Kako da odaberete crveni ruž prema tonu kože?

Pomoću ovih jednostavnih trikova pronađite crveni ruž koji odgovara nijansi vaše kože.

Crveni ruž je bezvremenski – stare holivudske zvezde poput Marilyn Monroe to dokazuju – ali nisu sve nijanse kreirane jednako. Ključ za pronalaženje najboljeg crvenog karmina zapravo nema nikakve veze sa usnama. Glavni faktor u odabiru je pronalaženje nijanse, koja dopunjuje ton kože i njene podtonove.

Nijansa kože podrazumeva nivo melanina u koži, a kreće se u rasponu od svetlih do tamnih tonova. Podtonovi su boje (crvena, žuta ili plava) koje, unutar tona kože, stvaraju specifičan ten. Breskvasti ili žuti podtonovi su topli, plavi ili ružičasti su hladni, dok se neutralnim podtonovima smatraju oni koji sadrže oba ili nijedan podton.

Kako da odredite podton kože?

Postoji nekoliko trikova pomoću kojih možete odrediti podton kože. Prvo razmislite o tome da li vaša koža ima tendenciju da pocrveni ili pocrni na suncu? Ako ,,izgori“ imate hladan, a ukoliko potamni imate topli podton kože. Ako vam je koža svetla, obratite pažnju na vene na zglobovima: da li izgledaju plavo/ljubičasto ili zeleno? Plave i ljubičaste vene podrazumevaju hladniji podton, dok zelene ukazuju na topliji podton kože. Takođe, proverite kakav vam nakit bolje pristaje – srebrni ili zlatni? Srebro se bolje slaže s hladnim, a zlato s toplim podtonovima kože.

Za hladne podtonove

Za hladnije podtonove kože najbolje su crvene nijanse na bazi plave boje. Da biste proverili da li je vaš crveni ruž hladan, nanesite ga u tankom sloju. Ako izgleda ružičasto, najverovatnije sadrži plavu boju, što znači da se odlično uklapa uz hladne podtonove kože. NARS Velvet mat olovka za usne u Cruella tamnocrvenoj nijansi savršena je za praznične zabave ili romantične izlaske. Za klasičniju, svakodnevnu nijansu, isprobajte TOM FORD F*cking Fabulous Lip Color. Oni sa tamnijom kožom mogu da se odluče za BOBBI BROWN Crushed Lip Color u Plum nijansi za prirodniju crvenu boju.

Elle Fanning

Za tople podtonove

Breskvastom i zlatnom – toplom podtonu kože – najbolje pristaju jarkocrvene nijanse karmina. Potražite GUCCI Beauty Rouge à Lèvres Velvet Matte u Goldie Red nijansi ili CHARLOTTE TILBURY Hot Lips ruž za usne u nijansi Hot Emily. Obe boje pružaju narandžastu notu, koja naglašava tople tonove kože. Za dublji sjaj, iskoriste NARS karmin u Shanghai Express nijansi, koja nosi suptilne zlatne tonove sa završnom obradom u boji cigle.

Beyonce

Za neutralne tonove

Ukoliko imate neutralni podton kože, možete nositi crveni karmin i na bazi plave, i na bazi boje breskve. FENTY Beauty Stunna Lip Paint u Uncensored nijansi pruža vrhunsku boju u mat tečnoj formuli, dok YSL Beauty Rouge Pur Couture u nijansi Le Rouge ima krem satensku završnu obradu. CHANEL Rouge Allure Ink Fusion u Signture nijansi je još jedna bezvremenska boja crvenog karmina.

Angelina Jolie

Foto: Instagram @rosiehw, PR

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog zgleda kože
Make-up

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog izgleda kože

Make-up

Ovoga leta želimo zlatnu boju na kapcima: Makeup inspo sa revije CHANEL Cruise 2024/25.

korektor
Make-up

Nanesite korektor na područje ispod očiju kao profesionalac!

Makup za venčanje
Make-up

Makeup za venčanje: 8 inspirativnih ideja sa crvenog tepiha

manikir victorie beckham
Make-up

Savršen za proleće: Manikir koji je Victoria Beckham odabrala za proslavu svog 50. rođendana

tečni hajlajteri
Make-up

Tečni hajlajteri za blistavu i sjajnu kožu: Isprobajte jedan od ova četiri