Kako da implementirate kristale u svoj make-up look?

Da biste kreirali eteričan make-up look, poput onog iz popularne serije Euphoria, upotrebite kristale. Evo kako ih možete implementirati u svoju beauty rutinu.

Bez obzira na to što deluju ekstravagantno, kristale na licu možete nositi i u svakodnevnim prilikama, baš kao što to čine glavne junakinje popularne HBO serije Euphoria. Celebrity šminkerka Doniella Davy popularizovala je ovaj trend, a prihvatile su ga brojne poznate dame.

Eksperimentišite

Kristali kao dopuna šarenim senkama za oči i blistavim ajlajnerima, unose eteričnu notu u vašu šminku, stvarajući dramatičan make-up izgled. Ideja je da se igrate sa raznim vrstama kristala – veličinama, modelima, bojama – i odaberete područje oko očiju na koje želite da ih aplicirate. Možete kreirati obris do kristala, te postići efekat kontrasta kombinovanjem kristala i različitih nijansi senke za oči. Budite kreativni.

Profesionalni šminkeri savetuju da, pre postavljanja kristala na lice, nanesete malu količinu sjaja za usne (ili lepka za kožu) na željeno mesto na koži, kako bi kristali ostali zalepljeni. Takođe, važno je da koristite kristale namenjene nošenju na licu, kako biste izbegli potencijalne iritacije i alergije.

Tri ,,kristalna” make-up izgleda

Tradicionalni ,,kristalni“ obris

Da biste kreirali tradicionalni make-up look sa kristalima, prvo nanesite senku (u željenoj boji) na ceo kapak, pareteći oblik oka. Zatim, odaberite kristale koje želite da aplicirate. Možete ih zalepiti uz liniju oka, sa gornje i donje strane, ili jednostavno naneti duž ajlajnera.

Diskretniji look

Za diskretniji, no i dalje šik make-up look, nanesite dva do tri kristala u uglu oka ili ih rasporedite tik ispod obrva. Za dodatni efekat, koristite kristale različitih veličina, osiguravajući ,,čistiji“ izgled.

Kontrast kristala i senke za oči

Koristite senke za oči i kristale u suprotnim bojama. Brza Google pretraga „teorije boja“ može vam pomoći pri odabiru kontrastnih nijansi za vaš make-up izgled.

Ne preterujte!

Iako kristali pružaju dašak glamura, važno je da ne preterate. Previše kristala može delovati napadno, te odvratiti pažnju od vašeg ukupnog izgleda šminke. Umesto toga, odlučite se za suptilne akcente, koji dopunjuju sveukupan make-up look.

Foto: Instagram @donni.davy, @patrickta, @samanthalmua

Povezani članci

Hijaluronska kiselina
Make-up

Hijaluronska kiselina umešala je prste u novi Avonov tečni puder

Barbie glow blush
Make-up

„Barbie glow blush“ trend kao stvoren je za leto!

manikir
Make-up

6 ideja koje će vas navesti da razmišljate o manikiru kao o sredstvu za samoizražavanje

dekonstruisani ajlajner
Make-up

Dekonstruisani ajlajner: Nova make-up tehnika koju nam je prezentovao Dior

Kako da odaberete crveni ruž prema tonu kože?
Make-up

Kako da odaberete crveni ruž prema tonu kože?

korektori
Make-up

Ovi korektori, osim efikasnog prikrivanja nesavršenosti, osiguraće koži i bonus benefite