Znamo koje proizvode Lana del Ray koristi za ocrtani izgled usana!

Kombinacija stila 90-ih i holivudskog glamura – to je kratki opis makeupa po kojem je prepoznatljiva Lana del Ray. A ako ste se zapitali koja je to nijansa smeđe zaslužna za taj savršeni ocrtani izgled usana – niste jedini. Pronašli smo odgovor!

Kada je Lana del Ray u pitanju, naravno, ništa ne može da parira njenim pesmama. Ali, originalnost njenog modnog stila svakako je odmah iza – na drugom mestu. Kada je makeup u pitanju, prepoznatljiva je po holivudskom glamuru koji je prilagodila sopstvenom senzibilitetu i dala mu poseban štih: tu su blistave usne u savršenoj smeđoj nijansi, s kojih ne možemo da skinemo pogled, i tzv. winged ajlajner (onaj s krilcem) koji se nikada ne razmazuje (kako?!).

Njen look je na još višem nivou otkako sarađuje sa ultratalentovanim makeup artistom Etienneom Ortegom, koji je nedavno lansirao i svoju liniju šminke. Ovog vikenda imali smo priliku da uživamo u Laninim snimcima sa festivala Coachella 2024 i da se posebno divimo nijansi na njenim usnama, za koju zasluge pripadaju, naravno, Etienneu. Evo koje je proizvode koristio i kako se može postići Lanin look.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E T I E N N E (@etienneortega)

Ocrtani izgled usana Lane del Ray

Ortega je odlučio da na Laninim usnama koristi duo sopstvenih proizvoda. Oni su očigledno vrlo otporni na razmazivanje jer je look, pre nego što je Lana napustila scenu, i dalje izgledao identično kao na početku nastupa. Ortega je izabrao Ortega Soft Contour olovku za usne u nijansi Xola, inspirisnu 90-im godinama, kojom je uokvirio usne. Za finalni izgled, upotrebio je Ortega Liquid Icon Hyper Gloss u nijansi Por Vida i naneo ga u velikodušnom sloju za ekstremno sjajne usne.

Winged ajlajner Lane Del Rej

Naravno, ne možemo da ne pomenemo čuveni ajlajner u stilu Sophia Loren susreće Marilyn Monroe, koji smo svi primetili, još onda kada smo, pre desetak godina, prvi put videli Lanu na sceni. Kako ga Ortega izvodi? Pre nego što počne da ocrtava liniju, ovaj makeup ekspert označi u kom pravcu i koje će debljine biti “krilce” ajlajnera. Gotovo uvek za to bira vodootporni, dugotrajni Givenchy Liner Disturbia Precision Felt-Tip. A kada se odluči da za iscrtavanje linije koristi olovku (može biti crna ili smeđa), upotrebljava Make Up For Ever Artist Color Pencil.

Ortega je za byrdie.com napomenuo da voli da se drži prepoznatljivog Laninog stila koji svi volimo: „Kada bih ga previše promenio, to više ne bi bila Lana. Što je najvažnije, volim da jednostavno pustim da njena prirodna lepota zasija.“

Upoznajte Etiennea Ortegu

Ukoliko do sada niste čuli za ovog američkog makeup umetnika latino porekla, koji odnedavno ima i svoju liniju dekorativne kozmetike, sigurni smo da će vam njegova nesvakidašnja životna priča biti zanimljiva.

Rođen je u Meksiku, u veoma skromnoj, zemljoradničkoj porodici. U svojoj 7. godini preselio se u Los Anđeles, SAD. Budući najstariji od četvoro braće i sestara, od rane mladosti navikao je da se brine o porodici. Već u srednjoj školi počeo je da nudi svojim vršnjacima usluge friziranja i šminkanja. Zahvaljujući trudu i vrednom radu uspeo je da kupi kuću, koju je poklonio majci, već u svojoj 25 godini. Odmah nakon srednje škole, upisao je Paul Mitchell akademiju i počeo da radi kao šminker za MAC.

Prva selebriti klijentkinja, s kojom je saradnju započeo u svojoj 21. godini, bila mu je Eva Longoria. Veoma brzo stekao je reputaciju autentičnog makeup umetnika, a samouverenost i pozitivna energija s kojom pristupa poslu obezbedili su mu sve veći broj klijenata, među kojima su se našle i neke od napoznatijih i najharizmatičnijih žena na svetu, koje su postale njegove muze i bliske prijateljice.

Na vrhuncu uspeha, Etienne je 2019. godine planirao da pokrene svoju beauty liniju. Međutim, život je pred njega postavio novi, kako sam kaže, izazov, u vidu kancera. To ga nije demotivisalo već mu je dalo novu snagu da u potpunosti sledi sve svoje snove. Sada, pet godina kasnije, njegova makeup linija dostupna je ljubiteljkama šminke, a Etienne se trudi da deli svoju veštinu i znanje te da pomaže ljudima da se osećaju samouvereno i osnaženo.

Uvodne fotografije: Instagram / @etienneortega

Povezani članci

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog zgleda kože
Make-up

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog izgleda kože

Make-up

Ovoga leta želimo zlatnu boju na kapcima: Makeup inspo sa revije CHANEL Cruise 2024/25.

korektor
Make-up

Nanesite korektor na područje ispod očiju kao profesionalac!

Makup za venčanje
Make-up

Makeup za venčanje: 8 inspirativnih ideja sa crvenog tepiha

manikir victorie beckham
Make-up

Savršen za proleće: Manikir koji je Victoria Beckham odabrala za proslavu svog 50. rođendana

tečni hajlajteri
Make-up

Tečni hajlajteri za blistavu i sjajnu kožu: Isprobajte jedan od ova četiri