PODSETNIK: I usnama je potrebna zaštita od sunca!

OK, mnogi redovno nanose preparat za zaštitu lica i tela od sunca, ali zaboravljaju na one koji će, tokom boravka na suncu, usnama obezbediti adekvatnu zaštitu i negu. Evo na koje balzame sa SPF faktorom se najčešće oslanjamo…

Naše usne dobijaju puno pažnje kada je boja u pitanju. Međutim,  kada je o nezi kože reč, to – nažalost – nije slučaj. Koža usana izuzetno je nežna i osetljiva, a svakom ko je iskusio bolno pulsiranje usled opekotina na njima, dobro je poznata činjenica koliko im sunce može naneti štete. Na svu sreću, postoji posebna kategorija balzama za usne sa SPF faktorom, obogaćenih hidratantnim sastojcima (kao što su ši puter, vitamin E, bisabolol, različita prirodna ulja..), koji osiguravaju usnama adekvatnu zaštitu i prekopotrebnu negu.

Kiehl’s Butterstick Lip Treatment SPF 30

Zašto nam se dopada? Osigurava usnama i zaštitu, i negu, i boju! Dostupan je u više nijansi – Untinted, Touch of Berry, Simply Rose, Pop of Peony, Naturally Nude i Pure Peta, pa svako veoma lako može pronaći svoju.

Aesop Protective Lip Balm SPF 30

Zašto nam se dopada? Osim što je efikasan, formulisan je  bez silikona, parafina, pčelinjeg voska i drugih sastojaka životinjskog porekla.

Sebamed balzam za usne SPF 30+

Zašto nam se dopada?  Zbog multifunkcionalnosti! Pruža trostruku zaštitu – od iritacija, isušivanja i spoljašnjih uticaja, regeneriše suve i ispucale usne i štiti od UVA zraka.

Eucerin stik za zaštitu usana SPF 15

Zašto nam se dopada? Jer je posebno  formulisan za suve, grube i osetljive usne. Dekspatenol i vitamin E umiruju usne, hidriraju i štite od svakodnevnih spoljašnjih faktora, kao što su UV zraci.

Dr. Hauschka Lip Care Stick SPF 3

Zašto nam se dopada? Pored toga što štiti usne tokom celog dana, pruža im i svilenkast sjaj.

Foto: Alexander Krivitskiy, Oльга bельская via Unsplash, PR

Povezani članci

kockice leda za negu kože
Nega

Kockice leda za negu kože (8 recepata)

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica
Nega

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica

samopotamnjivanje
Nega

Kako da pripremite telo za samopotamnjivanje?

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol

kolagen
Nega

Znate li šta je collagen banking?

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!