Ovako izgleda fen budućnosti: Predstavljamo L’Oréal AirLight Pro

AirLight Pro brine o kosi, ali i o Planeti!

Na najuticajnijem globalnom tech događaju CES® 2024 u Las Vegasu, L’Oréal Grupa predstavila je uređaj za sušenje kose nove generacije – AirLight Pro, dizajniran u saradnji sa profesionalnim stilistima kako bi zadovoljio potrebe kako profesionalaca, tako i potrošača. Razvijen u partnerstvu sa kompanijom Zuvi, startapom osnovanim od strane vodećih naučnika, AirLight Pro koristi kombinaciju tehnologije infracrvene svetlosti i vetra kako bi se brinuo o kosi*[1], čineći je vizuelno mekšom i hidriranom, dok istovremeno suši kosu brže*[2], optimizujući protok toplote na različitim tipovima kose i trošeći do 31% manje energije*[3].

Po čemu se AirLight Pro razlikuje od konvencionalnih fenova?

Primenjujući svoju patentiranu LightCare™ tehnologiju na fen za kosu, Zuvi je razvio proizvod prve generacije koji koristi infracrvenu svetlost i vazduh velike brzine kako bi efikasno osušio vodu na površini kose, čime se čuva unutrašnja vlažnost u pramenovima kose. Za razliku od konvencionalnih fenova za kosu sa grejačima, AirLight Pro je opremljen posebnim 17-krakim, brzim motorom i patentiranom*[4] infracrvenom tehnologijom koja se napaja volfram-halogenim sijalicama za brzo sušenje kose bez prekomerne toplote. Efikasnim sušenjem vode na površini zadržava se unutrašnja vlaga u pramenu, a rezultat je glatka i sjajna kosa.

Koje sve benefite ovaj uređaj pruža?

Tim od preko 100 inženjera, dizajnera, frizera i naučnika iz L’Oréalove divizije za istraživanje i inovacije i Zuvi sarađivao je na najsavremenijem industrijskom dizajnu AirLight Pro, kako bi razvio profesionalni alat za sušenje kose koji prevazilazi sve do sada poznate performanse. Ovaj alat pruža do 33% više hidrirane kose*[5], do 59% vizuelno glatke i mekše kose*[6], brže vreme sušenja i unapređeno korisničko iskustvo na osnovu povratnih informacija vodećih profesionalnih stilista. Takođe, ostvaruje do 31% manju potrošnju energije*[7].

*[1] Instrumentalno ispitivanje, upoređeno sa prirodno osušenom kosom; *[2] Instrumentalno ispitivanje, upoređeno sa prirodno osušenom kosom; *[3] Instrumentalno ispitivanje, upoređeno sa prirodno osušenom kosom; *[4] SAD patent; *[5] Instrumentalno ispitivanje, upoređeno sa prirodno osušenom kosom; *[6] Instrumentalno ispitivanje, upoređeno sa prirodno osušenom kosom; *[7] Instrumentalno ispitivanje, upoređeno sa prirodno osušenom kosom.

Revolucionarna tehnologija koja brine o budućnosti Planete

Tokom svog obraćanja u Las Vegasu, Nevadi, Nicolas Hieronimus, izvršni direktor L’Oréal Grupe, predstavio je inovativnu tehnologiju na CES® 2024 i detaljno opisao strateške investicije kompanije na polju novih tehnologija u industriji lepote. Ovo je ujedno bilo i prvo obraćanje predstavnika kompanije iz kozmetičke industrije u glavnom programu ovog prestižnog tehnološkog događaja. „Već 115 godina, L’Oréal koristi nauku kako bi inovirao i pružao potrošačima nezaboravna iskustva na polju lepote, koja na najbolji način ispunjavaju njihove individualne potrebe. Sa AirLight Pro, u partnerstvu sa Zuvi, dokazujemo da tehnologija može da unapredi performanse lepote, te da istovremeno brine o kosi na potpuno drugačiji način, uz smanjenje uticaja na životnu sredinu. To je budućnost lepote čijem stvaranju težimo.”

„Misija Zuvija je da ostavimo svet boljim nego što smo ga zatekli, uz pomoć tehnologije i inovacija za budućnost“, rekao je Mingyu Wang, osnivač i izvršni direktor Zuvija. „Sa našom ekspertizom u optici, aerodinamici i dizajnu potrošačke elektronike, stvorili smo ovaj izuzetan proizvod. Ponosni smo na naš dosadašnji rad, a uz partnera – poput L’Oréala – kompanije sa više od 100 godina iskustva u nezi kose i lepote, podižemo naše proizvode na sledeći nivo. Zajedno, stvaramo i nastavićemo da stvaramo revolucionarne tehnologije lepote.“

Dizajniran da se prilagodi potrebama svakog pojedinca

Testiran od strane L’Oréala na više od 500 ljudi sa različitim tipovima kose, AirLight Pro je dizajniran da se prilagodi potrebama svakog pojedinca. Hardver, firmware i aplikacija savršeno sarađuju kako bi omogućili svakom korisniku prilagođavanje postavki prema individualnim potrebama. „Više od decenije, L’Oréalova divizija za istraživanje i inovacije stvara novu nauku lepote koju pokreće tehnologija: Proširenu lepotu (Augmented Beauty). Tehnologija koja zaista odgovara dugogodišnjim potrebama potrošača i daje vrhunske rezultate“, rekla je Barbara Lavernos, zamenica izvršnog direktora zadužena za istraživanje, inovacije i tehnologiju u L’Oréalu. „AirLight Pro, sa preko 150 podnetih patenata, savršeno utelovljuje ovo revolucionarno otkriće u industriji lepote, po prvi put pružajući rešenje za sušenje i brigu o kosi, ali i istovremeno i o planeti.“

AirLight Pro će tokom ove godine biti lansiran na odabranim tržištima, poput Sjedinjenih Američkih Država i Evrope, putem profesionalnog brenda L’Oréal Professionnel. „Kao istorijski brend lider i pouzdani partner frizera od 1909. godine, L’Oréal Professionnel oduvek unapređuje profesionalnu industriju pionirskim inovacijama“, rekla je Anne Machet, generalna menadžerka za L’Oréal Professionnel. „Radujemo se partnerstvu sa Zuvi i izumu nove generacije fenova za kosu.“

Napomena: statistike su izražene na osnovu istraživanja sprovedenih u Evropskoj uniji.

Foto: PR

Povezani članci

fenty hair
Beauty Business

Stiže FENTY HAIR: Evo šta za sada znamo!

seda kosa
Kosa

Pitali ste nas: Može li seda kosa vratiti svoju boju?

šiške
Kosa

Kako da pronađete savršene šiške za svoj oblik lica

tanka kosa
Kosa

Tanka kosa? Ove frizure pomoći će vam da stvorite iluziju volumena…

ulja za kosu
Kosa

Kako pravilno koristiti ulja za kosu?

pšenični proteini
Kosa

Zbog čega bi pšenični proteini trebalo da se nađu u sastavu vaših preparata za negu kose?