Kako da pronađete savršene šiške za svoj oblik lica

Šiške nikada ne izlaze iz mode (i, po svemu sudeći, nikada neće). A ako ste u nedoumici za koji tip da se odlučite, poslužite se narednim smernicama…

Šiške su jedna od onih frizura koje mogu trenutno da promene vaš izgled, posebno kada uzmete u obzir da postiji toliko varijacija na ovu temu. Iako mogu da zadovolje želju za promenom, one takođe imaju moć da u potpunosti da transformišu oblik vašeg lica i istaknu ono najbolje na njemu. Meke, tanke rese, na primer, ublažavaju kontrast s oštrijom linijom vilice, dok one dramatične bočne mogu dodati vizuelnu dimenziju zaobljenim licima. No, naravno, niko ne kaže da morate živeti u skladu sa ovim pravilima. Baš kao i najbolje frizure, i tip šiški stvar su ličnog izbora, karakterističnog za vašu estetiku.

Neka od snovnih pravila kada su šiške u pitanju…

Šiške se uglavnom nose na četiri različite tačke na licu: iznad obrva, u nivou očiju, u nivou jagodica i na liniji vilice.

  • Kvadratnom obliku lica ili onom u obliku srca najbolje pristaju tanke, pernate rese koje osigurvaju mekoću.
  • Tupo ošišane šiške kao stvorene su za duguljasto lice.
  • Okruglo lice može dobiti dodatnu dimenziju zahvaljujući bočnim ili zavesa šiškama.
  • Ovalnom obliku lica dobro pristaje gotovo svaki tip resa.

Dodatne smernice/doza inspiracije

Za sve oblike lica

Slojevite, zavesa šiške savršeno pristaju svakom obliku lica. Osiguravaju mekoću svakom stilu, lake su za održavanje, a eksperti savetuju da ih stilizujete sa strane.

Za pravougaoni oblik lica

Za osobe sa pravougaonim oblikom lica, koji karakterišu prave linije i ugaone crte, tupe ili ravne rese zaista su idealne. One naglašavaju oštrinu i strukturu lica, održavajući elegantan i sofisticiran izgled. Savršen primer? Anne Hathaway.

Za kvadratni oblik lica

Slojevite, tanke i ravne šiške kao stvorene su za osebe koje imaju kvadratni oblik lica. Dobar primer? Oštre rese koje nosi Jenna Ortega.

Za srcoliko lice

Zaobljene šiške, koje karakteriše mekoća, stvaraju nežan okvir oko lica, ističući njegove delikatne i ženstvene atribute. Plus – tako su privlačne!

Za ovalno lice

Bardot šiške koje padaju preko čela najbolje pristaju osobama sa sa ovalnim licem. Idealne su ukoliko imate veće čelo koje želite da prikrijete.

Za duguljasto lice

Da bi se vizuelno „skratilo“ lice, poenta je u dugim resama koje deluju izraslo. To mogu biti zavesa šiške ili one stilizovane u stranu, No, svakako, neophodno je da budu malo duže.

Foto: Instagram/@jlo

Povezani članci

fenty hair
Beauty Business

Stiže FENTY HAIR: Evo šta za sada znamo!

seda kosa
Kosa

Pitali ste nas: Može li seda kosa vratiti svoju boju?

tanka kosa
Kosa

Tanka kosa? Ove frizure pomoći će vam da stvorite iluziju volumena…

ulja za kosu
Kosa

Kako pravilno koristiti ulja za kosu?

pšenični proteini
Kosa

Zbog čega bi pšenični proteini trebalo da se nađu u sastavu vaših preparata za negu kose?

tip kose
Kosa

Koji je vaš tip kose? Evo kako da ga odredite!