10 wellness brendova poznatih – evo zašto su se našli na našem radaru

Da li ste znali da Kourtney Kardashian i Ashley Tisdale imaju svoje wellness brendove? I definitivno nisu jedine zvezde koje su se našle u wellness industriji! Ovo su, po našem mišljenju, najinteresantniji wellness brendovi poznatih – sigurni smo da za neke od njih ranije niste čuli (i mi smo bili iznenađeni!)

Nedavno smo pisali o tome da je čak i Kate Moss, jedan od najpoznatijih svetskih supermodela (poznata po izjavi zbog koje se lekari i nutricionisti mršte – da nijedna namirnica nije toliko ukusna koliko je dobar osećaj mršavosti), odlučila da se okrene zdravijim životnim stilovima. To ju je inspirisalo da pokrene sopstveni wellness brend, koji je nazvala Cosmoss. A nama je to dalo ideju da sastavimo listu najinteresantnijih wellness projekata poznatih.

Goop: Gwyneth Paltrow

@goop

Od mirisne sveće nazvane This Smells Like My Vagina pa do satirične kampanje za izmišljene ekstraluksuzne pelene The Diapér koja, navodno, koštaju 120 dolara, wellness brend koji je osnovala Gwyneth Paltrow zna kako da privuče pažnju. Osnovan 2008. godine, Gwynethin brend je daleko evoluirao od glumičinog nedeljnog njuzletera, što je bio na samim počecima. Sada uključuje širok spektar wellness, beauty i modnih proizvoda, podkast, i dokumentarne Netflix serijale The Goop Lab i Sex, Love & Goop.

Kora Organics: Miranda Kerr

@koraorganics

U pitanju je brend organske i cruelty free kozmetike, koja je toliko čista da ju je mogao osmisliti samo anđeo… Ili bivši Victoria’s Secret anđeo. Fun Fact: Miranda Kerr je studirala psihologiju ishrane i zdravlja – što bi moglo da objasni njenu strast prema wellnessu. Iako je kao model imala pristup svakoj liniji za negu kože koju poželi, odlučila je da kreira svoju – organsku, održivu opciju, koja će biti podjednako efikasna, ali bez štetnih hemikalija.

Poosh: Kourtney Kardashian

@poosh


U jednoj od najpoznatijih svađa između sestara koje je publika imala priliku da pogleda u rijaliti emisiji Keeping Up With the Kardashians, Kim viče na Kourtney: „Možda bi se više trudila da imaš posao do kojeg ti je stalo…” E, pa, Kourtney sada ima posao. Poosh, „moderni vodič za bolji život“, mesto je na kojem se možete informisati o netoksičnim proizvodima za negu kože, novim receptima i saznati niz drugih zdravih trikova.

InBloom: Kate Hudson

@tobeinbloom

Brend InBloom iza kojeg stoji glumica Kate Hudson specijalizovan je za nutrikozmetiku. U pitanju su prirodni, beauty i wellness biljni dodaci ishrani, “za lepotu koja dolazi iznutra”. Kate se trudi ne samo da sastojci budu vrhunski, već i da su pakovanja održiva, da mogu da se koriste više puta, kao i da se recikliraju. Bonus: Na sajtu ćete pronaći i sekciju sa zdravim receptima Kate’s Kitchen.

Frenshe: Ashley Tisdale

@frenshe


Glumica je svoj wellness brend pokrenula još 2020. godine – njena onlajn platforma pokriva različite teme, od mentalnog zdravlja preko kozmetičkih proizvoda do saveta za negu kućnih ljubimaca. Pored korisnih informacija koje deli s čitaocima, nedavno je lansirala i liniju welness proizvoda čiji je cilj da svakodnevne self-care rituale, zahvaljujući aromaterapiji, podignu na viši nivo.

Re-spin: Halle Berry

@respin


Da li ste znali da je glumici Halle Berry dijagnostikovan dijabetes kada je imala samo 22 godine? Prema njenim rečima, to je bio glavni katalizator u pokretanju sopstvenog wellness brenda. Zasnivajući brend na “šest glavnih stubova” – konekciji, nezi, osnaživanju, buđenju, davanju i beskraju – Berry kaže da brend radi na tome da „preokrene sve što ste mislili da znate“.

Keys Soulcare: Alicia Keys

@keyssoulcare


Muzičarka Alicia Keys poznata je kao ljubiteljka prirodne nege. Svoju kozmetičku liniju kreirala je u saradnji sa dermatolozima, a naglasak je ne samo na kvalitetnim i delotvornim prirodnim sastojcima koji neguju kožu (skin care), već i na ritualima brige o sebi koju neguju dušu (soul care).

The Honest Company: Jessica Alba

@honest_beauty


Zdrav životni stil uključuje sve ono što radimo tokom dana, a ne samo fizičku aktivnost, ishranu i negu. Čini se da je Jessica Alba imala u vidu tu univerzalnu istinu kada je osnivala svoj brend. Proizvodi za bebe, sredstva za čišćenje, šminka — The Honest Company nudi sve to i još mnogo više.

WelleCo: Elle MacPherson

@welleco

Nekadašnja manekenka, poznata po nadimku The Body, kompaniju WelleCo, koja proizvodi praškove prepune supernamirnica za bustovanje zdravlja, osnovala je pre deset godina. Njen cilj? „Shvatila sam da wellness ljudima daje mogućnost da žive život koji su oduvek želeli. Na svakome od nas je da izaberemo način na koji želimo da vodimo svoj život, a misija WelleCo jeste da nam pruži najbolju moguću podršku na putu razvoja ka najboljoj verziji sebe”, smatra Elle.

Kosmos: Kate Moss

@cosmoss


I, za kraj, najnoviji u nizu celebrity wellness poduhvata, koji smo pomenuli na početku. Ali, da se ne ponavljamo, više o njemu ćete saznati na ovom linku.

Uvodna fotografija: Instagram / @cosmoss

Povezani članci

kako izgleda mamografski pregled
Wellness

7 činjenica koje je korisno znati pre prve mamografije

pregled kože
Wellness

Mesec borbe protiv melanoma: Zakažite besplatni preventivni pregled kože!

Šta su zvučne kupke i na koji način mogu ublažiti simptome stresa? 
Wellness

Šta su zvučne kupke i na koji način mogu ublažiti simptome stresa?

palačinke od crvenog sočiva
Wellness

Bezglutenske, proteinske i veganske: Palačinke od crvenog sočiva (ili neke druge mahunarke)

zamene za kafu
Wellness

Saveti health coacha: Ovo su zdravije zamene za šoljicu kafe, ako pokušavate da ograničite unos kofeina

Pamela
Wellness

Pamela Anderson najavila je svoj prvi kuvar sa plant-based receptima, a mi jedva čekamo da ga nabavimo!