5 efikasnih make-up saveta za one koji nose dioptrijske naočare

Pomoću pažljivo odabranog okvira i narednih make-up saveta, vaše oči biće pravi mamac za poglede!

Danas, sve više žena nosi naočare, one „na recept“. Ukoliko se i vi ubrajate u ovu grupu, kada je šminka u pitanju, postizanje besprekornog looka ne treba da vas brine, bar tako kažu šminkeri. Poenta je u nekoliko ključnih pravila koja treba da usvojite kada je o dabiru make-up proizvoda i njihovom aplikovanju reč. U nastavku vam prezentujemo pet make-up saveta, koji će vam pomoći da se „prilagodite situaciji“.

5 MAKE-UP SAVETA KOJI GARANTUJU SJAJNE REZULTATE

#1 Izbegavajte tamne senke i olovke

Naočare će svakako doprineti da vaše oči postanu fokusna tačka, zbog čega je veoma važno da izabere adekvatne nijanse, te da ih pravilno aplikujete. Ako ste dalekovidi, naočare će učiniti da vaše oči izgledaju veće. Ako ste kratkovidi, istina je suprotna. Naočare će učiniti vaše oči manjim, zbog čega ćete poželeti make-up koji će ih vizuelno uvećati. U tom slučaju, odlučite se za svetlu ili belu olovku duž vodene linije. Izbegavajte crne linije duž ove linije, kao i tamne senke, koje će „zatvoriti oko“.

#2 Manje je više kada je o trepavicama reč!

Preduge trepavice koje konstantno udaraju u stakla naočara mogu predstavljati problem. Upravo zbog toga, make-up artisti savetuju izbegavanje maskare koje izdužuju trepavice. Pravilno uvijanje trepavica pre nanošenja maskare dobra je ideja budući da će to pomoći da se dlačice usmere nagore, a ne ravno. Ukoliko su vam oči uvećane, posegnite za maskarom koja će razdvojiti trepavice. Ako želite da izostavite maskaru na gornjim trepavicama, izvucite dlačice na donjoj liniji trepavica. To će doprineti efektu otvorenih očiju, a uz crnu olovku uz gornju liniju trepavica pružiće iluziju slojevitih trepavica. 

#3 Precizno nanesite puder

Ukoliko nosite naočare tokom celog dana, sigurno su vam poznati tragovi koji se pojavljuju ispod vaših okvira, gde puder nije više postojan. Da biste izbegli ovaj scenario, ne nanosite previše podloge na nos. Ako aplikujete debele slojeve pudera na ovu regiju, to će prirodno ostaviti „udubljenja“ na mestu na kojem naočare stoje. Umesto pudera, odlučite se za korektor i precizno ga nanesite oko područja koje dodiruju naočare, a potom ih podignite i ostatak proizvoda sa četkice utapkajte isključivo na mestu na kojem naočare dodiruju kožu. Svakako, ako ne želite da odustanete od baze, uverite se da je vaša podloga izuzetno postojana.

#4 Prebacite fokus na usne!

Ako vam naglašen pogled deluje previše, promenite fokus i dodajte malo drame svojim usnama. Sa baršunastim i smelim usnama, naprosto nema greške! Crvena, fuksija, ciklama… Izbor nijanse definitivno je na vama!

#5 Pažljivo nanesite rumenilo

U zavisnosti od toga gde su okviri pozicionirani na vašem licu, razlikuje se i aplikovanje rumenila. Ukoliko vaši ramovi počivaju na orbitalnoj kosti, možete biti prilično tradicionalni kada je o nanošenju ovog proizvoda reč – slobodno ga nanesite na jabučice obraza. Ako su vaši okviri preveliki i urezani u ovu oblast, nanosite ga četkicom u obliku velikog, mekog ‘C’, počevši od jagodica pa sve do slepoočnica. Ukoliko više volite kremastu formulu, nakon nanošenja, obavezno je naprskajte sprejom za fiksiranje kako biste osigurali postojanost.

Foto: Instagram/@bellahadid

Povezani članci

BB manikir
Make-up

BB manikir: Novi minimalistički trend

clinique black honey
Make-up

Kultna nijansa BLACK HONEY stiže u formi dva nova proizvoda: ulja za usne & obraze – i maskare!

Hromirani manikir
Make-up

Hromirani manikir u plavom ruhu sve je popularniji!

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog zgleda kože
Make-up

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog izgleda kože

Make-up

Ovoga leta želimo zlatnu boju na kapcima: Makeup inspo sa revije CHANEL Cruise 2024/25.

korektor
Make-up

Nanesite korektor na područje ispod očiju kao profesionalac!