Sve što treba da znate o domaćem filmu SUNCE MAMINO (a tu je i datum premijere!)

Porodična crna komedija, sa sjajnom glumačkom ekipom, govori o ljubavi kao univerzalnoj sili koja nas sve pokreće. Evo šta donosi Sunce mamino.

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Talinu, ostvarenje scenariste i reditelja Koste Đorđevića donosi sada pred domaću publiku toplu, tinejdžersku i porodičnu crnu komediju koja govori o odrastanju, o složenim emotivnim odnosima, o porodičnim vezama. Sa sjajom glumačkom ekipom koju čine Pavle Čemerikić, Alisa Radaković, Denis Murić, Branka Katić, Dubravka Kovjanić i Draginja Voganjac, Sunce mamino je priča o ljubavi, kao univerzalnoj sili, koja razboleva, leči i sve nas pokreće.

Šta donosi radnja filma

Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodišnjeg Relju (Pavle Čemerikić) koji svoje usamljeno leto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda i jedino što ga stvarno vozi, gotovo do opsednutosti, jeste želja da smuva Anu (Alisa Radaković). U trenucima kada mu umire baka, njegova anksiozna i distancirana mama Olga (Branka Katić) odbija da joj, zbog njihovog međusobno lošeg odnosa, organizuje sahranu. Krijući od Olge, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu.

Beograd – u jednoj od glavnih uloga

Beograd je nemi svedok i saučesnik u pričama pomenutih junaka, a Kosta Đorđević u ovom filmu prikazuje i neko novo, malo poznato lice grada. Beograd deluje kao univerzum za sebe u kojem svi naši intimni svetovi pronalaze utočište.

Reč-dve o muzici

Sunce mamino donosi i sjajnu muziku, produciranu po najvišim svetskim standardima. Muziku za film komponovao je veoma uspešni srpsko-američki kompozitor i producent Filip Mitrović iz Los Anđelesa. U saradnji sa hrvatskim elektropop dvojcem Nipplepeople, Filip je za potrebe filma snimio singl Ti i Ja, koji se već nalazi na svim muzičkim platformama i kanalima benda, a sudeći po broju pregleda i reakcijama publike nakon nekoliko izvođenja uživo na koncertima, reč je o budućem velikom hitu.

Postoji li trejler?

Imamo za vas nešto još bolje od trejlera. Dok čekate domaću premijeru i dolazak filma u bioskope, poslušajte pesmu Ti i ja uz lyric, video i vrhunske kadrove iz filma:

Kada će premijera?

Premijera filma Sunce mamino održaće se u utorak, 13. februara, u mts Dvorani, s početkom od 20 h, a karte za svečanu beogradsku projekciju mogu se već od danas pronaći na blagajni ovog bioskopa.

Fotografije: Kinematografska kuća via MegaCom Film

Povezani članci

amalfi terasa
Kultura

La dolce vita u srcu Beograda: Otkrivamo novo mesto na Kosančićevom vencu

duet nevene i borisa
Kultura

Preslušajte duet Nevene i Borisa: Pesma koja nas poziva da preispitamo da li dovoljno cenimo ono što imamo

Claude Monet kuća
Kultura

Za sve ljubitelje impresionizma: Kuća u kojoj je živeo Claude Monet ponovo je otvorena za javnost

carrie bradshaw ne nosi lak za nokte
Kultura

Zašto Carrie Bradshaw ne nosi lak za nokte (i tek tako, to ima smisla)

drugi broj godišnjeg magazina SELFI
Kultura

Iz štampe je izašao drugi broj godišnjeg magazina SELFI, posvećenog ženskoj umetničkoj sceni 

griselda
Kultura

Kako je izgledala transformacija Sofije Vergare u Griseldu Blanco