Moonage Daydream: Film koji fanovi Davida Bowieja ne smeju propustiti

Moonage Daydream, američkog reditelja Bretta Morgena, kaleidoskopski je kolaž života Davida Bowieja i neverovatna kombinacije elegije, ode i intimnog portreta – pišu filmski kritičari.

I am dying. You’re dying. Second by second, all is transient. Does it matter? (“Umirem. Umirete. Iz sekunde u sekundu, sve je prolazno. Da li je to važno?”) Ti Bowiejevi stihovi lajtmotiv su filma, utkani u ovu ekranizovanu elegiju. U pitanju je maksimalistički kolaž Bowiejevog života, rada i razmišljanja – od potrošne glam-pop kulture do bezvremenskih pitanja o životu i smrti. I sve to kroz majstorski montiran kaleidoskop muzike, mimova, slika, glume, animacije i plesa. I, naravno, njegovih stajlinga: odeće, kose, šminke…

SINOPSIS

Smatran jednim od najvećih umetnika našeg vremena i prisutan na sceni preko 50 godina, David Bowie je ostavio značajan trag u našoj kulturi. Moonage Daydream je prvi film koji je podržala zadužbina David Bowie Estate, što je reditelju Morgenu omogućilo pristup njihovoj kolekciji bez presedana. Ispričan kroz uzvišene, kaleidoskopske slike, lične arhivirane snimke, neviđene performanse, a usidren sopstvenom muzikom i rečima Dejvida Bouvija, Moonage Daydream poziva publiku da uroni u jedinstveni Bowie svet. Mi ćemo se rado odazvati!

U našim bioskopima film se može pogledati od 24. novembra.

TRAILER

POGLEDAJTE I…

Foto: PR

Povezani članci

fuzija 04
Kultura

Na izložbi FUZIJA 04 čeka vas nakit u koji ćete se zaljubiti!

munje opet
Kultura

MUNJE OPET: Evo šta treba da znate o nastavku kultne domaće komedije

playlist luke black
Kultura

BD Playlist: Luke Black. Ovo su pesme koje slušamo na repeat

serija lažljivi život odraslih
Kultura

Serija u kojoj ćete uživati: Lažljivi život odraslih, po romanu Elene Ferrante

Kultura

VAVILON: Šta donose nove uloge Margot Robbie i Brada Pitta

18. Slobodna zona
Kultura

18. Slobodna zona: Filmovi koji udaraju u stomak