Koristila sam SKINCYCLOPEDIA SERUM S VITAMINOM C i primetila sam sledeće…

Vitamin C je već dugo jedan od najpopularnijih kozmetičkih sastojaka, i to ne bez razloga, a kvalitetan serum s ovim antioksidansom vrlo je korisno imati u svojoj “beauty kapsuli”. Ali, naravno, nisu svi serumi isti i nije lako pronaći baš onaj koji će odgovarati našoj koži. Mi smo uvek spremni da isprobamo proizvod s kojim ranije nismo imali iskustva i da sa vama podelimo utiske. U tekstu ispod pročitajte kako se pokazao Skincyclopedia serum s vitaminom C.

Važno: Osnovno pravilo platforme BeautyDesk.rs su iskreni i otvoreni utisci o proizvodima, bez obzira na to da li smo testirani proizvod kupile same ili nam je stigao uz PR informaciju o novitetu. Napomena: Ova recenzija nije sponzorisana.

Veoma često koristim serume sa vitaminom C (evo i zašto), pa mi je prilikom jedne od poseta drogeriji zapao za oko Skincyclopedia serum sa 20% ovog vitamina. Kako je to brend koji nisam ranije probala, skenirala sam bar-kod u aplikaciji INCI Beauty kako bih videla šta tačno serum sadrži (zgodnije je nego čitanje “sitnih slova” na ambalaži) i kako je ocenjen.

skincyclopedia serum

Formula

Sastav Skincylcopedia C seruma je minimalistički – pored vode, tu su natrijum askorbil fosfat (derivat vitamina C), limunska kiselina i dva konzervansa (natrijum benzoat i kalijum sorbat). Ukupna INCI Beauty ocena za sastav je 19.5 /20. Odličan skor, moram da probam, pomislila sam.

SAŽETAK

Skincyclopedia Face Serum Complexion Fix 20% vitamin C

Šta je u pitanju: Serum na vodenoj bazi sa visokom koncentracijom vitamina C.

Pogodan za: Prema proizvođaču, za sve tipove kože osim osetljive. Na osnovu ličnog iskustva, mislim da će najviše odgovarati masnijem tipu kože. Namena mu je da pojača blistavost kože, ujednači ten i deluje protiv hiperpigmentacija i znakova starenja.

Ključni sastojci: Natrijum askorbil fosfat (derivat vitamina C) i limunska kiselina.

Veganski proizvod: Da.

Čist proizvod prema BD definiciji: Da.

Saznajte više: Više informacija o proizvodu potražite na sajtu Skincyclopedia kozmetike. Takođe, serum možete kupiti u dm drogerijama i u onlajn šopu magicbeauty.rs.

Kako se koristi

Prema preporuci koju sam pronašla na sajtu skincyclopedia.bg (u pitanju je bugarski brend, više o njemu ovde) serum sam koristila ujutro i uveče, vrlo, vrlo dosledno, 10-ak dana. Moram da napomenem da nisam do sada nanosila serum sa ovako visokom koncentracijom ovog vitamina. To je bio razlog više da budem radoznala povodom toga kakvi će biti rezultati.

Tekstura

Veoma vodenasta, brzoupijajuća, na koži ne ostavlja nikakav trag.

Miris

Bez mirisa.

Boja

Nežna žućkasta.

Ambalaža

Izrađena je od tamnog stakla, što je veoma važno zbog očuvanja stabilnosti vitamina C. Takođe, na stabilnost vitamina utiče i gumeni dodatak na otvoru bočice koji smanjuje ulazak vazduha u nju.

Rezultat primene

Deset dana nakon početka primene, primetila sam sledeće. Koža mi je zaista veoma vidljivo ujednačenija. Neke manje flekice su nestale, pa čak su i pore manje vidljive. Međutim, za moju kožu koja je – iako pripada masnijem tipu – zrela (samim tim, sklona isušivanju), ovo je previše vitamina C (previsoka koncentracija i previše često nanošenje). Dakle, koža lica mi je postala suvlja nego što mi prija.

Rezime

Ovaj serum zaista vrlo efikasno deluje kada je u pitanju ujednačavanje tena. Ali, mislim da je odličan pre svega za masnu kožu, s tim da mi se čini da bi i u tom slučaju jedna aplikacija dnevno (jutarnja) bila sasvim dovoljna. Ukoliko imate suvu ili osetljivu kožu, verovatno je bolje da primenite drugačije formulisan serum, sa nižom koncentracijom vitamina C, koji uz to u sastavu ima i neki hidrirajući sastojak, npr. hijaluronsku kiselinu.

skincyclopedia serum

Da li ću ovaj preparat ponovo koristiti

Da. Dopada mi se njegova delotvornost u kratkom vremenskom periodu, kao i vrednost koju ovaj proizvod daje za pristupačnu cenu. Međutim, zadržaću se na jednom nanošenju dnevno ili, ako primetim da mi koža postaje suva, koristiću ga nekoliko puta nedeljno.

Fotografije: BeautyDesk.rs

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair Mask
Recenzije

Isprobala sam CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair masku za lice: Ovo su moji utisci…

L’Oréal Paris Panorama
Recenzije

Isprobala sam novu L’Oréal Paris PANORAMA maskaru – ovo su moji pro & cons

recenzija
Recenzije

Koristila sam The Ordinary 0,2% retinol u skvalanu i ovo su moji utisci

grus formula
Nega

Novi, domaći brend na koji obavezno treba da obratite pažnju: Nega bazirana na semenkama grožđa

serum protiv pigmentnih fleka eucerin®
Nega

Odlučila sam da isprobam EUCERIN® ANTI-PIGMENT RUTINU za blistaviju kožu s manje fleka

Isprobala sam 100% prirodnu mešavinu ulja za negu suve kože lica sa SKINOLOGY potpisom i ovo su moji utisci
Recenzije

Isprobala sam 100% prirodnu mešavinu ulja za negu suve kože lica sa SKINOLOGY potpisom i ovo su moji utisci