Kim Kardashian priznaje da je radila traptox

Ako nikada niste čuli za traptox, ne brinite, nismo ni mi do ovog trenutka. Evo o kakvoj proceduri je reč…

Otkako se pojavila na javnoj sceni Kim Kardashian promenila je lični opis, a njeno poslednje priznanje koje se tiče estetskih tretmana navelo nas je da se zapitamo da li će ovim potezom Kim postaviti još jedan nerealni standard lepote. 

Kažu da vrat može odati vaše godine, bez obzira na to šta ste uradili na svom licu. Zato je Kim uzela stvar u svoje ruke i rešila da preskoči još jednu prepreku na svom putu do ,,savršenog“ izgleda.

Šta je traptox?

U jednoj od epizoda rijaliti emisije ,,The Kardashians“ u razgovoru sa vokalnim trenerom Kim objašnjava da nije u stanju da radi određene vežbe za glas i grlo, jer je ,,botoksirala vrat“. 

Dakle, trapezni botoks ili traptox (naziv populariozvan na TikTok-u) zapravo je procedura ubrizgavanja botoksa u vrat, odnosno trapezni mišić. Prema estetičarima, reč je o tretmanu koji se u medicini koristi više od dvadeset godina za opuštanje preterano korišćenih mišića. Trapezni mišići, neophodni za svakodnevno kretanje, stabilizuju vrat i ramena za dobro držanje. Oni se mogu upaliti i uvećati usled preteranog dizanja tegova, lošeg položaja spavanja i držanja, te pogrbljenog sedenja. Mnogi ljudi osećaju napetost u trapeznim mišićima, što uzrokuje bol i ukočenost ramena. Ubrizgavanje botoksa ili bilo kog drugog neuromodulatora u veliku mišićnu grupu trapeza, oslobađa napetost u tom području, te ublažava tenzione glavobolje i migrene. 

Sa estetske tačke gledišta, tretiranje trapeznih mišića botoksom može stvoriti duži izgled vrata, ako je vrat preopterećen ili izgleda skraćeno.

Prednosti trapeznog botoka:

  • opuštanje mišića trapeza
  • smanjenje bola i ukočenosti
  • ublažavanje prekomerne kontrakcije mišića
  • vrat i ramena izgledaju izduženo i vitko

Da li ova procedura može uzrokovati bol?

Ubrizgavanje botoksa u trapezne mišiće ne boli ništa više od ubrizgavanja botoksa u lice ili negde dalje na telu. Osetićete lagano bockanje sa svakom injekcijom dok igla probija kožu. Dermatolog ili estetičar može topikalno naneti kremu za utrnuće kako bi tretman bio udobniji.

@injectorlina

Kako se pripremiti za trapezni botoks?

Priprema za trapezni botoks podrazumeva isti protokol kao i bilo koji drugi tretman botoksa. Postoji nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju u danima koji prethode injekcijama kako bi tretman bio efikasniji. Za početak, pokušajte da opustite mišiće što je više moguće kako biste smanjili stres i napetost u tom području. Izbegavajte vežbanje najmanje dva sata pre traptoxa. Pored toga, mnogi stručnjaci savetuju izbegavanje konzumiranja alkoholnih pića do nedelju dana pre injekcije, jer alkohol može izazvati modrice i otok. Takođe, trebalo bi da izbegavate uzimanje razređivača krvi, apspirina i drugih antiinflamatornih lekova nekoliko dana pre tretmana, jer mogu povećati rizik za krvarenje.

Šta da očekujete?

Trapezni botoks je brza i laka procedura koja traje 10-20 minuta. U proseku, 50 jedinica botoksa ubrizgava se u levi i desni trapezni mišić, no pojedinim ljudima je potrebno više – u zavisnosti od veličine mišića. Prvo, dermatolog će označiti područja za ubrizgavanje duž ramena. Zatim će brzo ubrizgati botoks u svako područje. Potrebno je vreme da se razviju rezultati – obično se mogu videti dva do tri dana nakon injekcije. Kada botoks počne da slabi mišiće, osećaćete manje zategnutosti i bolova u ramenima, vratu i leđima. U proseku, rezultati traju četiri meseca.

Potencijalni neželjeni efekti

Traptox je relativno jednostavan tretman, a potencijalni neželjeni efekti su retki, no isti koje možete da doživite sa injekcijama botoksa za bore i fine linije na licu. Nakon injekcije, crvenilo, blagi otok i modrice su uobičajeni. Ako se toksin ubrizgava na neodgovarajući način, može doći do efekta difuzije, što može izazvati simptome slične gripu i slabost mišića.

Foto i video: Instagram @kimkardashian, TikTok @injectorlina

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

Mistovi za lice
Nega

Beauty Desk lista: Mistovi za lice koji donose instant osveženje

hidratantne kreme za negu masne kože
Nega

Hidratantne kreme za masnu kožu lica koje vam preporučujemo da isprobate ovog leta

za zaštitu od sunca
Nega

Kako da odabrate adekvatan SPF preparat za svoj tip kože

uljani čistači
Nega

Najbolji uljani čistači koji će promeniti vašu rutinu nege kože – Beauty Desk lista

iscpucale pete
Nega

Kako da se pobrinete za suve, ispucale pete?

sredstvo za čišćenje lica
Nega

Beauty osnove: Kako odabrati najbolje sredstvo za čišćenje lica za vaš tip kože