Mini-vodič za bujnije trepavice: 5 načina da pospešite njihovu prirodnu dužinu

Ok, možda vam priroda nije podarila duge trepavice, no to nipošto ne znači da se stvar ne može „popraviti“!

Nismo svi te sreće da možemo da se pohvalimo trepavicama poput Twiggy, ali to nipošto ne znači da treba da očajavamo, niti da konstanto posežemo za veštačkim opcijama, koje našim trepavicama – usled učestale upotrebe – mogu naneti više štete nego koristi. Umesto toga, možemo da napravimo mali zaokret u svojoj beauty rutini, odnosno usvojiti neke nove navike koje će nam osigurati put do dužih i bujnijih trepavica. Mi odmah startujemo!

TREPAVICE: DUGE, DUŽE – NAJDUŽE!

Korigujte rutinu šminkanja očiju 

Pre nego što počnete da sledite bilo koji od koraka koji vam predlažemo, najvažnije je da se uverite da vaša trenutna rutina neće „stati na put“ budućem uspehu. Uverite se da koristite nežno sredstvo za uklanjanje mejkapa s očiju i maskaru koju je lako ukloniti. Da biste izbegli nakupljanje bakterija i isušivanje trepavica, trebalo bi da je menjate na svaka tri meseca.

Svakako, svima nam je jasno da veštačke trepavice zaista izgledaju neverovatno, ali ipak dobro razmislite da li je šteta od lepka za trepavice (usled učestale i dugotrajne upotrebe) zaista vredna toga. Takođe, izbegavajte preterano uvijanje trepavica, budući da to može omesti njihov rast.

Koristite serum za pospešivanje rasta trepavica

Serum za trepavica jedan je od onih proizvoda koji obavezno treba da uvrstite u svoju beauty rutinu ukoliko maštate o bujnim trepavicama. Ovaj preparat najnovije generacije spaja osobine seruma za regeneraciju, aktivatora za trepavice i podloge za maskaru, te ispoljava snažno regenerativno i hranljivo dejstvo. Pre nanošenja seruma, važno je da vaše trepavice budu 100% čiste, bez trunke maskare (ili bilo kog drugog preparata).

Pažljivo uklonite šminku s očiju 

Na kraju dana, obavezno uklonite šminku s očiju. Dakle, bez izgovora! Prilikom uklanjanja mejkapa, izbegavajte energično trljanje (to može prouzrokovati lomljenje trepavica), dajući sredstvu za skidanje šminke vremena (oko 30 sekundi) da „rastvori“ maskaru.

Posegnite za maslinovim/kokosovim uljem 

Maslinovo ulje ima moć da udvostruči vaše trepavice i učini ih dužim i punijim. Ono obiluje masnim kiselinama, a – zahvaljujući hidratantnim svojstvima – i omekšava trepavice. Potrebna vam je samo čista četkica za maskaru kojom ćete ga ravnomerno rasporediti po trepavicama. Osim maslinovog, i kokosovo ulje može se (dodatno) koristiti kao hidratantna nega za trepavice. Nanesite malu količinu na vrhove prstiju, a potom je nežno utrljajte u trepavice – kako biste pospešili njihovu mekoću i snagu.

Razmislite o biotinu!

Biotin, takođe poznat kao vitamin H, pomaže u održavanju zdravlja kože, kose, očiju, jetre, kao i vašeg nervnog sistema. Kao i hrana bogata gvožđem, i biotin podstiče rast kose, te vredi razmisliti o njegovom konzumiranju. Budući da su vaše trepavice zapravo dlake, možete da uzimate vitamin H (naravno, u konsultaciji sa vašim lekarom), kao i da uključite više lisnatog povrća, lososa i jaja u ishranu.

Foto: Instagram/twiggylawson, PR, Ecopanda via Unsplash, Karolina Grabowska via Pexels

Povezani članci

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog zgleda kože
Make-up

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog izgleda kože

Make-up

Ovoga leta želimo zlatnu boju na kapcima: Makeup inspo sa revije CHANEL Cruise 2024/25.

korektor
Make-up

Nanesite korektor na područje ispod očiju kao profesionalac!

Makup za venčanje
Make-up

Makeup za venčanje: 8 inspirativnih ideja sa crvenog tepiha

manikir victorie beckham
Make-up

Savršen za proleće: Manikir koji je Victoria Beckham odabrala za proslavu svog 50. rođendana

tečni hajlajteri
Make-up

Tečni hajlajteri za blistavu i sjajnu kožu: Isprobajte jedan od ova četiri