VAVILON: Šta donose nove uloge Margot Robbie i Brada Pitta

Najnoviji film oskarovca Damiena Chazellea – Vavilon – čeka nas u bioskopima od 12. januara.

Vavilon, film koji distributer opisuje kao “vizuelno spektakularan, muzički lucidan”, predstavlja svojevrsni omaž Holivudu i sedmoj umetnosti. Na do sada neviđen način oslikava period zlatne ere filmske industrije. Od sižea do glumačke ekipe – evo šta možete očekivati.

Vavilon: O čemu se radi?

Film prati glumicu na početku karijere Nellie LaRoy (Margot Robbie) i etabliranu glumačku zvezdu Jacka Conrada (Brad Pitt) „tokom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti koja je vladala u počecima Holivuda,“ kako stoji u zvaničnom saopštenju distibutera.

„Želeo sam da prikažemo koliko je velik i hrabar i beskompromisan svet tada bio”, rekao je režiser Chazelle za Vanity Fair. „Bio je to svojevrsni period ‘Divljeg Zapada’ u filmskoj industriji. Svi ti likovi imaju svoje uspone i padove, padove i uspone, pa ponovo padove.”

Ko je režiser Vavilona?

Damien Chazelle, poznat po mjuziklu La La Land, napisao je scenario i režirao ovaj film, koji je opisao kao najkompleksniji projekat na kojem je ikada radio. “Sama logistika, broj likova, rekviziti, vremenski period koji film pokriva – sve to ga je učinilo izuzetno zahtevnim, ali to je istovremeno bio i izazov s kojim je bilo vrlo uzbudljivo uhvatiti se u koštac.”

Ko je u glumačkoj ekipi?

Glumačka ekipa, predvođena nekim od najzvučnijih imena Holivuda, neprevaziđenim Bradom Pittom i Margot Robbie, dotaći će svaku emociju gledalaca i izmamiti i osmehe i suze.

Margot je, za Vanity Fair, opisala snimanje Vavilona kao “najbolje iskustvo u životu”.

“Na platnu ćete imati priliku da vidite sav haos snimanja filma, koliko je to teško, ali istovremeno i neverovatno iskustvo. A samo snimanje bilo je baš takvo – zabavno do apsurda.”

Pre nego što je stigla na set, Margot je proučavala život i rad Clare Bow, zvezde nemog filma, koja je bila inspiracija za lik.

“Dok kreiram lik, uvek razmišljam o detinjstvu tog lika”, opisala je Margot svoj glumački proces. “A Clara Bow je imala najstrašnije detinjstvo koje se može zamisliti. Sve što Nellie uradi ili kaže u filmu možete opravdati kada pomislite na to šta je sve doživela kao dete.“

Glumica je objasnila da je upravo tako opravdala i improvizovani poljubac sa Bradom Pittom. Pomislila je: “Nellie bi jednostavno otišla i poljubila Jacka”. Margot, kroz osmeh, ne krije da se iza tog postupka krio i sebičan razlog.

“Pomislila sam: ‘Kada će mi se ponovo pružiti prilika da poljubim Brada Pitta? Bolje da to jednostavno uradim sada!”

Uz njih dvoje, u filmu glume i Diego Calva, Tobey Maguire, Olivia Wilde, Eric Roberts i drugi… Njihova sirova i iskrena energija koja se prenosi sa velikog platna pomoći će nam da osetimo sav glamur slave, ali i da upoznamo mračne kutke koje ona sa sobom nosi, tvrdi distributer. Mi smo spremni!

Trejler možete pogledati ovde

Foto: PR / Paramount via Taramount

Povezani članci

fuzija 04
Kultura

Na izložbi FUZIJA 04 čeka vas nakit u koji ćete se zaljubiti!

munje opet
Kultura

MUNJE OPET: Evo šta treba da znate o nastavku kultne domaće komedije

playlist luke black
Kultura

BD Playlist: Luke Black. Ovo su pesme koje slušamo na repeat

serija lažljivi život odraslih
Kultura

Serija u kojoj ćete uživati: Lažljivi život odraslih, po romanu Elene Ferrante

moonage daydream
Kultura

Moonage Daydream: Film koji fanovi Davida Bowieja ne smeju propustiti

18. Slobodna zona
Kultura

18. Slobodna zona: Filmovi koji udaraju u stomak