Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog izgleda kože

Popularni šminkeri savetuju da nanesete rumenilo ispod korektora da biste postigli prirodniji, sjajniji izgled kože. Reč je o još jednom make-up triku, popularizovanom zahvaljujući TikToku.

Najbolja šminka je ona koja oponaša prirodne efekte svakodnevnog života, poput preplanule kože nakon umerenog sunčanja ili blistavog tena nakon osam sati kvalitetnog sna. Da biste make-up look podigli na viši nivo, ponekad je potrebno da zaobiđete davno ustaljena pravila šminkanja. Najnoviji primer? Prema sadržaju na TikToku – no i prema mišljenju nekih od najcenjenijih šminkera današnjice – rumenilo pre korektora obezbediće vam prirodan sjaj kože.

Tehnika nonešenja rumenila ispod sloja korektora slična je strobingu, koji podrazumeva iscrtavanje konutra ispod podloge. Ovaj make-up metod popularizovala je šminkerka slavnih Mary Phillips, a u tome su joj pomogle Jennifer Loperz, Hailey Bieber i Kendall Jenner, favorizujući ovu vrstu hajlajtinga.

U čemu je tajna?

Osim što će vam rumenilo koje nanesete na lice ispod korektora pružiti savršeno ružičastu nijansu obraza, može vam ublažiti vidljivost podočnjaka. Popularna šminkera i osnivačica make-up brenda Westman Atelier Gucci Westman savetuje da malu količinu rumenila nanesete na obraze, a malo više na podučje ispod očiju kako biste ,,sakrili“ tamne kolutove. Osim toga, preporučuje da nanaste trunku rumenila na mrlje na nosu i čelu, umesto da samo aplicirate korektor. Ovaj trik osiguraće vam prirodniji izgled kože, za razliku od brojnih slojeva pudera.

Kako odabrati odgovarajuće rumenilo?

Da biste izbegli grub izgled kože, odlučite se za kremasta ili tečna rumenila. Osim što ih koža lakše upija, bolje se stapaju s drugim make-up proizvodima, kao što su korektori i puderi. 

Kada je o nijansi rumenila reč, imajte u vidu ton kože. Ukoliko vam je koža svetlija, birajte delikatne ružičaste i breskvaste nijanse, koje nude suptilnu dozu crvenog pigmenta. Srednjim tonovima kože najbolje pristaju boje korala i ruže, koje licu dodaju prirodnu toplinu. Tamniji, dublji tonovi kože dolaze do izražaja bogatijim nijansama bobičastog voća, pružajući živahan i primamljiv izgled. Ključ leži u postizanju besprekorne ravnoteže, koja poboljšava vaš ten, no istovremeno održava njegov prirodan, zdrav sjaj.

Prihvaite umeće šminkanja kao igru i slobodno eksperimentišite. Umesto da pokušavate da prekrijete nesavršenosti, fokusirajte se na to da isteknete ono što vam se dopada na vašem licu. Garantujemo vam da je ovakav pristup make-upu mnogo više intuitivan. Uvek je zabavno pogledati snimke na TikToku, te saznati kako najlakše implementirati uvežbane metode šminkanja i kroz igru doći do novih trendova.

Foto: Instagram @maryphillips

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

KIKO Milano
Make-up

Osvojite kurs šminkanja i nove KIKO Milano proizvode!

AVON ULTRA COLOUR
Make-up

AVON ULTRA COLOUR kolekcija pomoći će vam da oslobodite svoju kreativnost

Hromirani manikir
Make-up

Hromirani manikir u plavom ruhu sve je popularniji!

Make-up

Ovoga leta želimo zlatnu boju na kapcima: Makeup inspo sa revije CHANEL Cruise 2024/25.

korektor
Make-up

Nanesite korektor na područje ispod očiju kao profesionalac!

Makup za venčanje
Make-up

Makeup za venčanje: 8 inspirativnih ideja sa crvenog tepiha