Kako da vaša mejkap podloga izgleda kao druga koža?

Podloga je „temelj“ svakog looka, a poenta je da izgleda neprimetno. U nastavku saznajte kako da postignete takav efekat.

Kada neko prokomentariše: “Koža ti izgleda sjajno!”, umesto pohvale dobrog izbora podloge, znaćete i da ste je savršeno naneli. Naravno, izbor odgovarajuće podloge zahteva samo pola posla. No, imajte na umu da je i način njenog nanošenja podjednako važan ukoliko vam je cilj da ostvarite efekat druge kože (A kome nije?!).

Mejkap podloga: 6 strategija za pravilno nanošenje

Kreirajte sjajno platno

Čista i dobro hidrirana koža lica nesumnjivo je prvi preduslov za zdrav izgled. Takođe, i savršena je osnova za dalju nadogradnju. No, da bi sve to bilo još bolje, započnite pripremu lica hidratantnom maskom, a potom i limfnom drenažom. Sheet maske (maske u formi prijanjajućeg lista) dobar su izbor, jer ciljano deluju na određene nedostatke na koži. One mogu da sadrže različite efikasne sastojke, kao što je ruža (redukuje zamašćivanje kože), aloe vera (ublažavan suvoću), zeleni čaj (redukuje crvenilo i upale)… Nakon uklanjanja maske, blagim masažnim pokretima, utrljajte hidratantni preparat. Na taj način stimulisaćete cirkulaciju i ublažićete otečenost. Ovi postupci osiguraće koži lica prirodno rumenilo, zbog kojeg će ono delovati odmorno i sveže.

Koristiti prajmer, ili ne?

Sa ovom dilemom suočava se veliki broj žena, a ponekada i profesionalni šminkeri. A odgovor glasi: „Sve zavisi od toga šta je vaš cilj“. Ukoliko je to upotreba što manjeg broja kozmetičkih preparata, izostavite primenu prajmera. S druge strane, ako se prajmer pravilno nanese na lice, mejkap podloga će se zadržati na koži tokom celog dana. Na masnije delove lica, kao što su čelo, linija rasta kose, bočne strane nosa i oko usta, neophodno je naneti prajmer koji redukuje sjaj. Nakon toga, utrljajte prajmer u vrhove jagodičnih kostiju (obraza) kako biste naglasili zdrav sjaj. Učinite to jagodicama prstiju.

Postupak nanošenja započnite od centralnog dela lica prema bočnim stranama

Podlogu nanosite samo tamo gde je to zaista neophodno. Postupak nanošenja započnite od centralnog dela lica, a potom nastavite ka spoljašnjim stranama. Još jedan ključno važan delo lica jeste koža oko usana, koja je često osenčena i sa žutim podtonovima. Da bi efekat nanošenja podloge bio što prirodniji, izbegnite pregib nosa – to će omogućiti da se vide prirodne pegice (naravno kod osoba koje ih imaju), kao i uglove nozdrva, zahvaljujući čemu ćete sprečiti taloženje pigmenta na suvim delovima kože.

Samo blago tapkajte!

Bez obzira na koji način nanosite podlogu – namenskom četkicom, kozmetičkim sunđerčićem ili vrhovima prstiju – pokreti kojima to činite treba da budu blagi, više nalik tapkanju, a ne pravom “slikanju” po platnu. Tako ćete izbeći neravnomerno nanošenje i postići gladak izgled kože.

Nanesite hajlajter na delove lica prirodno izložene suncu

To su jagodice obraza, slepoočnice i deo iznad centra gornje usne. Ovaj postupak važan je za kreiranje dimenzionalnosti lica. Hajlajter u kremi bolji je izbor od onoga  u prahu, jer daje prirodnije rezultate. Zahvaljujući njemu, koža će zadržati prirodnu teksturu i svež izgled.

Upijte višak masnoće/proizvoda!

Kada upijete višak masnoće papirnom maramicom, nanesite na lice translucentni puder u prahu – da biste fiksirali mejkap podlogu i sprečili pojavu neželjenog sjaja. Koristite četkicu za nanošenje pudera, i to u maloj količni, i samo na delovima na kojima se pojavljuje masnoća. Poenta je u tome da translucentni puder bude nanesen u sloju (debljini) koja omogućava probijanje prirodne osvetljenosti, koja je ključna za efekat druge kože.

Foto: Instagram/chanelofficial

Povezani članci

KIKO Milano
Make-up

Osvojite kurs šminkanja i nove KIKO Milano proizvode!

AVON ULTRA COLOUR
Make-up

AVON ULTRA COLOUR kolekcija pomoći će vam da oslobodite svoju kreativnost

Hromirani manikir
Make-up

Hromirani manikir u plavom ruhu sve je popularniji!

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog zgleda kože
Make-up

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog izgleda kože

Make-up

Ovoga leta želimo zlatnu boju na kapcima: Makeup inspo sa revije CHANEL Cruise 2024/25.

korektor
Make-up

Nanesite korektor na područje ispod očiju kao profesionalac!