Savršeni za praznike! Plišani nokti su relativno jednostavna tehnika koju možete uraditi i sami

Ako je ijedan manikir apsolutno idealan za pretpraznično & praznično doba godine – onda su to plišani nokti. Izgledaju neverovatno bogato i luksuzno, a tehnika, srećom, ne zahteva ni ultratanke četkice, ni mirnu ruku a ni likovni talenat. Evo šta možete uraditi sami…

Sigurna sam da neću mnogo pogrešiti ako kažem da je u prethodnoj godini, kada je manikir u pitanju, veći trend bila završna obrada, nego određena boja. Tehnike poput hromiranog manikira, mačijeg oka, a sada i plišanih noktiju zapravo se nanose skoro pa jednako kao i najobičniji klasični manikir. Okej, uz mali apgrejd, objasniću to u nastavku. Nabrojani nail stilovi zapravo su toliko efektni jer su u prvom planu optički efekti za koje je zaslužno svetlucanje i presijavanje. Naravno, uslov da biste kod kuće dobili plišane nokte jeste da nabavite odgovarajuće lakove i alate. Evo šta će vam biti potrebno.

@amyle.nails

Plišani nokti: Šta je potrebno?


Postoji nekoliko načina za kreiranje plišanog efekta noktiju, pa će vam, u odnosu na tehniku koju izaberete, biti potrebne različite vrste lakova, top coat-ova i/ili pigmenata u prahu (tzv. hroma). Možete koristiti pigment za nokte bez završnog premaza, lak za nokte sa magnetom (objašnjenja su u nastavku) ili mat gornji sloj preko svetlucavog laka (ovo je prilično jasno pa neću detaljnije opisivati).

@glosshouse

Takođe će vam biti potrebne i sve osnovne alatke koje biste upotrebili za bilo koji manikir. Sredstvo za uklanjanje laka, bazni lak (po mogućnosti sa vitaminima i keratinom ili amino kiselinama), top coat, makazice i turpije ne samo da su neophodni da bi manikir izgledao najbolje moguće, već i da mu produžite rok trajanja (a da ne spominjemo i da očuvate kvalitet noktiju ispod manikira).

Magnetni lak i puder za nokte daju realniji plišani izgled nego mat finiš preko svetlucavog laka. Osim toga, ako koristite tehniku pigmenta za nokte bez završnog sloja, nokti će vam čak i imati teksturu koja podseća na pliš.

@hemlinelubock

Metod 1: Pigment u prahu

Bez obzira na tehniku za koju se odlučite, započnite s osnovnom pripremom noktiju. To znači da očistite nokat sredstvom za uklanjanje laka kako biste uklonili eventualne zaostatke i pomogli da novi lak bolje prianja. Formirajte i isturpijajte nokte do željene dužine i oblika.

Ako se odlučite za metodu s svetlucavim pigmentom u prahu, prvo premažite nokat baznim premazom (koristila sam Galaxy Vitamin Cocktail, sa vitaminima E, C i amino kiselinama). Nakon toga, nanesite pigment na još vlažne nokte i pažljivo očistite višak (pri ruci mi je bio essence Metal Shock Nail Powder kojeg više nema u prodaji, ali čini mi se da bi odlično mogao da posluži ovaj ili ovaj). Ostavite da se potpuno osuši i za tili čas imaćete neodoljivo svetlucav manikir, baršunast na dodir. Ipak, postoji “tanja strana” ove metode, a to je da – s obzirom na to da ova tehnika ne zahteva top-coat, manikir neće baš dugo trajati.

@sansungnails

Metod 2: Magnetni lak

Možda ste ranije tokom 2022. primetili da su magnenti lakovi za nokte ponovo u trendu zahvaljujući popularnosti mačje oko dizajna, koji zahteva da se magnet povuče iznad sredine nokta da bi se stvorio efekat šarenice. Na sličan način funkcioniše i tehnika plišanih noktiju.

Premažite nokte prvo bazom. Zatim nanesite prvi sloj magnetnog laka. Magnet (koji najčešće bude priložen uz lak) držite na svakoj strani nokta oko tri sekunde, što bliže noktu, ali pazite da ga ne dodirnete. Nanesite drugi sloj i ponovite postupak. Završite manikir gornjim premazom i – gotovo!

Pogledajte i…

Povezani članci

KIKO Milano
Make-up

Osvojite kurs šminkanja i nove KIKO Milano proizvode!

AVON ULTRA COLOUR
Make-up

AVON ULTRA COLOUR kolekcija pomoći će vam da oslobodite svoju kreativnost

Hromirani manikir
Make-up

Hromirani manikir u plavom ruhu sve je popularniji!

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog zgleda kože
Make-up

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog izgleda kože

Make-up

Ovoga leta želimo zlatnu boju na kapcima: Makeup inspo sa revije CHANEL Cruise 2024/25.

korektor
Make-up

Nanesite korektor na područje ispod očiju kao profesionalac!