Da li čuvate parfeme na pravilan način? Izbegnite najčešću grešku!

Gde ih držite? Ovo je ključno pitanje koje će nas odvesti do odgovora tj. saveta kako pravilno čuvati parfem!

Ako vam se čini da vaši parfemi posle određenog vremena počinju da gube intenzitet ili im se menja miris, možda svoje dragocene bočice ne čuvate na dobrom mestu!

Za početak, pogledajte fotku ispod. Da li vam se čini da na njoj postoji nešto čudno?

kako pravilno čuvati parfem

Ukoliko je vaš odgovor “ne”, postoji velika verovatnoća da pravite grešku kada je u pitanju čuvanje parfema. Preporučujemo da u tom slučaju poslušate savet TikTokerke (da, da – nisu sve TikTok preporuke besmislene!) Emelije O’Toole, koju ćete pronaći kao @ProfessorPerfume, a mi je pratimo jer je odličan resurs za informacije i male hakove kada su parfemi u pitanju.

„Primetila sam da niko na TikTok-u ili Pinterest-u ne zna kako pravilno čuvati parfem“, započela je u kratkom videu.

Emelia je prikazala niz fotografija kupatila sa prelepo dekorisanim aranžmanima fantastičnih (i skupih) parfema – od Diptyque do Jo Malone. Međutim, ove estetski tako zadovoljavajuće postavke, koje mnoge od nas vole da naprave u svojim kupatilima, zapravo su loše za dugotrajnost i „zdravlje” parfema.

„Ako držite parfem u kupatilu u kojem se kupate i tuširate, para i promene temperature dovešće do promene strukture parfema mnogo brže nego što bi se to desilo da ih pravilno čuvate“, objašnjava Emelia.

Ali, pre nego što jednostavno prebacite bočice iz kupatila na toaletni sto, police ili prozorsku dasku u spavaćoj sobi – razmislite još jednom. Ukoliko u određenim periodima dana do njih dopire sunce, i dalje će biti izloženi temperaturnim promenama, što bi takođe moglo dovesti do promene mirisa.

Hmm, da li to znači da moramo da ih smestimo u posebnu vakuumsku kapsulu da bismo ih održali svežima? Ne, ipak nije neophodno da idemo toliko daleko.

„Čuvajte svoje parfeme na svežem, suvom i tamnom mestu“, predlaže perfumetokerka. „Preporučujem da izdvojite policu u ormaru ili fioku komode.”


„Neki ih drže u frižideru, ali ne morate ići toliko daleko“, dodala je.

Ako su pravilno uskladišteni, parfemi mogu trajati “godinama i godinama“. Nakon što smo pogledali njen video, mi smo premestili svoje parfeme iz kupatila u spavaću sobu, a preporučujemo i vama da to učinite.

Emelijin video možete pogledati ispod.

Foto: Karolina Grabowska via Pexels

Povezani članci

parfem
Parfemi

Gde sve i kako treba naneti parfem da biste osigurali njegovu postojanost?

retro mirisne note
Parfemi

Parfemski trendovi 2024: Retro mirisne note koje ponovo volimo

mirisom
Parfemi

Između mirisa i emocija postoji posebna veza. Evo o čemu je zapravo reč…

Razlika između parfemske i taoletne vode
Parfemi

Razlika između parfemske i toaletne vode: Kratak vodič o koncentraciji mirisnih kompozicija

sniženje parfema
Parfemi

Bili smo u Lilly Drogerijama i izdvojili naše mirisne favorite!

future society perfume
Parfemi

Treba li nam prajmer za parfem i može li on učiniti da miris traje i do 24 h?