Ako ste plavuša, da li bi trebalo da koristite ljubičasti šampon?

Šta je ljubičasti šampon i na koji način doprinosi izgledu plave kose, pročitajte u nastavku.

Bez obzira na to da li ste prirodna ili ofarbana plavuša, održavanje savršene nijanse može biti pravi izazov. Plava boja kose poznata je po tome što vremenom poprima neželjene narandžaste ili žute nijanse – prvenstveno zbog preteranog izlaganja suncu i mineralima iz vode. Rešenje: ljubičasti šampon.

Šta je, zapravo, ljubičasti šampon?

Ljubičasti šampon je specijalizovani hair proizvod, dizajniran da neutrališe žute i narandžaste tonove koji vremenom izbijaju na plavoj kosi. Njegova magija zasniva se na teoriji boja koja podrazumeva da ljubičasta – budući da je suprotna žutoj boji – poništava neželjene nijanse, čineći plavu kosu svežom i živahnom. Kada se nanese na kosu, ljubičasti šampon neutrališe žute i narandžaste tonove taloženjem ljubičastih pigmenata. Ovi pigmenti prijanjaju na vlasi, efikasno poništavaju neželjene tople podtonove i vraćaju kosi hladnije, pepeljasto plave nijanse.

Ko može da ga koristi?

Ova vrsta šampona prvenstveno je dizajnirana za osobe sa plavom, sivom, sedom ili belom kosom. Ako imate bilo koju od ovih nijansi, upotreba ljubičastog šampona obezbediće vam svež i živahan izgled vlasi.

Pet koraka za upotrebu ljubičastog šampona

Upotreba ljubičastog šampona jednostavna je, no postoji nekoliko ključnih koraka koje treba da ispratite:

  • Navlažite kosu: Počnite tako što ćete temeljno nakvasiti kosu pod tušem.
  • Nanesite ljubičasti šampon: Nanesite malu količinu ljubičastog šampona u ruku i ravnomerno ga rasporedite po kosi. Usredsredite se na oblasti u kojima primetite najviše žutih ili narandžastih tonova.
  • Umasirajte i ostavite: Nežno umasirajte šampon u kosu i ostavite da odstoji 3-5 minuta. Pazite da ga ne ostavite predugo, jer njegova prekomerna upotreba može kosu učiniti privremeno ljubičastom.
  • Temeljno isperite: Dobro isperite kosu, vodeći računa da uklonite sav šampon.
  • Nanesite balzam: Nakon upotrebe ljubičastog šampona, nanesite hidratantni regenerator kako bi kosa bila meka i spremana za raščešljavanje.

Koliko često ga treba koristiti?

Učestalost upotrebe varira u zavisnosti od tipa kose, te specifičnosti ljubičastog šampona koji koristite. Generalno, korišćenje jednom ili dva puta nedeljno dobra je polazna tačka.

Odabir odgovarajućeg ljubičastog šampona

Na tržištu postoje brojni ljubičasti šamponi, pa je neophodno da odabrate onaj koji odgovara vašem tipu kose i ciljevima. Potražite proizvod koji ne sadrži sulfate, te uzmite u obzir intenzitet ljubičastog pigmenta u šamponu – neki su jači od drugih, pa izaberite onaj koji odgovara vašim specifičnim potrebama.

BEAUTY DESK PREPORUKA

Foto: PR, Instagram @sofiarichiegrainge

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

frizura
Kosa

Sezona je podignutih frizura, a šnale preuzimaju glavnu reč!

AT Absolute Nourishment
Kosa

Zahvaljujući ovim Avon AT Absolute Nourishment proizvodima, vaša kosa biće nahranjena i zaštićena tokom leta…

maska od aloe vere
Kosa

DIY: Maska od aloe vere koja hrani kosu i vlasište

fenty hair
Beauty Business

Stiže FENTY HAIR: Evo šta za sada znamo!

seda kosa
Kosa

Pitali ste nas: Može li seda kosa vratiti svoju boju?

šiške
Kosa

Kako da pronađete savršene šiške za svoj oblik lica