Rosie Huntington Whiteley napušta svoj beauty brend Rose Inc. Evo i zašto!

“Jedno od dostignuća na koje sam bila najponosnija je zajednica Rose Inc koju sam izgradila i razvijala tokom godina.”

Novi dan, novi veliki potres u beauty industriji! Manekenka, glumica i preduzetnica Rosie Huntington-Whiteley objavila je da se povlači iz poslovanja kozmetičkog brenda Rose Inc koji je sama izgradila. Iako h 37-godišnja holivudska zvezda nije detaljnije objasnila šta to znači kada je u pitanju budućnost brenda, jedno je sigurno: teško je zamisliti Rose Inc bez Rosie na čelu!

Rosie je vest podelila sa svojih skoro 20 miliona pratilaca na Instagramu, objavivši post na svom feedu. „Rose Inc osnovala sam 2018. godine sa vizijom da negujem beauty zajednicu i kreiram zaista izuzetne proizvode, u skladu sa svojim vrednostima i verovanjima“, započela je post. „Međutim, zbog značajnih promena u poslovanju, donela sam odluku o kojoj sam dugo razmišljala – da napustim brend.“

Nastavila je: „U avgustu 2023. godine, kompanija Amiris Inc, partner u zajedničkom ulaganju u Rose Inc, proglasila je bankrot, što je dovelo do prodaje imovine Rose Inc. ponuđaču koji je na aukciji dao najviši iznos. Brend ima novu vlasničku strukturu i u sadašnjem radu više nisam uključena niti povezana sa njihovim projektima, proizvodima ili promotivnim aktivnostima.“

„Autentičnost i integritet su mi najvažniji u svakom poslovnom poduhvatu u koji se upustim i stoga je vreme da zatvorim ovo poglavlje i krenem u nove izazove.”

Na kraju je napisala: „Prihvatam budućnost, ali istovremeno razmišljam o putovanju koje je iza mene i neprocenjivim lekcijama koje sam naučila. Jedno od dostignuća na koja sam najponosnija bila je Rose Inc zajednica, koju sam izgradila i razvijala tokom godina. Želela bih da iskoristim ovu priliku da vam se iskreno zahvalim na podršci, posvećenosti i poverenju.”

Koleginice iz beauty industrije požurile su da ostave komentar. Šminkerka Katie Jane Hughes napisala je: „Zauvek ću sačuvati najlepša sećanja na prvo snimanje koje smo zajedno uradile na početku Rose Inc putovanja. Proizvodi su bili neverovatni – ono što ste uradili bila je magija. Jedva čekam da vidim kakav će biti tvoj sledeći projekat.”

Drugi influenseri iz sveta mode i lepote ostavili su u komentarima poruke solidarnosti, a mnogi su naveli da će se uzdržati od upotrebe proizvoda sada kada Rosie više nije deo brenda.

Rosie je pokrenula Rose Inc kao stranicu posvećenu kozmetici 2018. godine, a transformisala ju je u beauty brend 2021. U početku, asortiman se sastojao od devet proizvoda za makeup i negu kože, ali se uskoro značajno proširio, obuhvatajući i sveće, alatke za negu kože i još mnogo toga. Jedan od najomiljenijih proizvoda bio je Skin Enhance Luminous Tonted Serum, kombinacija nege kože i šminke, proizvod dizajniran da pruži pokrivenost i blistav ten.

Ostaje da se vidi kakva će biti budućnost ovog brenda i može li Rose Inc uopšte da opstane bez Rosie na čelu.

Uvodna fotografija: Instagram / @RosieHW

Povezani članci

kompanija L'Oréal
Beauty Business

Kompanija L’Oréal je predstavila BEAUTY TECH inovacije

Wannabe Beauty & Wellness Awards 2024
Beauty Business

Wannabe Beauty & Wellness Awards 2024: Glasajte za najbolje proizvode i prijavite se za Wannabe Beauty Hub događaj

kompanija dm
Beauty Business

Dvadeset godina zajedno jedni za druge: Kompanija dm je proslavila veliki jubilej uz više od 1.000 zvanica

charlize theron
Beauty Business

Charlize Theron je, u okviru modne kuće Dior, dobila dve nove uloge!

metropoliten čulna izložba
Beauty Business

Zašto mirisi stvaraju eksploziju osećanja? Vodimo vas na METROPOLITEN ČULNU IZLOŽBU

YSL beauty
Beauty Business

YSL Beauty predstavlja BEAUTY LIGHT CLUB u tržnom centru Galerija