Top 5 beauty knjiga koje bi trebalo da pročitate

Bez obzira na to do koje mere ste zainteresovani za lepotu i negu (a sigurni smo da jeste, budući da čitate ovaj tekst), uvek postoji još nešto što biste mogli da naučite, zar ne? U nastavku saznajte kojih pet beauty knjiga vam predlažemo da pročitate u tu svrhu.

Svi nama omiljeni gurui lepote preneli su ogromno znanje i iskustvo na papir (ali i u digitalnu formu). Napisali su mnošto knjiga koje sadrže brojne savete, trikove, anegdote i isečake iz istorije lepote, koji će vam pomoći da pojam lepote sagledate iz potpuno drugačije perspektive. 

Ovo je top pet beauty knjiga za koje vam preporučujemo da napravite mesta na policama svoje bibiloteke. 

Pet nezaobilaznih beauty knjiga 

1. Making Faces, Kevyn Aucoin

Originalni tvorac konturiranja, šminker Kevyn Aucoin kroz knjigu ”Making Faces” definisao je devedesete, slikajući lica supermodela od Naomi Campbell do Cindy Crawford. Budući da sadrži bezvremenske savete za lepotu, ova knjiga neophodna svakom zakletom obožavaocu lepote.

Top 5 beauty knjiga koje bi trebalo da pročitate

2. The Beauty Brief: An Insider’s Guide To Skincare, Katie Service

Zašto je potrebno koristiti vitamin C u nezi kože? Šta su peptidi? Šta se podrazumeva pod voćnim kiselinama? Vodič ”The Beauty Brief: An Insider’s Guide To Skincare”, pisan jednostavnim jezikom, demistifikuje sve mitove o nezi kože. U njemu ćete pronaći mnoštvo korisnih informacija o lepoti, te naučiti brojne beauty lekcije – od dekodiranja poslednjih dermatoloških tretmana do toga kako da tumačite različite beauty pojmove.

Top 5 beauty knjiga koje bi trebalo da pročitate

3. Your Best Skin: The Science of Skincare, Hannah English

Farmakološkinja, naučnica i spisateljica o lepoti Hannah English na pristupačan i pouzdan način u knjizi ”Your Best Skin: The Science of Skincare” piše o nezi kože. Prema njenom mišljenju problemi sa kožom su legitimna medicinska pitanja, te sve informacije koje navodi u knjizi potkrepljuje naučnim dokazima. Hannah vas uči kako da se izlečite sopstvenim ritualom lepote, koji je zapravo prilagođen vašim potrebama. Osim kvizova koji će vam pomoći da razumete svoju kožu, knjiga sadrži i objašnjanje za tumačenje etiketa na proizvodima za negu kože.

Top 5 beauty knjiga koje bi trebalo da pročitate

4. Nailed It, Marian Newman

U svakom modnom, beauty, lifestyle magazinu pronaći ćete bezbroj fotografija i ilustracija savršenih noktiju. Kako da svoje nokte postavite na sledeći nivo, pomoći će vam legendarna manikirka Marian Newman, koja je provela godine u bekstejdžu brojnih modnih revija. Uronite u njen najčudniji, divan i potpuno haute couture priručnik za negu noktiju ”Nailed It” i primenite njene savete za nesvakidašnji manikir. 

Top 5 beauty knjiga koje bi trebalo da pročitate

5. Look Great, Not Done! The Art And Science Of Ageing Well, Dr. Stefanie Williams

Prema lekarki i dermatološkinji Stefanie Wiliams, ukoliko primetite da je neko nešto ”radio” na licu ili telu, onda je to loše urađeno. Ovaj praktičan i iskren priručnik „Look Great, Not Done! The Art And Science Of Ageing Well“ koji obiluje informacijama važnim za svakoga ko razmišlja o nekoj estetskoj proceduri. U knjizi doktorka detaljno opisuje svoja iskustva, te fokus stavlja ne na savete ”protiv starenja”, već na savete za dobro i graciozno starenje.

Top 5 beauty knjiga koje bi trebalo da pročitate

Foto: PR, BeautyDesk redakcija

Povezani članci

Izložba Gabrielle Chanel Fashion Manifesto
Kultura

Ako putujete u London: Izložba GABRIELLE CHANEL. FASHION MANIFESTO otvorena je do 25. februara 2024.

fenomen barbie
Kultura

Beauty business: Šta se krije iza fenomena Barbie

11. izdanje femiksete
Kultura

Slušamo 11. izdanje Femiksete, jedine muzičke kompilacije u regionu koja se bavi promocijom ženskog muzičkog autorstva. A vi?

carrie bradshaw ne nosi lak za nokte
Kultura

Zašto Carrie Bradshaw ne nosi lak za nokte (i tek tako, to ima smisla)

nina milović
Intervju

MINI-INTERVJU: O ženskoj energiji sa Ninom Milović

ida prester sedamdeset
Kultura

Kako će izgledati vaš 70. rođendan? Nova pesma i spot Ide Prester SEDAMDESET govore baš o tome