Nestrpljivo iščekujemo knjigu ilustratorke Javorke Đurić (@maple.things)!

Ako na IG profilu @maple.things pratite Javorku Đurić, koliko puta ste, dok ste gledali njene ilustracije – fragmente iz života, pomislili: I ja isto?! Često? O, da, i mi isto! A sada Kontrast izdavaštvo najavljuje njenu knjigu koja već u naslovu ima pitanje koje si i mi tako često postavljamo: Šta ako sve ovo nije stvarno? Kupljeno! Bar što se nas tiče!

Dok čekamo da stigne knjiga Javorke Đurić koja, kako kaže izdavač, izlazi za desetak dana, pročitajte šta o svojim ilustracijama kaže sama autorka:

– U decembru 2019. godine vratila sam se crtanju posle dugogodišnje pauze i krenula sa svakodnevnim učenjem i vežbanjem digitalne ilustracije, a u martu 2020. godine ilustracije koje se nalaze u ovoj knjizi počela sam da objavljujem na Instagram profilu pod nazivom @maple.things. Deljenje je bilo moj odgovor na pandemiju i karantin u kom su sva moja stalna osećanja brige i nesigurnosti bila višestruko pojačana. Bilo mi je potrebno bolje razumevanje sebe i svega onoga izvan, a izraz i izlaz sam pronašla u crtežima ljudi bez lica i kratkim ispisima misli na njima.

– Direktan prevod naziva mog Instagram profila je Javorkine stvari i očekivala sam da će one ostati samo moje, ali je u kratkom roku stranica dobila značajan broj pratilaca koji su se poistovetili sa njenim sadržajem i temama socijalne anksioznosti, usamljenosti, straha. Svi smo se nalazili na istom mestu, na internetu, i svi smo bili zajedno u nečemu nepoznatom, povezani u brizi. Osećanje da nismo sami nam je pomoglo svima makar i na kratko. Barem meni jeste.

Knjiga Javorke Đurić može se naručiti u pretprodaji na sajtu Kontrast izdavaštva do 15. oktobra po ceni od 2.099 dinara.

Ilustracije: Javorka Đurić /PR Kontrast izdavaštvo

Povezani članci

fuzija 04
Kultura

Na izložbi FUZIJA 04 čeka vas nakit u koji ćete se zaljubiti!

munje opet
Kultura

MUNJE OPET: Evo šta treba da znate o nastavku kultne domaće komedije

playlist luke black
Kultura

BD Playlist: Luke Black. Ovo su pesme koje slušamo na repeat

serija lažljivi život odraslih
Kultura

Serija u kojoj ćete uživati: Lažljivi život odraslih, po romanu Elene Ferrante

Kultura

VAVILON: Šta donose nove uloge Margot Robbie i Brada Pitta

moonage daydream
Kultura

Moonage Daydream: Film koji fanovi Davida Bowieja ne smeju propustiti