklone mrtve ćelije kože, te da nove, blistave ćelije izbiju na površinu. Ko to ne želi?! Konsultujte se sa dermatologom koja vrsta pilinga je najbolja za tip vaše kože, te njeno trenutno stanje (uzmite u obzir koliko je vaša koža izložena stresu, na koji način se hranite, te da li su vam svi hormoni u ravnoteži.) Dermatolog će vam takođe savetovati koliko često treba da praktikujete ovaj korak, jer je piling jedina stavka u osnovnoj nezi kože koju ne treba da primenjujete svakodnevno.

3. Hidratacija

Treći od četiri koraka osnovne nege lica jeste hidratacija. Budući da sredstva za čišćenje i piling mogu ukloniti određena prirodna ulja sa kože lica, trebalo bi da svakodnevno koristite hidratantnu kremu. Na taj način ćete nahraniti kožu. Koža ne proizvodi sopstvenu vodu (samo ulje), tako da je krema za dubinsku hidrataciju kože neophodna, kako bi koža ostala zdrava i blistava. Odaberite kremu u skladu sa svojim tipom kože.

HIDRATACIJA, HIDRATACIJA, HIDRATACIJA

Budući da sredstva za čišćenje i piling mogu ukloniti određena prirodna ulja sa kože lica, trebalo bi da svakodnevno koristite hidratantnu kremu.

4. Zaštita od UVA i UVB zraka

Proizvod broj jedan za borbu sa znakovima starenja, pigmentacijom i za opšte očuvanje kože je svakako preparat sa SPF faktorom. Neprestano izlaganje kože suncu može da ošteti kožu, ubrza njeno starenje, te u najgorem slučaju uzrokuje kancer kože. Zato je neophodno da svakodnevno nanosite na kožu preparat sa SPF-om, koji će zaštititi kožu od uticaja sunčevih UVA i UVB zraka.

4 osnovna koraka u nezi kože lica

Foto: Unsplash, BeautyDesk.rs redakcija

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

Eucerin® DERMOPURE
Nega

Kako da pobedite akne i tamne fleke od akni? Isprobali smo preparate iz Eucerin® DERMOPURE linije

Cimet u službi lepote
Nega

Cimet u službi lepote: Tri načina upotrebe ovog začina za negu kože

dimetikon
Nega

Šta je dimetikon: Zbog čega se silikoni dodaju u proizvode za negu kože?

NIVEA Q10 serum
Nega

Novi NIVEA Q10 serum za ciljano popunjavanje bora podiže anti-age rutinu na viši nivo

sastojci za negu suve kože
Nega

Ovo su najefikasniji sastojci za negu suve kože…

Nega kože u trudnoći: Koji sastojci su bezbedni, a koje treba izbegavati?
Nega

Nega kože u trudnoći: Koji sastojci su bezbedni, a koje treba izbegavati?