Stigla je nova kolekcija LOUIS VUITTON X YAYOI KUSAMA parfema

Modna kuća Louis Vuitton lansirala je tri nova parfema u saradnji sa svetski poznatom japanskom umetnicom Yayoi Kusama.

Samo mesec dana nakon što je svetsku modnu javnost iznenadila vest da je na mestu kreativnog direktora modne kuće Louis Vuitton postavljen popularni muzičar Pharell Williams, ovaj brend lansirao je drugu kolekciju parfema u saradnji s legendarnom japanskom umetnicom Yayoi Kusamom.

Kreativna kolaboracija

Njihova kreativna saradnja započela je 2012. godine kada je Yayoi Kusama dizajnirala svoju prvu modnu kolekciju s LV potpisom. Krajem prošle godine zajedničkim snagama kreirali su liniju parfema, od kojih je svaki inspirisan drugačijim aspektom Kusaminog rada. Svaki miris u kolekciji smešten je u bočicu ukrašenu Kusaminim prepoznatljivim tačkastim uzorkom, koji doprinosi njenoj razigranoj i ćudljivoj prirodi.

Rad ove umetnice karakterišu smele boje, razigrani uzorci i nesvakidašnja estetika, što je čini idealnim partnerom luksuznoj modnoj kući, kakva je Louis Vuitton. 

Jedan od najpopularnijih parfema iz ove kolaboracije je Infinity, inspirisan Kusaminim čuvenim instalacijama Infinity Mirrored Room. Miris je bogata i složena mešavina cvetnih i drvenastih nota, s primesama belog mošusa i vanile.

Nova kolekcija parfema

Najnovija mirisna kolekcija pokazuje afinitet japanske umetnice prema cveću, licima i bundevama. Sastoji se od tri parfema – Spell On You, Attrape-Rêves i l’immensite

Cvetni motivi pojavljuju se na parfemu Spell On You, koji sadrži cvetne i senzualne mirisne note, a dolazi u Baccarat staklenoj bočici. Parfemska voda Attrape-Rêves ukrašna je motivom lica koji ,,vuče“ inspiraciju iz Kusaminih umetničkih slika. Kolekciju zaokružuju motivi bundeve, koji su naslikani na bočici L’Immensité parfema , a dolaze u svetlom miksu prolećno-letnjih nijansi.

Iako je svaki miris u kolekciji jedinstven, svi dele zajedničku nit luksuza i sofisticiranosti. Bez obzira na to da li ste ljubitelj Kusaminog rada ili ste u potrazi za mirisom visokog kvaliteta, kolekciju parfema Louis Vuitton i Yayoi Kusama vredi istražiti.

Foto i video: Instagram @louisvuitton

Povezani članci

citrusni parfemi
Parfemi

Citrusni parfemi idealni za leto: Donosimo vam listu najboljih prema našem izboru

L'Artisan Parfumeur
Beauty Business

Francuski niche brend L’ARTISAN PARFUMEUR ponovo je u parfimeriji Metropoliten

parfemi s mirisom kokosa
Parfemi

Parfemi s mirisom kokosa: 10 kompozicija idealnih za leto! 

Chanel N°5 L’Eau
Beauty Business

Chanel N°5 L’Eau prvi put dolazi u drugačijoj bočici! I, da – želimo je!

parfem
Parfemi

Gde sve i kako treba naneti parfem da biste osigurali njegovu postojanost?

retro mirisne note
Parfemi

Parfemski trendovi 2024: Retro mirisne note koje ponovo volimo