Najbolje hranljive kreme za ruke zahvaljujući kojima ćete zaboraviti na suvu, ispucalu kožu

Od onih sa shea puterom do kremastih balzama – izdvojili smo najbolje kreme za ruke koje će vam pomoći da i tokom hladnog perioda godine održite kožu ove regije nahranjenom, hidriranom i zaštiti je od oštećenja.

Mnogo toga radite svojim rukama. Perete ih, dezinfikujte, obavljate različite kućne poslove…. Svaki od ovih zadataka može uticati na izgled kože ove regije. Još kada se tome dodaju hladni zimski uslovi, koji crpe vlagu iz kože, neugledne zanoktice i suva i gruba koža učestao su epilog. Pretpostavljamo da ste posvećeni menjanju rutine nege kože lica u zavisnosti od sezone, ali – istini za volju – vreme je da i rukama posvetite više pažnje.

Hladan vazduh i vetar sužavaju krvne sudove, te mogu iscrpeti vlagu iz kože. To može rezultirati pojavom mikropukotina na površini kože, što je zaista neprijatno, pa čak (u najgorem slučaju) i dovesti do infekcije. Osim toga, veća je verovatnoća da ćete se tuširati toplom vodom i pojačati grejanje, a ovi faktori takođe mogu isušiti kožu koja je u zimskom periodu godine inače sklona pucanju i upalama. Srećom, tako je lako uključiti kremu za ruke u svakodnevnu rutinu rege – samo ubacite jednu tubicu u tašnu, automobil ili torbu za teretanu – kao podsetnik da često posegnete za njom. A kada je o izboru reč, eksperti savetuju da obratite pažnju na sastojke kao što su ulje šipka (za ublažavanje crvenila i upale), shea puter (za podsticanje sinteze kolagena i oporavak kože), ulje semena suncokreta (koje podržava barijeru vlage u koži)…  Da ne biste previše lutali, napravili smo izbor efikasnih krema za ruke koje će vam pomoći da izbegnete neslavne zimske epiloge.

10 hranljivih krema za ruke kao stvorenih za zimsku negu

1. Chanel LA CRÈME MAIN Hand Cream

2. Susanne Kaufman Hand Cream

3. L’Occitane Šea buter intenzivni balzam za ruke

4. Eight & Bob Hand Cream Amenities

5. Nuxe Rêve de Miel® Crème Mains et Ongles

6. Kiehl’s Richly Hydrating Scented Hand Cream

7. The Body Shop Ultra-dry Skin Hand Protector

8. CeraVe Reparative Hand Cream

9. Eucerin UreaRepair Plus krema za ruke sa 5% uree

10. Mixa Shea Nourish hranjiva krema za ruke i nokte za suvu i veoma suvu kožu

Foto: Rawipex, PR

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

Anne Hathaway
Nega

Anne Hathaway čini usne punijim… ukosnicom!

kockice leda za negu kože
Nega

Kockice leda za negu kože (8 recepata)

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica
Nega

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica

samopotamnjivanje
Nega

Kako da pripremite telo za samopotamnjivanje?

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol

kolagen
Nega

Znate li šta je collagen banking?