XXL volumen ponovo je u modi!

Rekli bismo da maksimalizam definitivno preuzima primat na hair sceni – XXL volumen se vratio i raskošniji je nego ikada.

Više nije uvek bolje, ali kada su hair trendovi za 2024. godinu u pitanju, čini nam se da ipak jeste. Znate li zbog čege? Zato što se XXL volumen vratio na velika vrata. Lookovi iz 60-ih, 70-ih , 80-ih i 90-ih reinkarniraju i postaju pravi izvor inspiraciju kada je ovaj trend u pitanju. Dovoljno će biti da pomislite samo na beauty  ikone, kao što su Brigitte Bardot, Donna Summer, Dolly Parton, Diana Ross, Cindy Crawford…

U poslednjih nekoliko meseci, Beyonce je dokazala da je u Teksasu sve veće – uključujući i kosu – sa svojim singlom „Texas Hold ‘Em“, dok su Emily Ratajkowski i Blake Lively nosile disko lokne inspirisane 70-im. U međuvremenu, frizura Miley Cyrus u čast Tine Turner (očigledno) inspirisana je 80-im, dok su se Lana Del Rey i Selena Gomez nadahnule ikonama 60-ih, kao što je Bardot sa gustim i lepršavim šiškama. Ni kratke frizure nisu izostale iz ove priče – takođe su pojačale volumen.

Kako do XXL volumena?

Bez obzira na vaš tip kose, eksperti predlažu da vlasi, pre nego što počnete da ih stilizujete, pripremite tako što ćete na njih naneti sprej ili penu za volumen. Zatim da (pro)sušite kosu fenom, te pomoću velike, okrugle četke odvojite (odnosno podignite) svaki pramen od lica ili mesta gde inače pada. To će dodati još više volumena korenu. Nakon toga, stavite samolepljive viklere, namotavajući vlasi na njih sve do korena, te ostavite dok se ne ohlade. Kada ih skinete, naprskajte kosu lakom kako biste osigurali postojanost frizure. Kao alternativu, sa manjim brojem koraka, možete koristiti i vruće viklere na suvoj kosi.

Jasno je da ljubitelji lepote svih uzrasta prihvataju više-je-više estetiku, bez obzira na deceniju iz koje crpe inspiraciju. To je dobrodošla promena nakon godina tiho-luksuznog minimalizma. Ponekad je veće jednostavno bolje, ili barem zabavnije.

Foto: Instagram

Povezani članci

Nirvana waves
Kosa

Nirvana waves: Trend po meri leta (i nas!)

frizura
Kosa

Sezona je podignutih frizura, a šnale preuzimaju glavnu reč!

AT Absolute Nourishment
Kosa

Zahvaljujući ovim Avon AT Absolute Nourishment proizvodima, vaša kosa biće nahranjena i zaštićena tokom leta…

maska od aloe vere
Kosa

DIY: Maska od aloe vere koja hrani kosu i vlasište

fenty hair
Beauty Business

Stiže FENTY HAIR: Evo šta za sada znamo!

seda kosa
Kosa

Pitali ste nas: Može li seda kosa vratiti svoju boju?