MIXA ima tri nove višenamenske kreme: Evo šta smo saznale o njima

Brend Mixa, koji se gotovo 100 godina uz nadzor stručnjaka brine o osetljivoj koži, lansirao je tri višenamenske kreme za sve generacije.

Imale smo priliku da prisustvujemo panelu koji je održan ovim povodom, pod sloganom #LabProvenLifeProven, te da isprobamo sve tri fantastične Mixa formulacije, namenjene nezi osetljive i suve kože. Dakle, u fokusu razgovora bila je upravo nega osetljive kože u skladu sa godišnjim dobima, uključujući sve uzraste, a posebno naše najmlađe.

Mixa je zajedno sa stručnjacima i pod moderacijom voditeljke Marije Veljković, ,,razbila“ mitove o osetljivoj koži, a mr sci. med. Milica Marković, specijalistkinja dermatovenerologije govorila je detaljnije o ovom stanju kože sa kojim se često susrećemo: ,,Osetljiva koža je stanje koje može da se javi kod osoba sa različitim tipovima kože – od masne, sklone aknama, do vrlo suve i atopične. Najčešći simptomi su svrab, zatezanje, crvenilo, a spoljni faktori mogu dodatno povećati osetljivost kože. Izuzetno je važna nega odgovarajućim proizvodima, nezavisno od godišnjeg doba. Osobe koje imaju dehidriranu kožu treba da biraju proizvode sa hijaluronskom kiselinom, dok osobe sa suvom kožom treba da se odluče za proizvode koji kožu hrane lipidima i ceramidima“.

Imajući u vidu da je i u zimskom periodu važno negovati kožu, glumica i avanturistkinja Hristina Popović, podelila je svoje iskustvo sa ekstremnim vremenskim uslovima, prilikom jedne od svojih najvećih avantura kada se pela na Himalaje. Takođe je dala dragocene savete svim ljudima avanturističkog duha koji se pripremaju za ovakav ili sličan podvig. Prisutni su imali prilike da čuju i iskustvo iz muške perspektive. Glumac Nebojša Milovanović istakao je važnost nege kože, uzimajući u obzir prirodu njegovog posla, ali i iz ugla roditelja, deleći iskustva kroz koja je prošao sa svoje četvoro dece.

Nakon panela, u „Mixa labu“ imale smo priliku da se uverimo u efikasnost novih proizvoda. U nastavku teksta donosimo detalje.

KOZMETIČKI TRIO ZA CELU PORODICU

MIXA UREA CICA REPAIR+ obnavljajuća krema za lice, telo i ruke za grubu i ​​suvu kožu zaglađuje hrapavost i smanjuje perutanje kože. Bogate je, umirujuće teksture i ostavlja lagani osećaj na koži.

MIXA CERAMIDE PROTECT višenamenska krema za jačanje zaštitne barijere kože namenjena je nezi i zaštiti vrlo suve kože cele porodice. Nakon prvog korišćenja, zadržava vlagu i jača kožnu barijeru. Štiti je od intenzivne suvoće. Bez mirisa je, nežne teksture, nemasna i brzo se upija.

MIXA PANTHENOL COMFORT krema za obnavljanje zaštitne barijere kože ublažava osećaj svraba, suvoću, hrapavost i crvenilo. Namenjena je nezi suve i kože sklone atopiji. Bez mirisa je, nemasne teksture i brzo se upija.

PAKOVANJE KOJE PRIVLAČI PAŽNJU

Novo, praktično pakovanje sadrži 400 ml kreme, a u ponudi su tri različite formulacije koje možete odabrati prema potrebama sopstvene kože. ,,Razvoju Mixa proizvoda pristupamo vrlo ozbiljno, zbog čega nam je važno mišljenje medicinskih stručnjaka – dermatologa, pedijatra i oftalmologa. Naši proizvodi su formulisani pod medicinskom kontrolom, testirani su na osetljivoj koži i njihovi efekti su klinički potvrđeni. Formulacije su blage, nežne prema koži, no efikasne“, rekla je mr ph. Ivana Štibl, project menadžer Mixa brenda.

INFO PLUS: Svi Mixa proizvodi su hipoalergeni i testirani su na osetljivoj koži, pod medicinskom kontrolom.

Više informacija o brendu Mixa i proizvodima iz njegovog portfolija možete pronaći na zvaničnoj Instagram stranici Mixa Srbija.

Foto: Promo

Povezani članci

kockice leda za negu kože
Nega

Kockice leda za negu kože (8 recepata)

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica
Nega

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica

samopotamnjivanje
Nega

Kako da pripremite telo za samopotamnjivanje?

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol

kolagen
Nega

Znate li šta je collagen banking?

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!