Top 5 beauty knjiga koje bi trebalo da pročitate

Bez obzira na to do koje mere ste zainteresovani za lepotu i negu (a sigurni smo da jeste, budući da čitate ovaj tekst), uvek postoji još nešto što biste mogli da naučite, zar ne? U nastavku saznajte kojih pet beauty knjiga vam predlažemo da pročitate u tu svrhu.

Svi nama omiljeni gurui lepote preneli su ogromno znanje i iskustvo na papir (ali i u digitalnu formu). Napisali su mnošto knjiga koje sadrže brojne savete, trikove, anegdote i isečake iz istorije lepote, koji će vam pomoći da pojam lepote sagledate iz potpuno drugačije perspektive. 

Ovo je top pet beauty knjiga za koje vam preporučujemo da napravite mesta na policama svoje bibiloteke. 

Pet nezaobilaznih beauty knjiga 

1. Making Faces, Kevyn Aucoin

Originalni tvorac konturiranja, šminker Kevyn Aucoin kroz knjigu ”Making Faces” definisao je devedesete, slikajući lica supermodela od Naomi Campbell do Cindy Crawford. Budući da sadrži bezvremenske savete za lepotu, ova knjiga neophodna svakom zakletom obožavaocu lepote.

Top 5 beauty knjiga koje bi trebalo da pročitate

2. The Beauty Brief: An Insider’s Guide To Skincare, Katie Service

Zašto je potrebno koristiti vitamin C u nezi kože? Šta su peptidi? Šta se podrazumeva pod voćnim kiselinama? Vodič ”The Beauty Brief: An Insider’s Guide To Skincare”, pisan jednostavnim jezikom, demistifikuje sve mitove o nezi kože. U njemu ćete pronaći mnoštvo korisnih informacija o lepoti, te naučiti brojne beauty lekcije – od dekodiranja poslednjih dermatoloških tretmana do toga kako da tumačite različite beauty pojmove.

Top 5 beauty knjiga koje bi trebalo da pročitate

3. Your Best Skin: The Science of Skincare, Hannah English

Farmakološkinja, naučnica i spisateljica o lepoti Hannah English na pristupačan i pouzdan način u knjizi ”Your Best Skin: The Science of Skincare” piše o nezi kože. Prema njenom mišljenju problemi sa kožom su legitimna medicinska pitanja, te sve informacije koje navodi u knjizi potkrepljuje naučnim dokazima. Hannah vas uči kako da se izlečite sopstvenim ritualom lepote, koji je zapravo prilagođen vašim potrebama. Osim kvizova koji će vam pomoći da razumete svoju kožu, knjiga sadrži i objašnjanje za tumačenje etiketa na proizvodima za negu kože.

Top 5 beauty knjiga koje bi trebalo da pročitate

4. Nailed It, Marian Newman

U svakom modnom, beauty, lifestyle magazinu pronaći ćete bezbroj fotografija i ilustracija savršenih noktiju. Kako da svoje nokte postavite na sledeći nivo, pomoći će vam legendarna manikirka Marian Newman, koja je provela godine u bekstejdžu brojnih modnih revija. Uronite u njen najčudniji, divan i potpuno haute couture priručnik za negu noktiju ”Nailed It” i primenite njene savete za nesvakidašnji manikir. 

Top 5 beauty knjiga koje bi trebalo da pročitate

5. Look Great, Not Done! The Art And Science Of Ageing Well, Dr. Stefanie Williams

Prema lekarki i dermatološkinji Stefanie Wiliams, ukoliko primetite da je neko nešto ”radio” na licu ili telu, onda je to loše urađeno. Ovaj praktičan i iskren priručnik „Look Great, Not Done! The Art And Science Of Ageing Well“ koji obiluje informacijama važnim za svakoga ko razmišlja o nekoj estetskoj proceduri. U knjizi doktorka detaljno opisuje svoja iskustva, te fokus stavlja ne na savete ”protiv starenja”, već na savete za dobro i graciozno starenje.

Top 5 beauty knjiga koje bi trebalo da pročitate

Foto: PR, BeautyDesk redakcija

Povezani članci

fuzija 04
Kultura

Na izložbi FUZIJA 04 čeka vas nakit u koji ćete se zaljubiti!

munje opet
Kultura

MUNJE OPET: Evo šta treba da znate o nastavku kultne domaće komedije

playlist luke black
Kultura

BD Playlist: Luke Black. Ovo su pesme koje slušamo na repeat

serija lažljivi život odraslih
Kultura

Serija u kojoj ćete uživati: Lažljivi život odraslih, po romanu Elene Ferrante

Kultura

VAVILON: Šta donose nove uloge Margot Robbie i Brada Pitta

moonage daydream
Kultura

Moonage Daydream: Film koji fanovi Davida Bowieja ne smeju propustiti