Sve što smo do sada saznali o “Renaissance” – novom albumu koji potpisuje Beyonce

R’n’B kraljica nikada ne odaje unapred previše o svojim projektima, ostavljajući obožavaocima tek mrvice informacija da na osnovu njih sklope kakvu-takvu sliku o onome što priprema. Skupili smo „mrvice“ i donosimo sve što smo do sada saznali o Renaissance, Bijonsinom prvom solo albumu nakon šest godina.

Očekuje nas pravi dance album

Prvi singl – Break My Soul, pruža nam predstavu o onome što nas očekuje na albumu Renaissance. Break My Soul, šesta numera na albumu, koristi dva sempla: haus klasik iz 90-ih Show Me Love (Robina S) i Explode (Big Freedia). Pesmu je producirao The-Dream (koji je učestvovao u stvaranju tri najveća Bijonsina hita – Single Ladies, Partition i Flawless), dok je Jay-Z zaslužan za tekst. Uz to, pominju se i Bijonsini misteriozni „renesansni setovi“, svaki pod nazivom Poza – od Pose 1 do Pose 4. Sve to znači da možemo očekivati da će se izdvojiti veći broj hitova.

Album ima 16 numera – a možda i više

Na Apple-ovoj stranici iznet je podatak da album sadrži 16 pesama (za sada i dalje nisu otkriveni nazivi), a Bijonse ih je nazvala „čin prvi“, što je dovelo do glasina da je možda na putu dvostruki album.

Datum objavljivanja je zakazan – iako postoji šansa da album čujemo i ranije

Kako stoji na Bijonsinom Instagram profilu, Renaissance će biti objavljen 29. jula. Međutim, očekivalo se i da će prvi singl sa albuma – Break My Soul, biti premijerno prikazan 21. juna u ponoć, ali je zapravo izbačen tri sata ranije. Hoće li se isto desiti sa kompletim albumom? Ostaje da vidimo.

Datumi su simbolični

Break My Soul je ciljano premijerno objavljen na dan letnjeg solsticija 21. juna, da bi simbolično označio početak „nove ere sa novim pesmama“. Ali postoji još jedan značajan datum s kojim se poklapa objavljivanje prve pesme sa albuma Renaissance: Bijonsin debi album Dangerously In Love izašao je 20. juna 2003. godine, a upravo je to album koji ju je proslavio kao kraljicu i popa i R&B-ja.

Album je nastajao tokom dve godine u besanim noćima

Bijonsina majka Tina Nouls potvrdila je u intervjuu za Entertainment Tonight da je Bijonse uložila „dve godine ljubavi“ u ovaj album, uz „mnogo besanih noći koje je provela radeći“.

Mesto slobode, bez perfekcionizma

Pre desetak dana, B. je na Instagramu objavila cover art – na kojem je vidimo na konju (kažu da je to omaž sedamdesetima, čuvenom klubu Studio 54 i dolasku Bjanke Džeger na konju).

Uz to je napisala: „Stvaranje ovog albuma omogućilo mi je prostor da sanjam i da pobegmen od realnosti tokom perioda koji je bio strašan za ceo svet“, napisala je na mreži misleći na period lock-down-a u vreme korone. „To mi je omogućilo da se osećam slobodnom u vremenu kada je sve stalo.”

Čini se da bi ovaj album mogao imati najbezbrižniji, najpozitivniji zvuk do sada. „Namera mi je bila da stvorim bezbedno mesto, prostor u kojem nema osuđivanja“, nastavila je. „Gde ćemo biti oslobođeni od perfekcionizma i preteranog razmišljanja. Mesto za vrištanje, opuštanje, buđenje osećaja slobode. Bilo je to prelepo istraživanje. Nadam se da ćete pronaći radost u mojoj muzici. Nadam se da će vas inspirisati na pokret. I da ćete se osećati jedinstveno, snažno i seksi – baš kakvi i jeste.”

Foto: Instagram / @beyonce

Povezani članci

amalfi terasa
Kultura

La dolce vita u srcu Beograda: Otkrivamo novo mesto na Kosančićevom vencu

duet nevene i borisa
Kultura

Preslušajte duet Nevene i Borisa: Pesma koja nas poziva da preispitamo da li dovoljno cenimo ono što imamo

Claude Monet kuća
Kultura

Za sve ljubitelje impresionizma: Kuća u kojoj je živeo Claude Monet ponovo je otvorena za javnost

drugi broj godišnjeg magazina SELFI
Kultura

Iz štampe je izašao drugi broj godišnjeg magazina SELFI, posvećenog ženskoj umetničkoj sceni 

griselda
Kultura

Kako je izgledala transformacija Sofije Vergare u Griseldu Blanco

sunce mamino
Kultura

Sve što treba da znate o domaćem filmu SUNCE MAMINO (a tu je i datum premijere!)