Kate Moss pokreće wellness brend Cosmoss

Prvo su se pojavile glasine, a zatim ih je 48-godišnji supermodel potvrdila – uskoro će se u prodaji naći proizvodi njenog novog wellness brenda. ”Cosmoss je nega stvorena za savremena životna putovanja”, napisala je Kate na društvenim mrežama, a zatim je uz video, u kojem hoda kroz prirodu u “Evinom odelu”, pozvala pratioce da je prate do Cosmoss-a.

Jedna od najpoznatijih manekenki svih vremena polako ali sigurno okreće se poslovima van modelinga: 2016. godine osnovala je agenciju za zastupanje talenta, čiji su klijenti Rita Ora, ali i Kateina kćerka Lila, a nedavno je imenovana za kreativnu direktoru Diet Coke u Velikoj Britaniji. Sada je u fazi života kada je spremna da „podeli svoj put samoprihvatanja i slobodno bude svoja“ – a za nju je način da to uradi osnivanje kompanije koja bi mogla da bude nešto poput sledećeg Goop-a.

Evo šta je zanimljivo znati o Cosmoss-u sada kada nas od njegovog lansiranja (1. septembra) deli svega nekoliko dana.

Šta je u asortimanu Cosmoss proizvoda?

Britanski medij Daily Mail izveštava da će pored krema za lice i sredstava za čišćenje kože, koji ciljano deluju na bore i nečistoće, u ponudi biti i specijalni proizvodi kao što je Gold Nectar CBD ulje za lice. U paleti proizvoda naći će se i parfemi – za sada je potvrđen Sacred Mist koji čini mešavina esencijalnih ulja. Sve će biti, kako sam brend kaže, „pažljivo kreirano imajući wellbeing na umu, i koristeći moćne, prirodne supstance“.

@cosmoss
@cosmoss

Koji je raspon cena?

Ako proizvodi koštaju koliko i Dawn Tea koji bi trebalo da „zaštiti telo od toksina“, bolje je da počnete da štedite. Kutija od 25 kesica čaja košta otprilike 25 dolara – što zapravo i nije loše u poređenju sa kutijom čaja od 15 kesica koju Gwyneth Paltrow prodaje za 32 dolara preko Goop-a. Što se tiče proizvoda za negu kože, pretpostavljamo da ne koštaju ni približno kao intenzivna krema od 1.100 dolara (AQ Meliority Intensive Cream japanskog brenda Decorté) u koju se ranije klela Kate Moss.

Da li je Kate uopšte kompetentna da deli savete o zdravlju?

Možda oklevate pri pomisli da primenite preporuke koje se tiču vašeg zdravlja i opšteg blagostanja koje stižu od osobe čiji je najpoznatiji citat da „ništa nije toliko ukusno koliko je dobar osećaj mršavosti“. Ali treba znati da je Kate tokom poslednjih 13 godina napravila veliki zaokret. „Zaista sam primetila poboljšanje otkako konzumiram zdravu hranu,” izjavila je za Guardian 2017. godine. „Ranije nisam jela ni salate, a sada čak i cedim sokove.“ Do tog trenutka, manekenka je prestala da odlazi na spavanje sa šminkom (za šta je priznala da joj je ranije bila praksa) i čak je počela da trenira. Sledeći korak je bio da uvede rutinu nege kože. U svakom slučaju, šta god da radi ova 48-godišnjakinja, funkcioniše: Kate izgleda, a čini se da se i oseća, neverovatno, tako da naš zaključak je – da, želimo makar da čujemo šta ima da nam posavetuje, pa ćemo proceniti da li to za nas „pije vodu“.

Kada će Cosmoss biti lansiran?

1. septembra, a u međuvremenu, ukoliko vas interesuje šta model ima da nam ponudi, možete se pretplatiti na newsletter na njenom sajtu.

Pročitajte i:

Ana Ivanović Natural Performance: Saznajte sve o novom beauty brendu posvećenom prirodnoj nezi

Foto i video: @cosmoss

Povezani članci

Od ublažavanja opekotina do blistavog tena: Aloe vera čini čuda za kožu
Nega

Od ublažavanja opekotina do blistavog tena: Aloe vera čini čuda za kožu

LUMINOUS630®
Nega

Muče vas pigmentne fleke? NIVEA ima rešenje u vidu proširene LUMINOUS630® linije

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol

serum s retinolom vichy
Nega

Stigao je novi better-aging superstar: Serum s retinolom iz VICHY-ja

šta je cica krema
Nega

Pitali ste nas: Šta je, zapravo, cica krema?

slow beauty
Nega

Šta se podrazumeva pod SLOW BEAUTY konceptom i kako ga uključiti u svakodnevni život?