Moonage Daydream: Film koji fanovi Davida Bowieja ne smeju propustiti

Moonage Daydream, američkog reditelja Bretta Morgena, kaleidoskopski je kolaž života Davida Bowieja i neverovatna kombinacije elegije, ode i intimnog portreta – pišu filmski kritičari.

I am dying. You’re dying. Second by second, all is transient. Does it matter? (“Umirem. Umirete. Iz sekunde u sekundu, sve je prolazno. Da li je to važno?”) Ti Bowiejevi stihovi lajtmotiv su filma, utkani u ovu ekranizovanu elegiju. U pitanju je maksimalistički kolaž Bowiejevog života, rada i razmišljanja – od potrošne glam-pop kulture do bezvremenskih pitanja o životu i smrti. I sve to kroz majstorski montiran kaleidoskop muzike, mimova, slika, glume, animacije i plesa. I, naravno, njegovih stajlinga: odeće, kose, šminke…

SINOPSIS

Smatran jednim od najvećih umetnika našeg vremena i prisutan na sceni preko 50 godina, David Bowie je ostavio značajan trag u našoj kulturi. Moonage Daydream je prvi film koji je podržala zadužbina David Bowie Estate, što je reditelju Morgenu omogućilo pristup njihovoj kolekciji bez presedana. Ispričan kroz uzvišene, kaleidoskopske slike, lične arhivirane snimke, neviđene performanse, a usidren sopstvenom muzikom i rečima Dejvida Bouvija, Moonage Daydream poziva publiku da uroni u jedinstveni Bowie svet. Mi ćemo se rado odazvati!

U našim bioskopima film se može pogledati od 24. novembra.

TRAILER

POGLEDAJTE I…

Foto: PR

Povezani članci

Izložba Gabrielle Chanel Fashion Manifesto
Kultura

Ako putujete u London: Izložba GABRIELLE CHANEL. FASHION MANIFESTO otvorena je do 25. februara 2024.

fenomen barbie
Kultura

Beauty business: Šta se krije iza fenomena Barbie

11. izdanje femiksete
Kultura

Slušamo 11. izdanje Femiksete, jedine muzičke kompilacije u regionu koja se bavi promocijom ženskog muzičkog autorstva. A vi?

carrie bradshaw ne nosi lak za nokte
Kultura

Zašto Carrie Bradshaw ne nosi lak za nokte (i tek tako, to ima smisla)

nina milović
Intervju

MINI-INTERVJU: O ženskoj energiji sa Ninom Milović

ida prester sedamdeset
Kultura

Kako će izgledati vaš 70. rođendan? Nova pesma i spot Ide Prester SEDAMDESET govore baš o tome